به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، ناصر عاشوری، نماینده مردم فومن در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در کتابخانه شهرک تاریخی ماسوله در جمع مسئولان استانی و شهرستانی با اشاره به بحث پایدار بودن شهرک تاریخی ماسوله، اظهار کرد: در اوصاف این شهرک مطالب زیادی نوشته شده ولی واقعیت امر این است برای حفظ آن نیاز به زندگی پویای مردم در این شهرک داریم.
وی با بیان اینکه شهرک تاریخی ماسوله زمانی حفظ میشود که مردم در آن جاری و ساری باشند، افزود: اگر مردم بخواهند از ماسوله مهاجرت کنند بعد از گذشت شش ماه دیگر این شهرک وجود نخواهد داشت و مسئولان باید در کنار مردم و سکنه ماسوله که به عنوان نگین استان گیلان است، آن را حفظ کنند.
نماینده مردم فومن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در لایحه بودجه هرسال، اعتباراتی برای میراث فرهنگی، گردشگری برای کمک بلاعوض به ساخت، تعمیر، نگهداری و بازسازی بافتهای تاریخی مصوب میشود ، گفت: متاسفانه در این زمینه گیلان ضعیف است تا از منافع ملی در ارتباط با مرمت و بازسازی استفاده کند.
عاشوری با بیان اینکه برای حفظ آثار تاریخی در استان فارس، کاشان و دیگر استانها هزینههای هنگفتی میشود، تصریح کرد: اگر هزینههایی که فقط برای خانه طباطبایی و خانه تاج هزینه شده، به ماسوله اختصاص پیدا کند قطعا مشکل این شهرک به صورت کلی حل خواهد شد.
در بخش اعتبارات ملی مدیران خوب عمل نمیکنند
وی با بیان اینکه در بخش اعتبارات ملی مدیران خوب عمل نمیکنند، خاطرنشان کرد: سماجت و پیگیریهایی که باید توسط مدیران استان گیلان انجام شود متاسفانه وجود ندارد در صورتی که مدیران استانهای دیگر به قدری در وزارتخانهها میمانند تا اعتباری برای استان خود دریافت کنند.
نماینده مردم فومن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دوره پنجم نمایندگی توانستیم در ماسوله پنج خانه را خریداری، بازسازی و تملک کنیم، اظهار کرد: امروز بیش از ۸۰ خانه مخروبه در ماسوله وجود دارد که هنوز خریداری، بازسازی و تملک بر روی آنها انجام نشده است.
عاشوری با بیان اینکه در عموم میگویند نماینده مردم فومن و شفت قلعه رودخان را آباد کردهاست، افزود: هجده سال پیش برای قلعهرودخان شروع به بازسازی کردند و قسمتی از قلعه بازسازی شد بعد از آن در طول پانزده سال برای نگهداری همان قلعه بازسازی شده یک میلیون تومان هم هزینه نشده است.
وی با بیان اینکه اکنون فشار بر روی مردم ماسوله است و هر روز بیش از سه نفر اخطار میگیرند که نباید بنا را دست بزنند و تغییر دهند، گفت: همه ما بر این امر که مردم باید مطیع قانون باشند اعتقاد داریم اما در سال 93، بیست و هفت نفر از سکنه ماسوله به دادگاه فرستاده شدند و پروندهسازی کردند و جریمه دادند.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید بین مردم و میراث فرهنگی تعامل باشد تا بتوانیم ماسوله را بر روی پای خود نگه داریم.
مدیرانی که توان لازم در اجرای امور را ندارند عذرشان خواسته شود
عاشوری با بیان اینکه از استاندار انتظار میرود مدیران خوشفکر و موفق تشویق شوند و مدیرانی که توان لازم در اجرای امور را ندارند عذرشان خواسته شود، خاطرنشان کرد: مدیری برای اینکه میز خود را حفظ کند منافع ملی استان را فدا میکند باید اخراج شود.
وی با بیان قدردانی از مهندس خاوری که جاده ماسوله ماجلان را روکش و سه کیلومتر را آسفالت کرد، اظهار کرد: در خصوص آب ماسوله نگرانی وجود دارد و هنوز هم با تانکر برای مردم این شهرک آب آورده میشود.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با خط انتقال شش کیلومتری میتوان مشکل آب ماسوله را برای همیشه حل کرد، افزود: پیادهروهای ماسوله مناسب نیست و بعضا شاهد حوادثی در این منطقه هستیم.
عاشوری با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی ماسوله، بحث دعوت سرمایهگذار برای پارکینگ طبقاتی است، گفت: جمعیت زیادی در تابستان و تعطیلات به این شهرک میآیند که به دلیل ازدیاد جمعیت و نبود پارکینگ نرسیده به ماسوله برمیگردند.
پایان پیام/
نظر شما