به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا قرایی امروز (23 اردیبهشت) در جلسه شورای اداری خراسان جنوبی اظهار داشت: باید مسئولان عدالت اجتماعی و عدم تبعیض را رعایت کنند و از شعار دادن دور شوند و این مهم را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به اینکه 440 روستای استان بدون آب خوردن هستند، ولی مسئولان در مرکز استان به دنبال ایجاد و راه اندازی تصفیه خانه هستند، گفت: بی آبی در استان بیداد می کند و لازم است منابع آبی استان مدیریت شود.
رئیس شورای اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه حضور مدیران استانی در شهرستان ها برای شنیدن درد دل مردم ضروری است، بر اعتماد هرچه بیشتر به شوراها تاکید کرد و افزود: همانطور که استاندار پیگیر افزایش اختیارات استاندار و مدیران استان است، باید اختیارات مدیران شهرستانی نیز افزایش یابد تا برای هر کار کوچکی نیاز به هماهنگی با مسئولان مرکز استان نباشد.
وی خواستار ایجاد بانک اطلاعاتی بیکاران و افراد جویای کار استان شد و اضافه کرد: آمار و اطلاعاتی که اکنون برخی از مسئولان ارائه می کنند، صحیح نیست و باید یک بانک اطلاعاتی دقیق و جامع برای رصد دقیق آماده شود.
قرائی از مسئولان استان خواست با توجه به ظرفیت و محصولات استراتژیک هر شهرستان یک بسته اشتغال در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری های استان حدود 70 میلیارد تومان از ادارات استان طلبکار هستند که باید هرچه سریعتر پرداخت کنند.
به گفته قرایی، در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی 55 میلیارد تومان به پروژه های نیمه تمام با پیشرفت بالای 80 درصد اختصاص یافت اما 5 شهرستان استان از این اعتبارات هیچ سهمی نداشتند و باید بررسی شود که چرا در این شهرستان ها هیچ پروژه بالای 80 درصد وجود ندارد.
سید جواد رضوی مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر 95 هزار و 500 مددجو در خراسان جنوبی تحت حمایت کمیته امداد قراردارند که از این تعداد، 70 هزار نفر به طور مستمر و 25 هزار و 500 نفر به صورت تک خدمتی و غیرمستمر خدمات دریافت می کنند.
وی افزود: در کشور میانگین سالمندان تحت حمایت غیرمستقیم 76.5 درصد است اما در خراسان جنوبی این رقم 83.8 درصد است که سالمندان غیر سالم در استان خراسان جنوبی 8 درصد بیشتر از میانگین کشور است.
وی اضافه کرد: متوسط خانواده هایی که استعداد شغل پذیری در کشور دارند، 52.8 درصد و در خراسان جنوبی 48 درصد است، که نشان می دهد مددجویان این استان به مراتب میزان شغل پذیری آنها نسبت به کشور کمتر است ولی برای همین تعداد افراد مستعد شغل پذیری؛ میانگین در کشور 61 درصد و در استان 73.5 درصد است، بنابراین در بخش اشتغال حرکت موفقی داشته ایم.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: سال گذشته 12 هزار نفر آموزش فنی و حرفه ای در سطح استان داشته ایم و 28 هزار مورد نظارت بر طرح های اشتغال انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته اداره کل کمیته امداد تعهد ایجاد 2 هزار فرصت شغلی را برعهده داشته که توانسته است 2 هزار و 250 فرصت شغلی در سطح استان ایجاد کند، اضافه کرد: 13 هزار و 660 متر فرش توسط مددجویان این نهاد بافته شده که از طریق دفتر کمیته امداد به کشورهای خارج با ارزش 6 میلیارد و 600 میلیون تومان صادر شده است.
رضوی افزود: در بحث فرهنگی 11 هزار و 500 دانش آموز و 2 هزار و 450 دانشجو و طلبه تحت حمایت کمیته امداد استان هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 34 هزار نفرساعت آموزش برای نوعروسان و زنان سرپرست خانوار برگزار شده است، گفت: همچنین 25 هزار نفر ساعت مشاوره و راهنمایی مددجویان تحت حمایت دریافت کردند.
وی با اشاره به اینکه در استان خراسان جنوبی 151 هزار نفر مشترک طرح های مختلف کمیته امداد هستند، خاطرنشان کرد: سال گذشته مشارکت مردم اعم از صدقات، زکات، کمک های نقدی و غیرنقدی 23 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده است که نسبت به سال 92 از رشد 35 درصدی برخوردار بوده است.
این مقام مسئول همچنین از فعالیت 23 مرکز نیکوکاری در سطح استان خبر داد و به برگزاری مراسم «برات» در استان همزمان با 14 شعبان اشاره کرد و گفت: در این روز هزینه های زیادی می شود که نیازمند مدیریت صحیح است.
پایان پیام/
نظر شما