به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین برادران امروز (23 اردیبهشت) در اولین همایش دوره اول طرح تخصصی سراج(ویژه مدیران کانون های تخصصی و مساجد دانشگاهی کشور) که در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، اظهار داشت: همه انسان ها برای انجام فعالیت های کاری، نیازمند نشاط معنوی و نشاط کاری هستند، اگر نشاط در کار از بین برود، ادامه فعالیت میسر نخواهد بود.
نشاط معنوی و کاری مهمترین عوامل موفقیت در کار فرهنگی هستند
وی بیان داشت: نشاط کاری و معنوی در کار فرهنگی از اهمیّت ویژه ای برخوردار است، حفظ نشاط یکی از کارهای مهمی است که باید مسئولان کانون ها به آن توجه کنند، در غیر این صورت افراد منفعل شده و حتی ممکن است از کار فرهنگی زده شوند.
حجت الاسلام والمسلمین برادران تصریح کرد: برای رسیدن به نشاط کاری و معنوی باید به توصیه های اهل بیت(ع) در این زمینه توجه کنیم، در کلام مولا امیرالمومنین سه مولفه لذت، موفقیت و محبوبیت از عوامل نشاط معرفی شده اند، به عنوان مثال وجود یک منظره زیبا، رسیدن به یک موفقیت و محبوب بودن در جامعه که یک بحث فطری ست می تواند نشاط آفرین باشد.
وی افزود: این سه موردی که در کلام مولا علی(ع) به آن اشاره شده، یک راهی ست که باید طی شود، یعنی باید هر کدام از این موارد به یک خصلت تبدیل شود، در وجود انسان متجلی شود تا انسان بتواند نشاط داشته باشد، حضرت در نهج البلاغه عوامل رسیدن به این سه خصلت را ذکر می کنند؛ وفا و رعایت حقوق دیگران از مهمترین آن هستند.
رعایت حقوق دیگران با نشاط ارتباط مستقیم دارد
حجت الاسلام والمسلمین برادران ابراز داشت: رعایت حقوق دیگران مسئله خیلی مهمی ست که با نشاط ارتباط مستقیم دارد، اگر کسی نشاط نداشت ببیند کجا حقی را رعایت نکرده یا کجا دیگران حق او را رعایت نکرده اند.
وی تاکید کرد: انسانی می تواند نشاط داشته باشد که حقوق دیگران را رعایت کند، اولین حق، حق ِ خداوند متعال است، اول خالق، بعد خودش، بعد هم جامعه، خانواده، هستی و طبیعت، نمی شود در جمع حضور داشته باشیم، افراد را دور خود جمع کنیم اما حقوق دیگران را رعایت نکنیم، اخلاق یعنی همین که حقوق دیگران را رعایت کنیم.
اخلاق یعنی رعایت حقوق دیگران
کارشناس تربیت و خانواده صدا و سیما عنوان داشت: اخلاق یعنی همه حقوق را رعایت کنیم و این برایمان ملکه شه باشد، نبی اکرم(ص) برای جذب مخاطب فقط از معجزه، علم، ثروت یا زیبایی استفاده نکرد، پیامبر(ص) عالم، پولدار، زیبا، امین و صاحب معجزه بودند، اما این ها برای جذب مردم کافی نبود، ایشان با رعایت حقوق دیگران و اخلاق توانست اسلام را بر کفر و ظلم پیروز گرداند.
حجت الاسلام والمسلمین برادران خاطرنشان کرد: نبی اکرم(ص) قبل از بعثت به محمد امین و ویژگی های بسیار خوب شهرت داشت، اما بعد از بعثت او را ساحر و کذاب و مجنون خواندند، کار و رسالت که شروع می شود حرف ها هم شروع می شود، کار فرهنگی هم همین است، تا مسئولیت می پذیرید باید تحمل و استقامت خود را بالا ببرید تا بتوانی دوام بیاورید.
وی افزود: اگر کسی با ادعا مسئولیت کار فرهنگی را قبول کند اما تحمل حرف و نگاه های دیگران را نداشته باشد به درد نمی خورد، چند روزی ممکن است انسان بتواند فیلم بازی کند، اما وقتی موقع بررسی بازخورد و عملکرد شود انسان رسوا خواهد شد.
نظر شما