آخرین اثر مرحوم آیینه‌وند در پاسخ به رفتار اشتباه تکفیری‌ها تالیف شد

خبرگزاری شبستان: مدیر تولید اتشارات کتاب توت گفت: در سال‌های اخیر از رشد گروه‌های تکفیری و جریانات رادیکالی که به اسم اسلام، وجهه اسلام را مخدوش می کنند و می‌خواهند از اسلام یک چهره خشن جلوه بدهند بسیار ناراحت بودند و کتاب آخرشان که در نمایشگاه کتاب رونمایی شد با عنوان «سیره و سخن پیامبر خدا(ص)» حاصل همین دغدغه ها بود.

به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر شبستان آخرین اثر دکتر صادق آیینه وند در حالی رونمایی شد که وی دیگر در میان ما نبود. هادی حیدری هنرمند کارتونیست کشور که از بستگان و همکاران این استاد فقید بود، در خصوص نحوه و میزان شناختش از دکتر آیینه‌وند به شبستان گفت: من مدت پانزده سال است که افتخار دامادی مرحوم آیینه‌وند را دارم و افتخار دیگر من مدیریت تولید انتشارات «کتاب توت» متعلق به استاد بود که طی شش سال گذشته به همراه پدرم کارهای مختلفی را در آنجا انجام می دادیم. این 15 سال پر از آموزهای من از سیره عملی و نظری آن مرحوم است که من فرا گرفتم.

این هنرمند درمورد بارزترین ویژگی آن استاد فقید گفت: مهمترین خصلت و ویژگی دکتر آیینه‌وند در اوج علم و دانش ادب، تواضع، خضوع و فروتنی ایشان بود. یعنی مصداق بارز مثل معروفی که می‌گوید درخت هرچه پربارتر می شود شاخه‌هایش را به زمین نزدیک‌تر می کند و در حقیقت خاکساری می کند. در عین حال من در این مدت هرگز کلام دروغی از زبان ایشان نشنیدم. محبت ایشان به اطرافیان بسیار زیاد بود بطوری‌که اگر در یک روز ده بار هم به ملاقاتشان می رفتیم هر ده با از جا برمی خواستند و ما را مورد لطف خود قرار می دادند.

وی افزود: از بعد نظری، ویژگی ایشان بود که تاکید بسیار بر روی علم اندوزی اندیشه ورزی و خرد ورزی داشتند و همین باعث می شد که ایشان به شدت از جمود و تحجر گریزان بودند و تحجر گریزی محسوسی داشتند و همین امر هم باعث شد که خودشان مجوز نشر «کتاب توت» را بگیرند که کلمه توت در اینجا مخفف تاریخ و تفکر بود و در این انتشارات نزدیک به دوازده جلد کتاب با ریشه های تاریخی و تفکری منتشر کردیم.

حیدری افزود: همین خردورزی و گریز از جمود با توجه به تسلطشان به زبان عربی، باعث می شد که همیشه منابع روز را رصد کنند و به خاطر همین همیشه شاگردان نسل جدید ایشان هم جزو دوستداران آقای دکتر بودند. هم دوستدار منش و اخلاقشان و هم علم این استاد.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر از رشد گروه‌های تکفیری و جریانات رادیکالی که به اسم اسلام، وجهه اسلام را مخدوش می کنند و می‌خواهند از اسلام یک چهره خشن جلوه بدهند بسیار ناراحت بودند و کتاب آخرشان که در نمایشگاه کتاب رونمایی شد با عنوان «سیره و سخن پیامبر خدا(ص)» حاصل همین دغدغه ها بود. تصحیح آخرین نسخه آن را در بستر بیماری انجام دادند و خیلی دوست داشتند انتشار این کتاب را ببینند که متاسفانه عمرشان کفاف نداد.

حیدری ضمن تایید اینکه این کتاب در پاسخ به جریانات تکفیری و تندرو حاضر در منطقه و جهان تالیف شده است؛ افزود: این کتاب شامل روایاتی است که بدنبال نشان داد اسلام رحمانی است و سلوک خود ایشان هم همینگونه بود. بطوریکه شما می توانستید با همه وجودتان دین رحمانی را در سکنات و رفتار و حالات روزانه ایشان حس کنید.

داماد مرحوم صادق آیینه وند تاکید کرد: دین برای ایشان دکانی برای امور دنیوی نبود و واقعا به دین باور داشتند. در عین حال اصراری بر حقنه آن با زور و ضرب در دیگران نداشتند. بنابراین می شد به شکل عملی تجلی دین را در رفتار این استاد فقید می دید و در مجموع باعث می شد که فرد در کنار ایشان احساس امنیت عمیق می‌کرد.

وی در پایان افزود: روش و سبک دکتر صادق آیینه‌وند در نگارش تاریخ اسلام به گونه‌ای بود که برخی از اساتید فن و صاحب‌نظران لقب پدر تاریخ اسلام را به ایشان دادند.امیدوارم که راهی که ایشان در نگارش تاریخ اسلام که روایت و نگارش درست آن بود ادامه پیدا کند و بتوانیم سیره نظری و عملی ایشان را بتوانیم در قالب های مختلف توسعه دهیم تا کاری که انجام داده‌اند فراموش نشود.

پایان پیام/

 

کد خبر 458572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha