طلاب از فرصت‌ها برای تحصیل بهتر علم استفاده کنند

خبرگزاری شبستان: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یکی از خواسته‌های الهی از انسان را تفقه در دین خواند و گفت: طلبگی لبیک گفتن به خواسته خدا است و دروس حوزه اجابت دعوت الهی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار امام جمعه مینو دشت استان گلستان جمعی از اساتید و طلاب مدرسه علمیه امام صادق(ع) این شهر اظهار داشت:‌ امام کاظم(ع) می‌فرمایند انسان باید رب خود را بشناسد و به مسأله ربوبیت اهتمام داشته باشد اما انسان‌ها غالبا از این جنبه غافل هستند.

وی با بیان این‌که انسان باید ببیند که خدا از او چه می‌خواهد و طبق آن عمل کند، گفت: این مسأله که ما دائما از خداوند خواسته‌هایی داشته باشیم درست نیست و باید بر اساس شرایط زمان و مکان به دنبال تحقق خواسته‌های الهی باشیم.

آیت‌الله فاضل لنکرانی یکی از خواسته‌های الهی از انسان را تفقه در دین خواند و تأکید کرد: طلبگی لبیک گفتن به خواسته خدا است و دروس حوزه اجابت دعوت الهی است.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این‌که خداوند برای تفقه در دین از ما دعوت کرده و این دعوت نیز به نحو وجوبی است، ابراز کرد:‌ مسأله لزوم تفقه در دین واجب کفایی است.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم بیان کرد: حضور در مدارس علمیه و اشتغال به تحصیل علوم دینی به معنای موفقیت و اجابت دعوت الهی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که تمام اوامر و نواهی الهی از مصادیق اراده الهی است،‌ افزود: امروز بسیاری از افراد از حقیقت دین و ابعاد آن دور هستند و حتی خود ما نیز نمی‌توانیم ادعا کنیم که تمام آنچه که خدا از ما خواسته یا اراده کرده را تصورا به آنها رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: البته علما و فضلا می‌توانند بگویند که به بخش عظیمی از اراده حق تعالی علم پیدا کرده‌اند و چنین عالمی است که افضل از سبعین الف عابد است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به افضل بودن علوم دینی در مقابل علوم دیگر، گفت:‌ هر علمی این گونه نیست و عالمی که اراده الهی را بداند، به آن عمل کند و مبلغ آن نیز باشد به مقام بزرگی دست می‌یابد.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این‌که انسانی که می‌خواهد در مسیر دین قرار گیرد باید بداند که چه چیزهایی او را از این مسیر دور می‌کند، ابراز کرد: در فقه انکار ضروری دین انسان را از دین خارج می‌کند.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد:‌ یکی از ارکان علم این است که انسان بداند چه چیزی او را از دین خارج می‌کند از این رو تمام امور او باید الهی باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که‌ انسان اگر اخلاص نداشته باشد یا یک عمل عبادی را درست انجام ندهد نوعی خروج از دین است، گفت: کسی که مسؤولیتی دارد و به درستی آنرا انجام نمی‌دهد یا کسی که از معروف و مظلوم دفاع نکرده باشد به نوعی از دین خارج شده است.

وی تصریح کرد: تنها راه برای این‌که انسان در چارچوب دین بماند،‌ آشنایی با علوم دینی و قدم گذاشتن در وادی درس و بحث طلبگی است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی در ادامه با اشاره به اهمیت و عظمت دین و علوم دینی، خاطرنشان کرد: مرحوم والد با بیش از پنجاه سال سابقه تدریس می‌گفت نمی‌توانم ادعا کنم که اسلام شناس هستم چون دین عظمت دارد و خلی مهم است.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بر ضرورت استفاده طلاب از فرصت‌ها و امکانات موجود در راه تحصیل علم تأکید کرد و گفت: طلاب نباید بگویند که این کتاب‌ها نیاز نیست که خوانده شود؛ همه این کتاب‌ها لازم است و باید به خوبی خوانده شوند.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم همچنین به طلاب توصیه کرد که ادبیات عرب را به خوبی بخوانند چون ادبیات نقش مهمی در فهم قرآن، روایات و حتی مسائل اعتقادی و کلامی دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: طلبه‌ای موفق است که همه کتاب‌ها را دقیق بخواند، خوب بفهمد و خوب مباحثه کند؛ آنقدر علوم حوزوی گسترده است که انسان یک ثانیه هم وقت اضافی ندارد.

وی با اشاره به گستردگی فقه، اظهار داشت: فقهای ما در آینده باید تقسیم و هرکدام در بابی از مسائل فقهی کارشناس شوند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی تأکید کرد‌: علم به اندازه‌ای مهم است که وقتی انسان به سراغ آن رفت صفت عظیم که مربوط به خداست در وصفش به کار گرفته می‌شود.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تأکید بر این‌که هیچ چیزی همچون علم انسان را عظیم نمی‌کند، گفت: کسی که تمام وقت خود را به عبادت می‌پردازد عابد می‌شود اما کسی که وقت خود را صرف علم آموزی می‌کند دارای صفت عظیم می‌شود.

پایان پیام/

کد خبر 458554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha