پتانسیل های فرهنگی اقوام ایرانی ظرفیتی درعرصه رقابت جهانی شدن

خبرگزاری شبستان: استاندار کردستان با تاکید بر استفاده از پتانسیل های فرهنگی اقوام ایرانی، گفت: با تکیه بر این ظرفیت می توانیم با قدرت وارد عرصه رقابت جهانی شدن فرهنگی شویم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ عبدالمحمد زاهدی در دیدار با رییس انجمن حفظ میراث فرهنگی کشور و نیز اعضای انجمن میراث فرهنگی استان کردستان اظهار داشت: توجه به بحث میراث فرهنگی و توسعه شاخص های فرهنگی باید در دو مقوله دولتی و مردمی مورد توجه قرار گیرد که در این رابطه همه مدیران دستگاههای اجرایی باید به حفظ میراث فرهنگی  عنایت خاصی داشته و با نگاه ویژه برای توسعه آن تلاش خود را مضاعف کنند.

وی افزود: بحث میراث فرهنگی از جنبه های میراث مادی و معنوی بسیار حائز اهمیت است و در واقع نشان دهنده هویتی است که در گذشته داشته ایم و در حال حاضر بایستی با جدیت این هویت اصیل خود را حفظ کنیم و نقش و جایگاه فرهنگی خود را عرضه کنیم.

استاندار کردستان خاطر نشان کرد: از طرفی نیز نباید تنها به تبلیغی و نمایشی کردن هویت فرهنگی بپردازیم بلکه باید این ظرفیت ها را برای رقابت در عرصه های فرهنگی بین المللی و جهانی استفاده کنیم و فرهنگ اصیل خود را برای جلب مخاطبان و علاقمندان سایر ملت های جهانی بکارگیریم.

زاهدی با اشاره به لزوم حضور پرقدرت فرهنگی کشور در عرصه رقابت جهانی شدن فرهنگی، در ادامه تصریح کرد: شاید در برخی موارد اقتصادی به دلایل متعدد همسو با اقتصاد جهانی توسعه نیافته ایم و  توان رقابت با قدرت های جهانی را نداشته باشیم ولی در بحث فرهنگی با وجود ظرفیت های فراوان فرهنگی و هنری اقوام ایرانی می توان با قدرت هرچه بیشتر وارد رقابت های جهانی شدن فرهنگی شویم و جایگاه واقعی خود را تصاحب کنیم.

وی اذعان داشت: مهمترین ظرفیت های ما بحث فرهنگ و هنر اصیل ایرانی است که در صورتی به درستی و با رعایت حفظ ارزش ها و باورهای ما عرضه شود توان لازم  برای رقابت را دارد.

استاندار کردستان گفت: میراث فرهنگی در واقع هویت فرهنگی ملت ماست و باید همه برای حفظ و صیانت از آن گام برداریم.

زاهدی تصریح کرد: مردم نقش مهمی در حفاظت از میراث فرهنگی بر عهده دارند و در این راستا آگاهی و مشارکت مردمی برای صیانت از میراث فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.

استاندار کردستان خواستار نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی در جامعه  شد و تاکید کرد: علاوه بر بحث قوانین و مقررات کشور در زمینه حفظ میراث فرهنگی باید مردم را در این رابطه تشویق و ترغیب کرد و در واقع تا زمانی که مردم به میراث فرهنگی به عنوان سرمایه های ملی  احساس مالکیت نکنند، تمایل چندانی برای حفاظت و صیانت نخواهند داشت.

زاهدی استفاده از افراد متخصص و اهل فن در زمینه مباحث میراث فرهنگی و دلسوز برای تشکیل انجمن ها و سازمان های مردم نهاد را ضروری برشمرد.

وی با بیان این نکته که نباید تاثیر و نقش مردم در تاریخ فراموش شود، اظهار داشت: نباید تاریخ را تنها در مجموعه حوادث و رخدادهایی که منجر به تغییرحکومت ها و سلسله ها شده است دنبال کنیم، بلکه باید کوشش کنیم که نقش فرهنگی مردم نیز در این تحولات نیز بررسی شود.

استاندار کردستان ابراز داشت: در این راستا باید با بازیابی، شناسایی این جایگاه مردمی در طول تاریخ کشورمان آنرا به نسل آینده منتقل کرده و به درستی نیز به جهان عرضه  کنیم.

زاهدی در ادامه سخنان خود به وظیفه انجمن حفاظت از میراث فرهنگی در مقوله حفظ و صیانت از میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: باید این انجمن فقط در بحث سیاست گذاری وارد شود و در ادامه بیشتر کارهای اجرایی را به مردم و سازمان های مردم نهاد متولی میراث فرهنگی واگذار کرد و تجربه نشان داده هرجا که از مشارکت مردمی استفاده  کرده ایم در نهایت نتایج مطلوبی حاصل شده است.

وی خواستار تشکیل همیاران میراث فرهنگی در روستاها و نیز تشکیل این انجمن ها در شهرستان ها به ریاست فرمانداران و بخشداری ها و روستاها با همکاری مردم و اجرای طرح های پژوهش محور در زمینه میراث فرهنگی شد.

زاهدی گفت: باید مانع از سوء استفاده افراد سود جو برای تخریب میراث فرهنگی شویم که در این راستا سازمان های مردم نهاد فرهنگی با اقدامات پیشگیرانه خود می توانند نقش مهمی داشته باشند.

استاندار کردستان تصریح کرد: اقداماتی نظیر شناسایی و معرفی میراث فرهنگی، تبلیغ و فرهنگ سازی، و توسعه حوزه پژوهش در بحث میراث فرهنگی باید در اولویت برنامه های اجرایی در زمینه حفظ و صیانت از میراث فرهنگی قرار گیرد.

وی در پایان بر اهمیت مباحث ریشه ای و اصولی در دروس مدارس با همکاری آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: باید به صورت علمی این مباحث را برای دانش آموزان تشریح کرد.

پایان پیام/

 

کد خبر 458636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha