خبرگزاری شبستان/یاسوج
متعاقب مأموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ دوازدهم اسفند ماه 1371 و تحت عنوان مصوبه 302 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه ارایه طرح هایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی محول کرد، مقرر شد از باب احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاه های دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیئتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد کند.
این هیئت بعد از شکل گیری و فعالیت به ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.
از ابتدای تاسیس این ستاد تاکنون بیش از 20 هزار کانون فرهنگی و هنری با هدف مقابله با جنگ نرم دشمنان و همچنین در راستای احیای نقش واقعی مساجد در کشور ثبت، راه اندازی و حمایت شده اند.
این شبکه عظیم یکی از وسیع ترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود که از سال 1372 رسما فعالیت خود را آغاز و تاکنون مامن صدها هزار نوجوان و جوان علاقه مند و مستعد به فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد بوده است.
دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های مساجد کهگیلویه و بویراحمد نیز در راستای وظایف خود تاکنون بیش از 500 باب کانون فرهنگی و هنری در مساجد این استان راه اندازی کرده که بسیاری از این کانون ها توانسته اند در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری گام های موثری بردارند.
یکی از این مساجد که زمینه حضور جوانان مستعد در آن فراهم شده، مسجد قبا دولت آباد یاسوج است که فعالیت خود را رسما از سال 1382 آغاز و تاکنون فعالیت اعضای کانون این مسجد باعث رونق برنامه های فرهنگی در شهر یاسوج مرکز شهرستان بویراحمد شده است.
علیرضا سبزی، مدیر کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور مسجد قبا دولت آباد یاسوج یکی از جوانان مستعد این مسجد است که آغاز فعالیت خود در مسجد را از سن 9 سالگی عنوان می کند.
وی با بیان این که قبل از ساخت مسجد فعالیت های فرهنگی محله در نمازخانه مدرسه شهید علی پور دولت آباد صورت می گرفت، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: با توجه به نبود مسجد در منطقه دولت آباد و علاقه جوانان به فعالیت های فرهنگی و مذهبی، با هماهنگی مدیر مدرسه برنامه ها در نمازخانه این مدرسه برگزار می شد.
سبزی با اشاره به این که اهالی منطقه حدود 9 هزار متر زمین جهت ساخت مسجد، حسینیه، دار القرآن، کتابخانه و درمانگاه اختصاص دادند، افزود: کار ساخت و ساز مسجد قبا دولت آباد یاسوج با توجه به نیاز و همچنین همت مردم این منطقه در مدت چهار سال به پایان رسید.
وی اظهار داشت: بعد از ساخت مسجد مجوز تاسیس کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور در سال 1382 از دبیرخانه کانون های استان اخذ و تاکنون این کانون فرهنگی و هنری با انجام فعالیت های مختلف توانسته یکی از مراکز فرهنگی در شهرستان بویراحمد قلمداد شود.
مسئول کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور در ادامه به فعالیت های صورت گرفته در این کانون اشاره و خاطرنشان کرد: راه اندازی خانه دیجیتال در کانون یکی از این فعالیت هاست که تاکنون جوانان بسیاری جهت استفاده از اینترنت پاک و همچنین بازی های رایانه مجاز را به خود جذب کرده است.
سبزی برگزاری دوره های آموزشی مهدویت با حضور 300 نفر از اعضای کانون های مساجد استان و برگزاری دوره های آموزشی زوج های جوان استان را از دیگر برنامه ها دانست و افزود: دوره های آموزشی مدیران کانون های شهرستان بویراحمد نیز با میزبانی این کانون برگزار می شود.
وی دوره آموزشی کتابداران مساجد استان، مدیریت فرهنگی و وبلاگ نویسی برای نخستین بار در استان کهگیلویه و بویراحمد را از دیگر فعالیت های کانون عاشقان ظهور برشمرد و یادآور شد: بیش از 50 دوره آموزشی احکام، عقاید، جنگ نرم و... در سطح شهرستان توسط کانون برگزار و یا در حال برگزاری است.
مسئول کانون تخصصی It در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که این کانون دوره آموزشی جنگ نرم و فضای سایبری و همچنین دوره آموزشی رسانه های دیجیتال را برگزار کرد، گفت: تولید سه نرم افزار دینی و برگزاری مسابقات جام دیجیتال استان از دیگر دستاوردهای این کانون تخصصی است.
سبزی فعالیت کتابخانه و خانه فرهنگ دیجیتال کانون عاشقان ظهور با بیش از هشت ساعت فعالیت در شبانه روز را از دیگر کارهای صورت گرفته عنوان و اذعان داشت: فعالیت های صورت گرفته در این کانون باعث جذب جوانان بسیاری به مسجد شده به طوری که می توان گفت کانون یکی از مراکز تاثیرگذار فرهنگی در شهرستان بویراحمد محسوب می شود.
وی تصریح کرد: قرار گرفتن کانون در مجاورت دانشکده فنی پسران و دختران استان، وجود 6 مدرسه ابتدایی و راهنمایی، مراکز آموزشی کارو دانش و همچنین مجموعه ورزشگاه قدس دولت آباد باعث حضور انبوه جوانان و نوجوانان در این کانون و استفاده از طرفیت های فرهنگی آن شده است.
مسئول کانون فرهنگی و هنری عاشقان ظهور میزبانی مسابقات قرآنی در پنج رشته، برگزاری مسابقات نهج البلاغه و احکام اسلامی در طول سال، برگزاری موفقیت آمیز طرح اوقات فراغت، کانون استانی مجری طرح های قرآنی 1442، 1443 و 1447 و1448را از دیگر فعالیت های صورت گرفته و یا در حال اجرا توسط این کانون برشمرد.
سبزی برگزاری اردوی مشهد و راهیان نور و همچنین مسابقات جام فوتسال کانون ها را از دیگر فعالیت ها دانست و افزود: این کانون فرهنگی از ابتدای تاسیس تاکنون با همت جوانان علاقمند منطقه و شهرستان فعالیت های خوبی در راستای گسترش فرهنگ ناب اسلامی انجام داده است.
وی گفت: این کانون در فاصله زمانی سه سال یعنی از سال 87 تاکنون به عنوان کانون برتر استان معرفی و در سال های بعد همواره جزو سه کانون برتر استان کهگیلویه و بویراحمد باشد.
پایان پیام/
نظر شما