بازنده اصلی قیام مردم سرزمین های عرب

مجله آمریکایینیوزویک با اشاره به فروپاشی نظام های دیکتاتوری در کشورهای مصر، تونس و یمن، انقلاب های عربی و بهار عربی را عامل ضعیف شدن سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مجله آمریکایی "نیوزویک" در گزارشی با عنوان "آزمایش سازمان اطلاعات" آورده است که فروپاشی حکومت های دیکتاتوری در تونس، مصر، لیبی و یمن که منجر به از دست دادن جاسوس های آمریکایی شد که بیشتر همپیمانهای مهمش در جنگ علیه القاعده بود.
این مجله می افزاید: آمریکایی ها سالهای طولانی را برای برقراری ارتباط با شخصیت های اصلی در دستگاه های نظامی و اطلاعاتی در کشورهای منطقه خاورمیانه گذراندند با این هدف که اطلاعات دقیقی را برای خودشان ذخیره کنند.
براساس این گزارش، این روابط بر تعقیب گروه های فعالی که در موج انقلاب های مردمی در منطقه مشارکت نداشتند، تکیه داشت.
در این گزارش آمده است که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) به "حسنی مبارک" رئیس جمهوری پیشین مصر به مدت 30 سال به عنوان همپیمان اصلی خود پشت گرم بود و شخص محوری در این روابط ژنرال "عمر سلیمان" معاون رئیس پیشین بود.
مجله نیوزویک در این گزارش تاکید می کند که این مشارکت در سال 1990 رقم خورد زمانی که مصر تهدید خطرناکی در تروریست به فرماندهی ایمن ظواهری مرد شماره دو سازمان القاعده به شمار می آمد. ولی هنگامی که انقلاب هایمردمی علیه مبارک در ژانویه گذشته شعله ور شد، همه غافلگیر شدند و این غافلگیری تنها برای مبارک نبود بلکه سیا نیز متعجب و غافلگیر شد.
این مجله می افزاید: مصری ها همیشه تلاش کردند تا مانع تحقیق آمریکایی ها در مسئله مخالفان داخلی در مصر شوند و این به همین دلیل سیا در مهار این طوفان شکست خورد.
بنابر گزارش الاسلام الیوم، این مجله با اشاره به دوره ریاست جمهوری "بیل کلینتون " در این گزارش نوشت که سازمان اطلاعات آمریکا در این دوره ریاست کلینتون برای تعقیب اعضای سازمان القاعده در همه جهان مستقر شده بود و این اعضا را به مصر برای بازجویی می فرستاد و این مسئله به شکنجه و اعدام نیز منجر می شد.
سازمان اطلاعات آمریکا با وجودی که در کشورهای مختلف منطقه نفوذ کرده بود، اما نتوانست انقلاب های مردمی را مهار کند و همین انقلاب ها سیا را از گذشته ضعیف تر کرده است.
پایان پیام/
 

کد خبر 45855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha