فروش بالای ۶۰ میلیارد تومان از دستگاه‌های کارتخوان/ تاکید بر انتشار توصیه‌های رهبری در مورد ناشران

خبرگزاری شبستان: اکنون رقم فروش بالای ۶۰ میلیارد تومان برآورد شده است و این ارقام تنها مربوط به آماری است که از دستگاه‌ها کارتخوان بانک صادرات حاصل شده و باید به آن گردش مالی خارج از پزهای بانک صادرات را نیز اضافه کنیم، چرا که ناشران بزرگ امسال دستگاه‌های کارتخوان بی‌سیم داشتند.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «امیرمسعود شهرام نیا» قائم مقام بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران روز جمعه و همزمان با پایان نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران رسانه‌ها حاضر شد و آمار و گزارشاتی درباره فروش و برنامه‌های اختتامیه ارائه کرد.

 

فروش بالای 60 میلیارد تومان از دستگاه‌های کارتخوان

وی در مورد آمار فروش روزانه در نمایشگاه کتاب گفت: در شش روز نخست نمایشگاه فروش 48 میلیاردی را رد کردیم و اکنون نیز رقم فروش بالای 60 میلیارد تومان برآورد شده است. این ارقام تنها مربوط به آماری است که از دستگاه‌ها کارتخوان بانک صادرات حاصل شده و باید به آن گردش مالی خارج از پزهای بانک صادرات را نیز اضافه کنیم، چرا که ناشران بزرگ امسال دستگاه‌های کارتخوان بی‌سیم داشتند. همچنین بخش قابل توجهی هم پول نقد و بن های کاغذی میان ناشران و مخاطبان رد و بدل شده است. پیش بینی ما این است که عدد بانک صادرات حداقل نصف فروش کل نمایشگاه است و به نظر می‌رسد ما تا پایان نمایشگاه 80 درصد فروش داشته باشیم.

 

حضور مردم در روزهای مختلف نوسان داشته/ 24 اردیبهشت پرفروش‌ترین روز نمایشگاه

شهرام‌نیا در مورد آمار حضور مردمی نیز بیان کرد: علیرغم آمار فروش، جمعیت بازدید کننده به مانند فروش افزایش نداشته است و در روزهای مختلف آمارهای مختلفی داشتیم در روز اول و دوم تا دو برابر سال گذشته از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرده‌اند. سه روز ابتدایی هفته با ریزش بازدید کننده مواجه بودیم و از اواسط هفته به بعد دوباره نسبت به سال گذشته افزایش جمعیت را داشتیم. این نکته را باید بگویم که روز پنج شنبه 24 اردیبهشت ماه پرفروش ترین روز نمایشگاه بود که حتی از پرفروش ترین سال گذشته نیز رقم بیشتری به دست آمد.

 

وی در ادامه درباره آمار فروش بخش های مختلف نمایشگاه کتاب تهران نیز توضیح داد: بخش دانشگاهی پرفروش ترین بخش نمایشگاه بود و بعد از آن به ترتیب بخش عمومی، بین الملل، کودک و آموزشی بوده است، البته چون تعداد ناشران متفاوت است علی القاعده با توجه به بیشتر بودن تعداد ناشران عمومی عدد بالاترین را در بخش عمومی نسبت به کودک آموزشی و بین الملل شاهد هستیم همچنین چون قیمت متوسط کتاب در بخش کودک پایین است بخش کودک و نوجوان با فروش پایین تری روبرو بوده است.

 

9 غرفه برتر معرفی می شوند

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران همچنین در مورد مراسم اختتامیه و برنامه‌های آن نیز گفت: اختتامیه ساعت 16 شنبه 26 اردیبهشت ماه برگزار می شود، با این حال هنوز حضور‌آقای قالیباف در نمایشگاه قطعی نشده و در حال پیگیری حضور وی هستیم. در این مراسم 9 غرفه برتر در نمایشگاه تقدیر می‌شوند که از این میان دو غرفه مربوط به بخش عمومی، دو غرفه مربوط به بخش بین الملل، یک غرفه جنبی و 4 غرفه مابقی از بخش تشکل‌ها انتخاب می شوند.

 

وی در مورد معیارهای انتخاب غرفه برتر بیان کرد: غرفه‌ای که شرایط ارائه خدمات بهتر به مردم، ظاهر خوب، حجاب مناسب غرفه داران، تعامل خوب با مردم و تخلفی در رعایت ضوابط نمایشگاه نداشته باشد، به عنوان غرفه برتر انتخاب می شود.

 

شهرام نیا در بخش دیگری از سخنانش به تخلفات ناشران اشاره کرد و گفت: امسال در نمایشگاه کتاب تهران شاهد تخلفات کمتری بودیم، البته رسانه ها احساس می کنند که میزان تخلف بیشتر است دلیلش این است که امسال تخلف‌ها جدی‌تر بررسی شدند، در حقیقت امسال با جدیتی بیشتر در کمیته رسیدگی به تخلفات حاضر هستیم و با قاطعیت به تخلفات رسیدگی می‌کنیم. ما امسال تنها یکی دو مورد تعطیلی دائم داشتیم و سایر ناشران متخلف تعطیلی یک روزه یا چنده روزه داشته اند.

 

رسانه ملی مطالبه‌ای از نمایشگاه کتاب ندارد

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مطالبه رسانه ملی از نمایشگاه کتاب نیز گفت: رسانه ملی برای پرداخت به نمایشگاه کتاب تهران مطالبه‌ای از وزارت ارشاد نداشته است، البته وزیر چند ماه قبل از برگزاری نمایشگاه کتباً اعلام کردند که پرداخت وجه به دستگاه‌هایی که وظیفه ذاتی شان حضور در نمایشگاه است ممنوع است. بنابراین عملاً این مبنا قرار گرفت و درخواستی هم از سوی دوستان رسانه ملی مطرح نشد. طبیعتا هر فعالیت بزرگی اقتضائات خاص خود را دارد و دوستان مان به خوبی می دانند برگزاری نمایشگاهی با این ابعاد در مصلی که برای نمایشگاه ساخته نشده الزاماتی را به ما تحمیل می کند.

 

قائم مقام نمایشگاه کتاب در ادامه توضیح داد: در گزارشات رسانه ملی به نقاط ضعف بیشتر پرداخته می‌شد، البته نمایشگاه مشکلاتی دارد اما این به معنای آن نیست که حسن‌هایی نیز ندارد. عالی ترین مقام کشور از شخص رهبر گرفته تا روسای سه قوه، وزرا دولت، نمایندگان مجلس، سفرا، 4 وزیر خارجی و 5 رئیس نمایشگاه کتاب بین المللی از نمایشگاه بازدید کردند که این موید اهمیت این رویداد است. بنابراین رسانه‌ای که توقع می‌رود وجوه مختلف این رویداد را پوشش دهد همه هم و غم خود را روی برخی نکات ریز گذاشته که به نظر می‌رسد این پیکر نحیف نشر بیش از پیش مورد فشار قرار داد و از اقبال مردم خواهد کاست، چرا که صنعت نشر صنعتی است که کمتر می تواند روی پای خود بایستد امیدوارم با جدی‌تر شدن حمایت‌ها ناشران بتوانند این صنعت را شکوفاتر از گذشته کنند.

 

تقاضاهای 10 کشور برای مهمان شدن در نمایشگاه کتاب آینده

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مهمان ویژه نمایشگاه کتاب بیست و نهم مشخص شده است، گفت: چند کاندیدا وجود دارد و امسال با عملکرد خوب کشور عمان و تجربه خوبی نیز در نمایشگاه کتاب بود میزان تقاضا برای میهمان ویژه شدن افزایش داشته است، به گونه ای که با شخصیت‌های 30 کشور مختلف دیدار داشتم و حدود 10 یا 11 تقاضای جدی برای میهمان ویژه شدن در نمایشگاه کتاب تهران وجود دارد. تاجیکستان، گرجستان، چین و لهستان مهمترین کشورهای متقاضی برای مهمان ویژه شدن در نمایشگاه کتاب بیست و نهم هستند، البته قرار است که زودتر از زمان برگزاری نمایشگاه کتاب سال آتی تکلیف مهمان ویژه را مشخص کنیم تا شاهد حضور بهتر میهمان ویژه باشیم.

 

شهرام نیا در خصوص مکان نمایشگاه کتاب سال آینده بیان کرد: تاکنون تصمیم بر این است که در همین مصلی امام خمینی نمایشگاه را برگزار کنیم البته مگر اینکه تا قبل از پایان تابستان مکان جدیدی برای نمیاشگاه پیشنهاد شود.

 

تاکید بر انتشار توصیه‌های رهبری در مورد ناشران

وی درباره انتقادهای مطرح شده از سوی برخی ناشران درباره اظهارات رئیس نمایشگاه درباره سخنان رهبری، نیز گفت: به نظرم دغدغه رهبری در حوزه نشر و اینکه ایشان به عنوان یک کتاب خوان حرفه‌ای آشنا به نشر هستند بسیار ارزشمند است  و امسال توفیق داشتم که در جریان بازدید ایشان حاضر باشم. در تمام مسیر این احساس را داشتم که رهبر انقلاب تسلط کاملی بر موضوع دارند و نویسندگان، کتاب‌ها و ناشران را می‌شناسند و با جریان کلی نشر آشنا هستند. تسلط مقام معظم رهبری بر صنعت نشر سرمایه بسیار مهمی برای این حوزه است و اینکه چقدر صنعت نشر توانسته از این سرمایه استفاده کند مهم است.

 

قائم مقام نمایشگاه کتاب خاطرنشان کرد: با این حال جمله آقای صالحی نیز جمله درستی است که مسیری که برای ایشان تنظیم شد شامل تعداد ناشران بزرگ بیشتری بود و تنوع ناشران نیز زیاد بود من تصورم این است که ایشان به عنوان کتاب شناس در نمایشگاه حضور می یابند و حضور ایشان در یک غرفه به معنای تأیید ناشر و یا همه آثار آن ناشر نیست. از سوی دیگر اشراف و تسلط ایشان بر حوزه کتاب امر بسیار مهمی است.

 

وی افزود: افتخاری که نصیب صنعت نشر شد تا یک بار دیگر میزبان ایشان باشد توصیه‌ها و تأکیداتی که به ناشران داشتند مهم است امیدوارم دفتر رهبر انقلاب بخش گسترده‌تری از توصیه‌های ایشان را منتشر کند چرا که تک تک این توصیه‌ها می‌تواند چراغ راه نشر کشور باشد.

 

همگرایی بین تشکل‌های نشر باید بیشتر شود

شهرام نیا در خصوص ارزیابی اش از فعالیت تشکل های نشر در نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: اینکه برگزاری نمایشگاه به تشکل های نشر سپرده شود تصمیم درستی است ما امسال سعی و خطاهای مختلفی داشتیم من از کلیت این تصمیم دفاع می‌کنم گاهی در مورد کلیت موضوع اشکالاتی وجود داشت اما نباید توقع داشته باشیم که تجربه موسسه فرهنگی تکرار شود باید کمک کرد همراهی کرد و درصدی از سعی و خطاها را ندیده گرفت.

 

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران در پایان خطاب به تشکل‌های نشر گفت: در این راستا، ابتدا باید همگرایی بین تشکل های نشر باید بیشتر شود این اتفاق بیفتد که منافع جمعی را به منافع فردی ترجیح دهند دوم اینکه سازوکار تصمیم گیری به نحوی باشد که وقتی تصمیمی با حضور نمایندگان گرفته می شد همه تبعیت کنند امسال استثناعاتی پیش آمد نکته آخر اینکه تشکل ها امکانات ساختاری لازم را برای خود ایجاد کنند. عملا امسال در این بخش نیازهای بیشتری وجود داشت ولی در مجموع اصل مسیر درست بود و بروز برخی خطاها طبیعی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 458543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha