احداث بیش از دو هزار مسجد در سراسر کشور در سال 90

معاون سازمان اوقاف از احداث 2333 باب مسجد در سال 90 خبر داد و گفت: اولویت احداث مساجد با روستاهای با خانوار بالاست و شهرداری‌ها موظف‌اند از محل عوارض و مالیات برای احداث و تعمیر مساجد استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام غلامی، معاون بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف در دومین روز از همایش زکات گفت: تنها نظامی که در جهان برای احیای سیره رسول‌الله و ائمه هدی تأسیس شده نظام جمهوری اسلامی ایران است که به زعامت نایب عام امام زمان(عج) کشور را اداره می‌کنند.

 

وی افزود: تاکنون در بحث جمهوریت تلاش‌های زیادی انجام شده اما در خدمت اسلامیت تلاش‌ها در حد انتظار نبوده است. ما علاوه بر اینکه از لحاظ شخصی موظفیم در مسیر تبلیغ و ترویج فرهنگ اسلامی تلاش کنیم از لحاظ حکومتی نیز وظایفی داریم.

 

حجت‌الاسلام غلامی با اشاره به اهمیت مسجد در فضاسازی و اسلامی‌سازی فضای شهری گفت: مطلوب نیست که ما به عنوان ام‌القرای اسلام در زمینه مسجد از کشورهای همجوار خود عقب باشیم.

 

معاون سازمان اوقاف با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به نوزدهمین همایش نماز گفت: مقام معظم رهبری در آن پیام به مسئله طراز مسجد اسلامی اشاره کردند و سپس نقش دستگاه‌ها و مردم را به صورت مفصل بیان کردند.

 

وی خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف در بحث عملی‌سازی منویات مقام معظم رهبری در زمینه مسجد در دو بخش آمایش و پایش مساجد، جلسات مختلفی را برگزار کرد که در مجموع به سه دیدگاه رسید، اول اینکه مساجد موجود کشور با همین ترکیب پراکنده مدیریتی به قوت خود باقی بماند، دوم اینکه یک نهاد مستقل به تنهایی تمام امور مساجد را پی‌گیری کند و سوم اینکه نقطه ضعف‌های موجود برطرف و نقطه قوت‌ها تقویت شود.

 

حجت‌الاسلام غلامی ادامه داد: بر اساس این سه دیدگاه هفت طرح استخراج شد و در نهایت یکی از آن هفت طرح که دارای کمترین نقطه ضعف و بیشترین نقطه قوت بود، انتخاب شد و به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شد تا به مرحله اجرا گذاشته شود.

 

معاون سازمان اوقاف با بیان اینکه در حال حاضر 60 هزار مسجد در کشور وجود دارد و 70 هزار مسجد کسری داریم، گفت: طراز مسجد در نظام جمهوری اسلامی بر اساس آموزه‌های دینی باید برای هر 200 خانوار (یا هر هزار نفر) یک مسجد باشد و به این ترتیب تمام افراد می‌توانند از مساجد محل خود استفاده کنند.

 

حجت‌الاسلام غلامی با اشاره به تعریف مساجد در طرح سازمان اوقاف گفت: چهار نوع مسجد در طرح سازمان اوقاف تعریف شده‌اند، اول مسجد کوچه که در هر کوچه یک مسجد 22 تا 24 متری وجود داشته باشد که کلید آن در دست همه افراد آن کوچه باشد، دوم مسجد محله که به ازای هر 200 خانوار یا هر هزار نفر یک مسجد محله وجود دارد، سوم مسجد جامع که به ازای هر چهار مسجد محله یک مسجد جامع وجود داشته باشد و چهارم مسجد اعظم به ازای هر شهر احداث می‌شود. برای هر کدام از این مساجد نیز امکانات مورد نیاز در طرح سازمان اوقاف در نظر گرفته شده است.

 

معاون سازمان اوقاف با اشاره به شروع مرحله مکان‌یابی مساجد گفت: در حال حاضر مکان‌یابی 70 هزار مسجد در سراسر کشور آغاز شده تا بتوانیم مساجد را با معیاری که مطرح کردیم و با فاصله‌های منظم در شهرستان‌های کشور احداث کنیم.

 

وی با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده برای احداث و تعمیر مساجد گفت: در راستای پیام مقام معظم رهبری اعتبار متمرکز سازمان اوقاف برای امسال 105 میلیارد تومان تعریف شده که 150 میلیارد تومان نیز از دولت و از طریق استانداری‌ها و فرمانداری‌ها دریافت می‌شود. علاوه بر این 20 میلیارد تومان هم برای بقاع متبرکه در نظر گرفته شده که مجموعا 275 میلیارد تومان می‌شود.

 

حجت‌الاسلام غلامی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های سازمان اوقاف در حوزه مسجد گفت: در حوزه مسجد 30 درصد بودجه را به تعمیر و تکمیل مساجد اختصاص دادیم که پنج هزار و 250 باب مسجد را از محل 150 میلیارد تومان بودجه تعمیر و تکمیل می‌کنیم به این صورت که برای تعمیر مساجد به روستاها سه میلیون تومان و به شهرها پنج میلیون تومان می‌دهیم و برای توسعه مساجد روستایی 10 میلیون تومان و برای توسعه مساجد شهری پنج میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

 

حجت‌الاسلام غلامی از احداث دو هزار و 333 باب مسجد در سال 90 خبر داد و گفت: اولویت ما برای احداث مساجد، روستاهای با خانوار بالا و فاقد مسجد است که تاکنون محل این مساجد تعیین و کلید طرح‌ها زده شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: از محل 150 میلیارد تومان بودجه دولت نیز برای احداث، تعمیر و توسعه مساجد و حسینیه‌ها هزینه می‌کنیم، با این تفاوت که 150 میلیارد تومان تنها برای مساجد در نظر گرفته شده بود اما 150 میلیارد تومان هم برای مساجد و هم برای حسینیه‌ها و اماکن مذهبی در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به ماده 69 قانون بودجه سال 92 طبق این ماده دستگاه‌های دولتی نمی‌توانند به افراد حقیقی و حقوقی کمک کنند اما مواردی از آنها استثنا شده است که از جمله آنها مساجد، امامزاده‌ها، حسینیه‌ها و هیئت‌های مذهبی هستند، در نتیجه در این زمینه‌ها دستگاه‌های دولتی موظف‌اند تا حد امکان کمک‌های لازم را مبذول کنند.

 

معاون سازمان اوقاف با اشاره به وظیفه شهرداری‌ها در احداث مساجد گفت: مردم برای زندگی در شهرها عوارض می‌دهند و این عوارض و مالیات‌ها باید در راستای احقاق حقوق شهروندی آنها مصرف شود که به عقیده ما احداث مساجد و حسینیه‌ها نیز جزء حقوق مردم است و شهرداری‌ها موظف‌اند از محل عوارض و مالیات برای احداث و تعمیر مساجد و حسینیه‌ها استفاده کنند، به همین منظور تاکنون جلسات متعددی با شهرداری گذاشته‌ایم که به نتایج اولیه‌ای دست یافته‌ایم و جلسات کماکان ادامه دارد.

 

معاون سازمان اوقاف با بیان اینکه فاصله زیادی تا حد مطلوب زکات داریم، گفت: اگر در زمینه تبلیغ و سازمان‌مند کردن آن فعالیت‌های بیشتری انجام دهیم می‌توانیم به رقم واقعی زکات در کشور نزدیک‌تر شویم.

پایان پیام/

 

کد خبر 45887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha