تصویب وام ۶۰ میلیونی مسکن در مرحله نهایی/ایران شناور نفتی نروژی را توقیف می‌کند

خبرگزاری شبستان: تصویب وام ۶۰ میلیونی مسکن در مرحله نهایی، تعرفه بین‌المللی حق دسترسی ترانزیت ریلی امسال تغییر نمی‌کند، ایران شناور نفتی نروژی را توقیف می‌کند، نفوذ خودروسازان چینی در بازار ایران به مرحله هشدار رسیده است، احتمال رفع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برخی اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تصویب وام ۶۰ میلیونی مسکن در مرحله نهایی، تعرفه بین‌المللی حق دسترسی ترانزیت ریلی امسال تغییر نمی‌کند، ایران شناور نفتی نروژی را توقیف می‌کند، نفوذ خودروسازان چینی در بازار ایران به مرحله هشدار رسیده است، احتمال رفع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برخی اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود. ادامه اخبار این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

خبرگزاری فارس: تصویب وام ۶۰ میلیونی مسکن در مرحله نهایی

وزیر راه و شهرسازی تاکنون چندین بار از ایده پرداخت تسهیلات خرید مسکن سایر بانک‌ها در کنار بانک مسکن سخن گفته است و اکنون خبر می‌رسد بانک مرکزی طرحی را در دستور کار دارد تا این ایده جامه عمل پوشیده و سایر بانک‌ها نیز بتوانند وام ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن را پرداخت کنند.

شنبه 31 فروردین ماه سال 87 بود که با ابلاغ بسته سیاستی نظارتی شبکه بانکی کشور از سوی بانک مرکزی، تکلیف مهمترین مسائل بانکی از جمله تسهیلات بخش مسکن مشخص شد.

اعتبار ۶۳۸ میلیارد تومانی ‌خط‌ آهن چابهار-زاهدان از محل سهام دولتی

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن با بیان اینکه از محل واگذاری سهام دولتی ۶۳۸ میلیارد تومان برای ساخت خط‌‌ آهن چابهار-زاهدان اختصاص یافت، گفت: برای تکمیل این خط‌ آهن ۶۰۰ کیلومتری، ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری لازم است.

سید مسعود نصر آزادانی درباره عملیات احداث خط‌آهن چابهار-‌زاهدان-مشهد-سرخس اظهار داشت: این پروژ‌ه به عنوان کریدور ریلی شرق کشور بسیار حائز اهمیت است و دولت بر تسریع در اجرای آن تأکید دارد.

وی ادامه داد: مناطق شرقی کشور همچون استان سیستان و بلوچستان و استان‌های‌ خراسان شمالی، رضوی و جنوبی به علت دارا بودن 1705 کیلومتر مرز خاکی با کشورهای افغانستان و پاکستان، داشتن 922 کیلومتر مرز خاکی با ترکمنستان و امکان دسترسی مستقیم به آب‌های آزاد جنوب، از جمله مناطق استراتژیک و حساس کشور در حوزه‌های توسعه بازرگانی، ترانزیت، سیاسی و امنیتی محسوب می‌شوند.

تعرفه بین‌المللی حق دسترسی ترانزیت ریلی امسال تغییر نمی‌کند

معاون بهره‌برداری راه‌‌آهن از ثبات نرخ تعرفه حق دسترسی به شبکه ریلی برای قطارهای ترانزیتی خبر داد و گفت: در کنار اعمال تخفیف ۱۵ تا ۳۰ درصدی برای برخی مسیرهای ترانزیتی کشور، در یکی از مسیر‌های ترانزیتی برای جذب صاحبان کالا تا ۵۰ درصد تخفیف در تعرفه حق دسترسی اعمال می‌شود.

حسین عاشوری ‌‌درباره تعیین تعرفه‌‌های بین‌المللی حق دسترسی به شبکه ریلی اظهار داشت: تعیین تعرفه در راه‌آهن‌های دنیا، توسط نهادهای بین‌المللی که راه‌آهن‌های دنیا عضو آن هستند، انجام می‌شود.

وی ادامه داد: دو نظام تعرفه‌ای مختلف داریم که یکی از آنها از سوی سازمان بین‌المللی همکاری راه‌آهن‌ها (OSJD) ‌‌تعیین می‌شود، ایران و 25 کشور منطقه عضو OSJD هستند.

جاده خلخال - فیروز امسال به بهره‌برداری می‌رسد

نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی گفت: جاده خلخال - فیروز امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

جلیل جعفری‌بنه خلخال صبح امروز در بازدید از عملیات اجرایی راه اصلی 30 کیلومتری خلخال به فیروزآباد در قطعه یک، دو و سه گفت: این پروژه که شهرستان خلخال را با نزدیک‌ترین مسیر به راه اصلی اردبیل سرچم وصل می‌کند، امسال 19 میلیارد تومان اعتبار دارد و در سال 1394 به بهره‌برداری خواهد رسید.

جعفری‌بنه خلخال در ادامه بازدید از مسیر خلخال به شاهرود، از بهسازی قطعه دو کیلومتری مقابل کارخانه سیمان خلخال گفت: بهسازی راه خلخال به شاهرود تا آغاز فصل گردشگری پایان می‌یابد.

مهر: توافق جدید ۱۰ میلیارد دلاری هند و چین

هند و چین، سند همکاری در ۲۴ حوزه مختلف به ارزش حدود ۱۰ میلیارد دلار امضا کردند.

هند و چین در ۲۴ حوزه مختلف سند همکاری به ارزش ۱۰ میلیارد دلار امضا کردند که این رقم به عنوان یک رکورد برای هر دو کشور محسوب می شود.

در همین حال، هر دو کشور به دنبال احداث راه جدیدی میان دو منطقه بزرگ اقتصادی آسیا یعنی هند و چین هستند.

همچنین بخشی از این تفاهم نامه ها در زمینه آموزش، احداث کنسولگری، تحقیق در حوزه اکتشاف فضا، منابع معدنی، سیستم‌های ریلی و گیرنده ای است.

از مهمترین اهداف دو کشور در افق چشم انداز این همکاری‌ها، ایجاد راه جدید تجاری میان دو قطب بزرگ اقتصادی منطقه آسیا است. نخست وزیر هند بر این باور است که قرن ۲۱ متعلق به منطقه آسیا است.

ایران شناور نفتی نروژی را توقیف می‌کند

یک مقام مسئول با اشاره به خسارت وارد شده به یکی از سکوهای نفتی پارس جنوبی توسط یک شناور نروژی و خسارت ۳۰۰ میلیون دلاری این حادثه، گفت: توقیف این شناور خارجی در دستور کار ایران قرار گرفته است.

حبیب جدیدی با اشاره به خسارت وارد شده به یکی از سکوهای پارس جنوبی توسط یک شناور نروژی، گفت: شناور سنگاپوری آلپاین اترنیتی متعلق به شرکت نروژی ترنس پترول پیش از پرداخت خسارت، قصد خروج از آبهای منطقه را داشته است.

مدیر کنسرسیوم فاز ١٣ پارس جنوبی از کشورهای همسایه منطقه می خواهیم با توجه به توافقنامه Rompi نسبت به توقیف و تحویل شناور یاد شده، همکاری لازم را انجام دهند، تصریح کرد: شرکت نروژی به جای کمک به جلوگیری از خطرهای زیست محیطی ناشی از حادثه برخورد شناور سنگاپوری با جکت مستقر روی سکوی ١٣A، زمان را از دست داده است.

تحریم روسیه به اقتصاد آلمان ضربه زد

سفیر روسیه در آلمان گفت: تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه به روند اقتصادی دو کشور به شدت صدمه وارد کرده است.

رشد اقتصادی آلمان در سه ماه نخست سال جاری میلادی به کمتر از پیش بینی های انجام شده، رسید.

طبق گفته کارشناسان اقتصادی، این کاهش رشد به تحریمهای ضد روسی و بحران در منطقه یورو نسبت داده می شود.

تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماه نخست سال جاری میلادی تنها ۰.۳ درصد گزارش شده، این در حالی است که شاخص رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی ۲ درصد پیش بینی شده است و آمارهای اقتصادی آلمان پایین تر از حد معمول قرار گرفته اند.

سفیر روسیه در آلمان در مصاحبه با پایگاه خبری «داچ ول» گفت: تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه به شدت به اقتصاد دو کشور صدمه وارد کرده است.

بر پایه این گزارش، حجم مبادلات میان دو کشور در سال ۲۰۱۴ میلادی از ۷۷.۰۳ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۶۷.۷ میلیارد یورو کاهش یافته است.

احتمال رفع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه

رئیس جمهور چک اعلام کرد: شورای اروپا در ماه ژوئن جلسه‌ای را مبنی بر بررسی لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برگزار خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از پایگاه خبری «اسپاتنیک»، «میلاس زمنس» اظهارداشت: احتمال می رود تا پایان سال‌جاری میلادی تحریم‌های غرب علیه روسیه به طور کامل برداشته شود و حتی احتمال اینکه تا قبل از پایان سال جاری این کار صورت بگیرد، وجود دارد.

رئیس جمهور چک به این نکته نیز اشاره کرد که تحریم‌های اروپا علیه روسیه به طور کامل «بی فایده» است.

باشگاه خبرنگاران: تصویب طراحی سه نوع اوراق با قابلیت مصون بودن از تورم

دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب طراحی سه نوع اوراق با قابلیت مصون بودن از تورم خبر داد.

حجت الاسلام سیدعباس موسویان از تصویب این کمیته به منظور سه نوع اوراق با قابلیت مصون بودن از تورم خبر داد و اظهار داشت: امید می رود با تصویب این اوراق شاهد تحول در بازار سرمایه و به روز شدن ابزارهای مالی حاضر در این بازار باشیم.

وی گفت: یکی از نیازهایی که در بازار سرمایه اسلامی احساس می شود طراحی و انتشار اوراق بهادار مصون از تورم است، به این معنا که این اوراق بتواند در برابر تورم ارزش خود را حفظ کند.

وی افزود: سرمایه گذاران در محلی سرمایه گذاری می کنند که ارزش واقعی آن حفظ و برای سرمایه گذار بازدهی داشته باشد.

دولت دستور اجرای سیاست قیمت تضمینی را صادر کرد

مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: با تصویب هیات دولت، اجرای سیاست قیمت تضمینی با دو کالای ذرت و جو در بورس کالای ایران عملیاتی می شود.

حسین پناهیان با بیان اینکه با تصویب هیات دولت، اجرای سیاست قیمت تضمینی با دو کالای ذرت و جو در بورس کالای ایران عملیاتی می شود.گفت: عملیاتی شدن سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا، به واسطه اعتقاد دولت یازدهم به این بورس و به خصوص شخص وزیر جهاد کشاورزی، جناب آقای مهندس حجتی محقق شد.

وی اظهار کرد: بورس کالا از زمان دولت قبل، پیگیر موضوع سیاست قیمت تضمینی بوده است و تلاش های زیادی برای اجرای آن و کمک به بازرگانی کشاورزی کشور داشته است که در نهایت این مهم  در دولت یازدهم و در سال 1394 محقق شد.

موسویان با بیان اینکه لازم بود در کمیته فقهی این موضوع بررسی شود که آیا براساس مقررات حوزه اسلام و رعایت فقه معاملات ابزار مصون از تورم امکان طراحی دارد؛ تصریح کرد: براین اساس با مطالعه بر روی ابزار نتیجه این شد که در قرارداد اوراق مشارکت و اوراق اجاره این قابلیت وجود دارد.

بانک مرکزی از نرخ شکنی بانک‌ها و موسسات مالی متخلف شکایت می‌کند

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در صورت مشاهده تخلف، حتما علیه موسسات متخلف به مرجع قضایی شکایت خواهد کرد.

پس از ابلاغ مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش 2 درصدی نرخ سود سپرده ها و براساس تجربه سالهای قبل، تمامی نگاه ها به موسسات فاقد مجوز دوخته شد: « آیا حکایت سال‌های گذشته و اخلالگری موسسات همچنان تکرار خواهد شد؟» این سوالی بود که در همان گام نخست، توجه همگان را به خود جلب کرد.

همین سوال کوتاه ولی اثرگذار، موجب شد تا درصدد بر آییم در جریان گفتگوی کوتاهی از موضع‌گیری معاون نظارتی بانک مرکزی در همین زمینه آگاه شویم. حمید تهرانفر در این مجال، ضمن هشدار به سپرده گذاران از پرهیز در سپرده گذاری در تشکل‌های پولی غیرمجاز ، از قاطعیت بانک مرکزی در اجرای مصوبه شورا و نظارت جدی بر فرآیند اجرا و برخورد قانونی با اخلالگران سخن راند که در ادامه می‌خوانید.

بازار سرمایه لنگرگاه اقتصاد کشور است

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بازار سرمایه در تعریف اصلی خود یک لنگرگاه اقتصادی و نشان‌دهنده شرایط واقعی اقتصاد یک کشور است.

محمد فطانت رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم زمان‌سنجی مناسب برای بازگشایی نمادهای بورسی، گفت: باز و بسته شدن نمادها بر اساس قواعد و قوانین خاصی صورت می‌گیرد و نمی‌توان با در نظر گرفتن زمان و شرایط ویژه اقدام به بازگشایی نمادها و یا بسته شدن آنها کرد.

وی در این باره ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار تمام تلاش خود را برای بازگشایی نمادهای بسته انجام داده و معامله اینگونه سهام‌ها را حق سهامدار می‌داند تا بتواند معاملات خود را به صورت روزانه انجام دهد.

خبرگزاری تسنیم: نفوذ خودروسازان چینی در بازار ایران به مرحله هشدار رسیده است

عضوهیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: تولیدکنندگان چینی‌ برای صادرات محصولات مختلف خود به سایر کشور‌ها یارانه و مشوق صادراتی ۸ تا ۱۶ درصدی دریافت می‌کنند که این امرعملا نظام تعرفه‌ای واردات خودرو را در کشور ما کم اثر کرده است.

ابوالفضل حجازی با اشاره به مسائل و مشکلات پیش روی تولید داخل، گفت: با توجه به مسائل اشتغال، ارزی و ...  در کشور، برای ایجاد فرهنگ مصرف کالاهای ایرانی، دولت باید این عمل پسندیده را که مقام معظم رهبری و علمای قم بر آن تاکید کرده اند از خود  شروع و فرهنگ سازی کند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم تجدید نظر در اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات کالا، ادامه داد:  به واردات کالاهایی که در کشور با کیفیت لازم تولید می‌شود نباید ارز مبادله‌ای واردات داد و باید آنها را در ردیف کالاهای عادی برگرداند.

حجازی با بیان اینکه رقابت تولید کنندگان داخلی و  وارد کنندگان به سختی در حال انجام است اظهار داشت:  برخی از وارد کنندگان تنها با گرفتن یک دفتر تجاری و ایجاد کمترین سرمایه گذاری، اقدام به واردات کالا و رقابت نابرابر با تولید کنندگان داخلی می‌کنند

فتاوای امام خمینی در مورد منع استفاده از کالای خارجی

آیا می‌توان از غیرمسلمانان کالایی خریداری کرد؟ آیا می‌توان به آنها کالایی فروخت؟ آیا می‌توان کالای تولیدی آنها را استفاده کرد؟ حجت‌الاسلام فلاح‌زاده طی یادداشتی به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران تصریح کردند: «در دولت مطرح کنید، اصرار کنید، پافشاری کنید که اشیائی که جزو مصارف دولتی است، مطلقاً از خارج نیاید... دولت تصمیم بگیرد در هیچ‌یک از چیزهایی که مصرف می‌کند، از قلم و کاغذ روی میز گرفته تا ساختمان‌سازی تا بقیّه چیزها، هرآنچه در داخل قابل تولید است، خودش را از خارج ممنوع کند، بر خودش حرام کند.» چنین سخنی اگرچه در مرتبه اول امری اقتصادی می‌نماید اما با دقت در آن می‌توان دریافت که دارای مبانی فقهی و دینی نیز هست. حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده، کارشناس مسائل فقهی، در گفتار زیر، مبانی فقهی این موضوع را مورد تبیین قرار داده است.

دولت یازدهم اقتصاد مقاومتی را نقض نکرده است

معاون وزیر اقتصاد با اعلام اینکه اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم نقض نشده است، از تغییر اولویت‌های دولت طبق این سیاست‌ها و تحقق عمده برنامه‌های آن تا پایان برنامه ششم خبرداد وگفت: برنامه‌های اقتصادی دولت به پس از مذاکرات موکول نشده است.

سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در تاریخ 29 بهمن ماه سال 92 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است که تا کنون حدود 15 ماه از ابلاغ این سیاستها می گذرد. دولت طی این مدت در فواصل زمانی مختلف سیاستهای خود را منطبق بر اقتصاد مقاومتی اعلام کرده و برنامه‌هایی را نیز در این راستا به دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه ها ابلاغ کرده است.

وزارت امور اقتصادی و دارایی یکی از مهمترین دستگاه‌های مسئول در خصوص اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است که لازم دیدیم در راستای رصد این سیاست‌ها، با مسئول مستقیم اقتصاد مقاومتی در وزارت اقتصاد گفتگو کنیم. شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه برنامه های دولت در خصوص اقتصاد مقاومتی به لحاظ اولویت با برنامه های جاری دولت فرق دارد، بر زمان دار بودن این برنامه ها تاکید کرده و معتقد است که بخش عمده این برنامه ها تا پایان برنامه ششم توسعه محقق خواهد شد.

تصور اینکه با رفع تحریم‌ها همه مشکلات اقتصادی حل می‌شود، یک اشتباه است

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با تاکید بر اینکه رفع تحریم‌ها به معیشت مردم کمکی نمی‌کند گفت: اینکه در داخل تصور می‌شود با رفع تحریم‌ها همه مشکلات اقتصادی حل می‌شود یک اشتباه است.

احمد شوهانی عضو کمیسیون امینت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی پارلمانی درباره مذاکره هسته‌ای زیر سایه تهدید و تخریب چهره جمهوری اسلامی توسط سیاستمداران آمریکایی، گفت: این درس بزرگی برای ماست که به حرف‌های شیطان بزرگ گوش ندهیم، زیرا تمامی وعده آمریکایی‌ها پوچ و دروغ است.

وی با بیان اینکه مذاکره‌کنندگان کشورمان نمایندگان ملت ایران هستند، تصریح کرد: هیچ‌کس با مذاکره مخالف نیست، بلکه مخالفت ما با بی‌اخلاقی و خلف‌ وعده آمریکایی‌هاست. تیم مذاکره‌کننده بداند هر جا احساس کرد غرور و شخصیت ملت ایران دچار خدشه شد باید از هویت بزرگ این ملت دفاع کند و اجازه ندهد که دولت‌مردان آمریکایی اجازه جسارت به خود دهند.

خبرگزاری ایسنا: راه‌آهن بالاخره ریل مورد نیاز را از داخل می‌خرد؟

وزیران راه و شهرسازی، رفاه و صنعت در حالی حدود 18 ماه قبل با امضای تفاهمی جدید کار ساخت بخشی از ریل مورد نیاز کشور را به ذوب آهن اصفهان سپردند که اختلاف نظرهای گذشته باعث شده بود بسیاری اجرایی بودن این طرح را نیز چندان با خوشبینی دنبال نکنند.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن در بازدید خود از شرکت ذوب آهن اصفهان در جریان آخرین مراحل از کار ساخت و تحویل ریل‌ مورد نیاز کشور برای طرح‌های عمرانی قرار گرفته است.

طرحی که هر چند راه انداختن خط تولید آن به هزینه‌ای بالا نیاز داشت، اما نیاز روزافزون کشور به ریل جدید این هزینه را قابل تامین کرد تا تحویل بخش عمده‌ای از نیاز کشور در این حوزه در اختیار یکی از بزرگترین قطب‌های صنعتی ایران گذاشته شود.

خیز دریایی ایران در خلیج فارس

پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات اقتصادی چند ماهه بخش خصوصی ایران و عمان نخستین خط دریایی مستقیم بین دوکشور رسما افتتاح شد تا برنامه‌های اقتصادی دوکشور با وجود این خط وارد مرحله‌ای جدید شود.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان پیش از این اعلام کرده بود این خط کشتیرانی مشترک بناست در راستای افزایش تعاملات اقتصادی دو کشور و در نتیجه مذاکرات ابتدای ماه جاری سرمایه گذاران بخش خصوصی دو طرف آغاز به کار کند و دوبندر مهم منطقه را در جریان سفرهایی منظم به یکدیگر متصل کند.

بندر شهید رجایی در استان هرمزگان ایران و بندر صحار عمان از این پس به عنوان دو قطب دریایی منطقه سه سفر دریایی منظم خواهند داشت و در این راستا بخش خصوصی محوریت هماهنگی، سرمایه گذاری و اجرا را بر عهده گرفته است.

این در حالی است که سازمان بنادر و دریانوردی از مدت ها قبل اعلام کرده قصد دارد با فراهم آوردن مقدمات لازم کارهای اجرایی در تمام بنادر ایران را در اختیار بخش خصوصی بگذارد و خود تنها وظایف حاکمیتی را در اختیار گیرد.

افزایش وام مسکن رفع ابهام شد

سرانجام بعد از ماهها رد و بدل شدن پیشنهادات برای افزایش وام مسکن و اما و اگرهای پیرامون آن بانک مرکزی قانع شد و شورای پول و اعتبار در هفته جاری تکلیف طرح های مطروحه را روشن می کند.

در سال گذشته طرح های متفاوتی از سوی سازمانهای مختلف اما مرتبط، برای افزایش قدرت خرید مسکن از طریق افزایش مبلغ وام، راه‌اندازی صندوق پس انداز مسکن و یا ورود لیزینگها به این حوزه مطرح شد ولی هیچ یک راهی به شورای پول و اعتبار نیافت و نتیجه مشخصی نداشت.

سهم 66 درصدی بخش خصوصی در بازار مسکن

روند ناکارآمدی و نامتناسب بودن نظام تامین مالی در بخش مسکن با توجه به نیازهای بازار در طول سال‌های اخیر باعث اتکای شدید این بازار بر پس‌اندازهای خصوصی شده است.

براساس آمار موجود در دوره سال‌های 1381 تا 1386 سهم پس‌انداز بخش خصوصی در نظام تامین مالی مسکن 73 درصد بوده که این رقم در دوره سال‌های 1386 تا 1391 با وجود تزریق خط اعتباری مسکن مهر به 66 درصد رسیده است. این مساله در حالی است که در اکثر کشور‌های دنیا این سهم کمتر از 50 درصد است.

در سال‌های 1390 تا 1391 نسبت وام 20 میلیون تومانی به قیمت مسکن در سال 1391 در کلانشهر تهران کمتر از 10 درصد و در شهرهای بزرگ 30 الی 40 درصد و در سایر شهرها 40 الی 55 درصد بوده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 458607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha