به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات شبستان، درحاشیه بازدید دکتر حمید میرزاده از سالن دانشگاه آزاد در بیست و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نشست خبری برگزار شد که رئیس دانشگاه آزاد در جمعی از اصحاب رسانه به پرسش های آنان پاسخ گفت.
وجه تمایز نمایشگاه امسال با سال گذشته
میرزاده در پاسخ به سوالی در ارتباط با وضعیت بیست و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: خوشبختانه نمایشگاه امسال هم نسبت به سنوات قبل رونق بیشتری دارد و حضور مردم بویژه نسل جوان خیلی بالاتر است و موضوع کتاب،کتابخوانی و کتاب نویسی در کشور تا حدودی جا افتاده است و این مسئله همان هدف بنیانگذار این نمایشگاه یعنی مقام معظم رهبری بود که جریان کتابخوانی وکتاب نویسی درکشور توسعه پیدا کند که خوشبختانه به این هدف هم رسیدند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره پایینبودن سرانه مطالعه در کشور با بیان اینکه این امر یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری نیزاست، گفت: برای کاهش ناهنجاریها باید در راستای کتاب و کتابخوانی تلاش کنیم چون هرچه تعداد کتابخوان ها در جامعه بیشترباشد آمار ناهنجاری های اجتماعی پایین تر خواهد آمد زیرا کتاب باعث جلا و صیقل روح خواهد شد و کسانی روح پاک و ظریف دارند به دنبال ناهنجاری نخواهند رفت. از سوی دیگر صیقل روح و جان به توسعه فرهنگی کمک زیادی می کند لذا ما باید تلاش کنیم امر کتابخوانی را مثل غذاخوردن و ورزش کردن وارد زندگی رومزه عموم کنیم.
ریسس دانشگاه آزاد در خصوص مسئله پر حاشیه تخصیص بن خرید ویژه کتابخانههای دانشگاهی تنها به خرید کتابهای خارجی به خبرنگار شبستان گفت: از نظر من این مسئله اشکالی ندارد چرا که دولت نمی تواند در این قضیه سوبسید زیادی بدهد.
ما به دنبال تسهیل فعالیت تشکلهای دانشجویی بسیجی هستیم
ریسس دانشگاه آزاد در پاسخ به خبرنگاری در مورد حواشی بوجود آمده در خصوص آیین نامه ابلاغی فعالیت تشکلهای دانشجویی در این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از چهارصد واحد تشکیل شده است و از این منظر دانشگاه بسیار متفاوت است که باید در آن اصل وحدت رویه حاکم باشد و از پراکنده کاری در برخورد با مسائل پرهیز شود. این بود که ما در 16 آذر سال گذشته آیین نامه ای تحت عنوان تسهیل برای مشارکت بیشتر تشکلهای دانشجویی ابلاغ کردیم. این در چارچوب مقررات کشور و مخصوصا چهار مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ذره ای از اینها ما عدول نکردهایم.
وی تصریح کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی از همه تشکلهایی که در چارچوب مصوبات شورای انقلاب فرهنگی فعالیت کنند موظفیم حمایت کنیم. ما حتی از همه تشکلات اصولگرا، اعتدالگرا و اصلاح طلب حمایت کرده ایم و الان فعال هستند مگر می شود از بسیج که یک مجموعه و پایگاه مردمی فراحزبی دارد حمایت نکنیم. از بسیج دانشجویی هم ضمن دعوت از آنان برای همکاری بیشتر، قطعا حمایت خواهیم کرد و مطمئن باشید این بخشنامه نیز در جهت حمایت از تشکل ها و بسیج بوده است.
میرزاده تاکید کرد: امام (ره) بنیانگزار بسیج بوده اند، بسیج متعلق به همه مردم است، ما خودمان هم عضو بسیجیم وبسیج را هم از خودمان می دانیم بنابراین اینکه عنوان می شود این بخشنامه باعث محدود شدن است تعجب برانگیز است. این بخشنامه در جهت این بود که با یک وحدت رویه دست مسئولین ما در هر چهارصد واحد ما باز باشد که با یک روش یکسانی از تشکل های دانشجویی بسیجی حمایت کنند. دقیقا مفهوم مخالف آن چیزی که هماکنون به ناحق منتشر می شود. البته این بخشنامه شش ماه پیش صادر شده و این که چرا اکنون این اعتراضات صورت می گیرد خود جای بررسی دارد.
به خاطر شغل معلمی با کتاب مانوس هستم
دکترمیرزاده یکی از علت های کتاب خواندنش را شغلش دانست و گفت: من معلم هستم و به کتاب خواندن نیاز دارم؛ همچنین کتاب خواندن بر تصمیمگیری های و نحوه مدیریت موثر است.
وی افزود: دو چیز روح انسان را صیقل می دهد حکمت و کتاب که در قرآن کریم هم به آنها سفارش شده است، پیامبران هم با همین دو، برای صیقل دادن جان انسان ها آمدند و می بینیم انسان هایی که پاک هستند قطعا با کتاب مانوس هستند.
هرکاری برای توسعه کتاب نویسی و کتابخوانی بکنیم کم است
وی با تاکید بر اینکه ما هرکاری برای توسعه کتاب نویسی و کتابخوانی بکنیم کم است، در خصوص فعالیت های انتشاراتی دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد تا کنون 15 هزار عنوان کتاب چاپ کرده که در این نمایشگاه از این میان 2140 عنوان از همه 31 واحد دانشگاهی ما عرضه شده است. که رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشته و پیشرفت بسیارخوبی دراین زمینه به حساب می آید.ما بنا داریم امسال با تصویب شورای راهبردی و اجتماعی در حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه، اعتبارات و سوبسیدهای خاصی در حوزه معاونت پژوهشی برای انتشار بیشتر کتاب در همه حوزه های علمی و فرهنگی افزایش بدهیم.
وی با تشکر از دکتر طه هاشمی معاون فرهنگیاجتماعی و مهندس قاسمی رئیس سازمان چاپ و انتشارات افزود: سالن دانشگاه آزاد امسال با آرایش و تجمیع غرفه واحدها باعث همافزایی شد و طبق گزارشها فروش خوبی هم تا امروز داشته است. مبنای دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه رشد کتابخوانی و توسعه چاپ کتاب است، همچنین برنامههایی برای تشویق محققان، اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان برای چاپ کتابهایشان داریم تا بتوانیم وزن بالای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آموزش و پژوهش را به حوزه کتاب هم وارد کنیم.
میرزاده تاکید کرد: در حال حاضر هم یکی از بزرگترین مجموعه های چاپ کتاب نزد دانشگاه آزاد اسلامی است. ما حتما در دانشگاه آزاد امر کتابنویسی و انتشارات را تقویت میکنیم. بر همین اساس آییننامه ای در دست تدوین است که موارد تشویقی کسانی که کتاب تالیف می کنند بیشتر کنیم تا مقداری که ما می توانیم سهمی داشته باشیم دین خود را ادا کنیم.
دکتر میرزاده همچنین تاکید کرد در این دوره از نمایشگاه، با هدف تشویق کتابخوانی، برای دانشجویان و اعضای هیات علامی 50 درصد و برای باقی بازدیدکنندگان 35 درصد تخفیف در نظرگرفته شده است.
میرزاده در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامه های این دانشگاه در آستانه سی و سومین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در هفته آتی به مناسبت سالروز تاسیسش جشنواره فرهیختگان را برگزار خواهد کرد که در این مراسم نزدیک به 40 عنوان اثر پژوهشی وجود دارد و در زمینه های کتاب برتر، تالیف برتر و ترجمه برتر هم انتخاب و گزینش صورت گرفته است اما زمینه اصلی سالروز تاسیس دانشگاه، بر دستاوردهای پژوهشی ممتاز دانشگاه متمرکز است.
خوشبختانه دردولت یازدهم شاهد رشد نشرکتاب هستیم
وی بابیان اینکه درطبیعت نیز، تضاد هم انرژی ایجاد می کند و باعث پویایی میشود گفت: در حوزه چاپ و نشرکتاب هم به همین صورت است و تضارب آراء و عقاید مختلف باعث رشد خواهد شد اما این نکته را هم باید در نظر داشت که همه افراد با هر گرایش فکری، باید در چهارچوب قانون حرکت کنند و مقید به خطوط قرمز نظام باشند تا به کیان نظام و کشور و اعتقادات مردم آسیب نرسد زیرا در غیر این صورت جامعه پذیرای آنان نیست و استقبالی هم نمی شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه، با بیان اینکه «خوشبختانه در دولت یازدهم شاهد رشد نشرکتاب هستیم»، گفت: ناشران زیادی امسال در نمایشگاه کتاب حضور دارند و حوزه کتاب با رونق زیادی روبه رو بوده است.
میرزاده در پاسخ به سوالی در خصوص نظرش در باب سانسور در چاپ و نشرکتاب بیان داشت: اگر در کتب خطوط قرمز نظام رعایت شده باشد نباید به خاطر اختلاف سلیقه ها جلوی چاپ کتابی گرفته شود.
خاطرات آیت الله هاشمی را از سر کنجکاوی در مورد عملکردم می خوانم
وی درپاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره آخرین کتابی که مطالعه کرده گفت: در حال حاضر کتاب خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی با عنوان شکوفایی و سازندگی را می خوانم زیرا که ایشان در آن زمان رئیس ما بودند و هنوز هم هستند به همین خاطر کنجکاو بودم ببینم در این کتاب، نقشم را چطور در مسئولیت هایی که داشتم ایفا کردم و خدا را شکر تا جایی که از کتاب خاطرات سال ۷۰ ایشان را مطالعه کرده ام، خطایی از نظر ایشان نداشتهام.آیت الله هاشمی مانند همه ابتکاراتی که دارند در این مورد هم ابتکار جالبی داشته اند یعنی تمام خاطرات خود را از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مکتوب کردهاند و این امر قطعا به مرور زمان تبدیل به یک سند تاریخی خواهد شد.
میرزاده افزود: البته باید بگویم قرآن کریم و حافظ نیز در زندگی روزمره ام نقش دارند و هر روز با آنها مانوسم.
رئیس دانشگاه آزاد در پایان و در پاسخ به سوالی در خصوص نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: رسانه ها در توسعه ادبی، فرهنگی، اجتماعی و انضباط فکری جامعه نقش بسیار مهم و به سزایی دارند. اهالی رسانه از فرهیختگان جامعه محسوب میشوند و در بالابردن سطح آگاهی مردم و نزدیک شدن مردم به فرهیختگی نقش مهمی را ایفا می کنند.
پایان پیام/
نظر شما