بصیرت و عزم ملی عامل شکست جاهلیت مدرن در عصر ظهور

خبرگزاری شبستان: باید از درس‌های بعثت برای مقابله‌ با جاهلیت مدرن امروز بهره گرفت. چراکه استکبار و در رأس آن آمریکا عامل اصلی شکل‌گیری "جاهلیت مدرن" است و امت اسلامی با حفظ دو اصل بصیرت، عزم و همت می‌تواند در مقابل این جاهلیت بایستد.

خبرگزاری شبستان: دوران قبل از بعثت رسول اکرم (ص) را دوران جاهلیت اولی می خوانند، جامعه آن دوران از این جهت که با خاموش کردن نور عقل و فطرت، قدم در مسیر انحرافات گذاشته، با تمام وجود سر سپرده جهل و تاریکی گشته است با جامعه دوران آخرالزمان مشابهت زیادی دارد، از این رو دوران آخرالزمان را دوران جاهلیت ثانی می گویند.

جاهلیت دوم سخت تر و مصیبت بارتر از جاهلیت اول و خطرناکتر از آن است. مردم عصر پیامبر(ص) بت های چوبی می پرستیدند، اما مردم در زمان قبل از ظهور، بت های بشری می پرستند. همان بت هایی که به مقابله با امام می پردازند و با کتاب خداوند و با تفسیر به رای آیات، سعی در محکوم کردن امام و باطل نشان دادن ایشان دارند. ولی امام مهدی(ع) جاهلیتی را که پیش از ظهور است نابود می کنند، دقیقا همانند پیامبر گرامی اسلام که جاهلیت را نابود کرد.

سرگردانی و حیرانی، ابتلا به جهل و نادانی، خاموشی نور عقل و فطرت، طولانی شدن دوران غیبت، خواب طولانی مردم، وجود فتنه ها و فسادهای گسترده، عدم امنیت، کمبود آب و غذای مناسب، هراس و اضطراب درونی و شیوع جنگ های خانمان سوز و ... همه و همه مسائل مبتلا به جامعه امروز جهانی است.

با توجه به اهمیت جاهلیت مدرن، مبارزه امام عصر(ع) با این موضوع و همچنین تاکید مقام معظم رهبری به این مساله، بر‌ آن شدیم تا بازخوانی فرمایشات رهبری در این موضوع را داشته باشیم؛

لازم است از درس‌های بعثت برای مقابله‌ی هوشیارانه با جاهلیت مدرن امروز که بسیار خطرناک‌تر و مجهزتر از جاهلیت قبل از اسلام است، بهره گرفت چراکه استکبار و در رأس آن آمریکا عامل اصلی شکل‌گیری "جاهلیت مدرن" است، تجربه‌ی ۳۵ سال گذشته‌ی جمهوری اسلامی ایران، نشان داده است که امت بزرگ اسلامی با حفظ دو اصل بصیرت و عزم و همت می‌تواند در مقابل این جاهلیت بایستد و آن را شکست دهد.

 بعثت پیامبر(ص) برای مقابله با جاهلیتی بود که نه فقط مخصوص جزیرة‌العرب، بلکه بر امپراطوری‌های آن روز دنیا نیز حاکم بود.

دو عنصر اصلی این جاهلیت "شهوت" و "غضب"، اسلام در آن زمان به مقابله با عرصه‌ی وسیعی از گمراهی در زندگی انسان‌ها پرداخت که از یک طرف ناشی از شهوات نفسانی و جنسی مهارگسیخته و از طرف دیگر ناشی از حاکمیت غضب و قساوت ویران‌گر بود.

در عصر کنونی جاهلیت دوران قبل از اسلام بر همان دو پایه‌ی شهوت و غضب بازتولید شده است، امروز نیز شاهد شهوت‌رانی بی‌منطق و بی‌مهار و قساوت و کشتار بی‌حدومرز هستیم با این تفاوت که جاهلیت کنونی متأسفانه مجهز به سلاح علم و دانش شده و بسیار خطرناک‌تر است.

البته در مقابل، اسلام نیز مجهزتر و نیروی عظیم اسلامی با استفاده از ابزارهای گوناگون در دنیا گسترده شده و امید به موفقیت نیز بالا است اما شرط آن بصیرت و عزم و همت است.

شرایط کنونی کشورهای اسلامی و ناامنی، برادرکشی و تسلط گروه‌های تروریستی در کشورهای منطقه، نمونه‌هایی از جاهلیت مدرن امروز است که نتیجه‌ی طراحی قدرت‌های استکباری و در رأس آنها آمریکا است، آنها برای اجرای اهداف شوم و حفظ منافع خود، از تبلیغات گسترده مبتنی بر دروغ نیز استفاده می‌کنند که نمونه‌ی آن ادعای آمریکایی‌ها در مبارزه با تروریسم است.

آمریکایی‌ها در حالی این ادعاها را مطرح می‌کنند که خودشان به دست داشتن در ایجاد خطرناک‌ترین گروه‌های تروریستی همچون داعش اذعان کردند. آمریکایی‌ها رسماً از گروه‌های تروریستی در سوریه و پشتیبانان آنها حمایت می‌کنند، ‌آمریکایی‌ها از رژیم جعلی صهیونیستی که فلسطینی‌ها را در غزه و ساحل غربی مورد فشار قرار داده است، حمایت می‌کنند اما در شعارهایشان، به دروغ مدعی مبارزه با تروریسم هستند و این، همان "جاهلیت مدرن" است، ملت ایران، امت بزرگ اسلامی و زمامداران کشورهای اسلامی، بدانید، ما می‌توانیم در مقابل این جاهلیت بایستیم.

کشورهای منطقه را به هوشیاری در قبال سیاست استکبار برای ایجاد دشمن موهوم و ترساندن این کشورها از یکدیگر، دعوت می کنم، آنها تلاش دارند تا دشمن اصلی را که استکبار و وابستگان آنها و صهیونیست‌ها هستند، در حاشیه نگه دارند و کشورهای اسلامی را در مقابل یکدیگر قرار دهند، بنابراین باید با این سیاست که همان جاهلیت مدرن است، مقابله کرد.( دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب۹۴/۲/۲۶)

خداوند حکیم عزیز را حمد و سپاس که بر بندگان منت نهاد و آنان را به گردآمدن در خانه‌ی خود فراخواند و پیامبر بزرگ خود را به سردادن بانگ اذان حج بر گلدسته‌ی تاریخ مأمور ساخت؛ ساحت خانه را امن و امان کرد و از بتهای جاهلیت پیراست و مطاف مؤمنان و میعاد دورافتادگان و مظهر جماعت و جلوه‌گاه شوکت و مجمع امت قرار داد؛ بیت‌اللَّه را که سدنه‌ی کعبه و خدمه‌ی مطاف و مسعی در عهد جاهلیت اولی، بازار تجارت و دکان ریاست و سیادت خود کرده بودند، از آنِ مردم و منبع بهره و سود آنان دانست و به رغم انحصارطلبان، از راه‌رسیدگان را با ساکنان دارای حقی برابر ساخت؛ حج را رمز وحدت و عظمت مسلمین و هماهنگی و پیوند میان آنان قرار داد (پیام رهبری به کنگره عظیم حج 26/3/1370)

دستگاه های سیاسی غرب، مروج همان جاهلیتی هستند که هدف از بعثت پیامبر اسلام(ص) زدودن آنها بود، بی عدالتی، تبعیض، نادیده گرفتن کرامت انسانی، عمده کردن مسائل جنسی و تبلیغ گسترده تبرّج زنانه، همه از مظاهر تمدن فاسد غربی است که در واقع بازگشت به همان جاهلیت است اما با شیوه ها و ابزار مدرن.( دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب 6/ 3/ 1393)

اگر در آیات قرآن تأمل بکنیم، اراده و استقامت ما قویتر و بیشتر از این خواهد شد. همین آیات قرآنی است که توانست در روزگاری، انسانهایی را تربیت کند که با دنیای کفر و ظلمات بستیزند. همین معارف است که ملت بزرگ ما را وادار کرد و مجهز نمود که با دنیای مدرن مظلَم جاهلیت - جاهلیت مدرن و جاهلیت قرن بیستم - مقابله کند. امیدواریم که ملت ما روزبه‌روز به قرآن و حقایق قرآنی نزدیکتر بشوند.(خطبه های نماز جمعه تهران 10/ 1/ 1369)

توحید خالص‌ به‌ مفهوم‌ نفی‌ عبودیت‌ غیرخدا، فلاح‌ و رستگاری‌ حقیقی‌ را برای‌ دنیا و آخرت‌ انسان‌ به‌ ارمغان‌ می‌آورد. تسلیم‌ محض‌ خدا بودن‌ از نکات‌ برجسته‌ دعوت‌ اسلامی‌ است‌ که‌ در مقابل‌ آن‌، عبودیت‌ نظامهای‌ اجتماعی‌ غلط، عبودیت‌ خرافات‌ و عادات‌ و آداب‌ ناپسند، عبودیت‌ هواهای‌ نفسانی‌ و نیز عبودیت‌ زر و زور از ویژگی های‌ دوران‌ جاهلیت‌ محسوب‌ می‌شود.( دیدار کارگزاران‌ نظام‌ و نمایندگان‌ سیاسی‌ کشورهای‌ اسلامی‌ با رهبر انقلاب 10/ 10/ ۱۳۷۳)

بعثت پیامبر اسلام در وضعیت‌ بسیار بد سرزمین‌ حجاز و دیگر مناطق‌ دنیا در زمان‌ قبل‌ از بعثت‌ پیامبر اسلام‌(ص‌) و جاهلیت‌ فراگیر آن‌ زمان‌، راه‌ نو و جدیدی‌ برای‌ بشر بود و پیامبر اسلام‌(ص‌) با ایستادگی‌ در مقابل‌ بی‌عدالتی‌، نابسامانی‌ و واقعیات‌ تلخ‌ و دشوار آن‌ زمان‌ توانستند در کمال‌ ناباوری‌ آنها را دگرگون‌ کنند و پیام‌ اسلام‌ را به‌ بیشتر نقاط جهان‌ برسانند.( دیدار کارگزاران نظام با رهبر انقلاب ۸۱/۷/۱۳)

پیامبر این خطوط را ترسیم کرد و جامعه را بر اساس این خطوط بنا نمود. پیامبر حکومت را ده سال همین‌طور کشاند. البته پیداست که تربیت انسانها کار تدریجی است؛ کار دفعی نیست. پیامبر در تمام این ده سال تلاش میکرد که این پایه‌ها استوار و محکم شود و ریشه بدواند؛ اما این ده سال، برای این که بتواند مردمی را که درست برضدّ این خصوصیّات بار آمدند، متحوّل کند، زمان خیلی کمی است. جامعه جاهلی، در همه چیزش عکس این چهار مورد بود؛ مردم معرفتی نداشتند، در حیرت و جهالت زندگی میکردند، عبودیّت هم نداشتند؛ طاغوت بود، طغیان بود، عدالتی هم وجود نداشت؛ همه‌اش ظلم بود، همه‌اش تبعیض بود - که امیرالمؤمنین در نهج‌البلاغه در تصویر ظلم و تبعیض دوران جاهلیت، بیانات عجیب و شیوایی دارد، که واقعاً یک تابلوِ هنری است؛ «فی فتن داستهم باخفافها و وطئتهم باظلافها» (۱۳) - محبّت هم نبود، دختران خود را زیر خاک میکردند، کسی را از فلان قبیله بدون جرم میکشتند - «تو از قبیله ما یکی را کشتی، ما هم باید از قبیله شما یکی را بکشیم!» - حالا قاتل باشد، یا نباشد؛ بیگناه باشد، یا بیخبر باشد؛ جفای مطلق، بیرحمی مطلق، بیمحبّتی و بیعاطفگی مطلق.(بیانات در خطبه های نماز جمعه 18/2/1377)

 

پایان پیام/

کد خبر 458879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha