الکترونیکی شدن اجرای برنامه سنجش نو آموزان بدو ورود به دبستان

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اجرای برنامه سنجش نو آموزان بدو ورود به دبستان را از اقدامات مشترک آموزش و پرورش عادی و استثنایی عنوان کرد و از الکترونیکی شدن این برنامه در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، مجید قدمی، معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در نشست شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان در سنندج، وجود تفاوت های فردی را از زیبایی ها و ویژگی های خلقت انسان دانست و اظهار داشت: بر اساس تحقیقات به عمل آمده، در یک جامعه نرمال، 13 درصد افراد دیر آموز، 13 درصد با هوش، 5/2 درصد عقب مانده و کم توان ذهنی و 5/2 درصد نیز تیز هوش هستند.

وی آموزش را حق همه کودکان دانست و با بیان اینکه برای پوشش مخاطبان نیاز به برنامه ریزی همه جانبه، شناسایی و ارائه به موقع محتوا داریم، اجرای برنامه سنجش نو آموزان بدو ورود به دبستان را از اقدامات مشترک آموزش و پرورش عادی و استثنایی عنوان کرد و از الکترونیکی شدن این برنامه در سال جاری خبر داد و افزود: اجرای این برنامه نیاز به ابزار دقیق و انجام به موقع دارد.

معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور پیشینه اجرای برنامه سنجش را از 20 سال پیش تاکنون اعلام کرد و با تاکید بر ضرورت تمهید مقدمات و آماده سازی اطلاعات و آمار در این خصوص گفت: یکی از اهداف برنامه سنجش، شناسایی به موقع دانش آموزان دیر آموز است که در سال جاری با همکاری معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، درصدد تهیه محتوای خود آموز برای این دانش آموزان هستیم و دوره های آموزشی ویژه ای نیز برای معلمان دانش آموزان دیر آموز پیش بینی شده است.

قدمی، رویکرد آموزش و پرورش استثنایی را عادی سازی عنوان کرد و با اشاره به نگاه های آموزشی و دیدگاه های مختلف در خصوص دانش آموزان استثنایی، به تشریح تفاوت دیدگاه ها نسبت به معلولیت و آموزش دانش آموزان استثنایی پرداخت.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در ادامه به اقدامات و برنامه های آموزش و پرورش استثنایی کشور پرداخت و با بیان اینکه توان بخشی دانش آموزان استثنایی در سطح استان و خارج از استان به صورت رایگان انجام می گیرد، از آغاز کاشت حلزون برای دانش آموزان ناشنوا و پرداخت هزینه های درمان آن خبر داد و اظهار داشت: در صورت نیاز با هماهنگی مدیریت مدرسه، شهرستان و استان این کار پیگیری خواهد شد.

وی از افزایش صددرصدی اعتبارات آموزش و پرورش استثنایی کشور خبر داد و با بیان اینکه هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی استان کاملا رایگان انجام خواهد شد، راه اندازی مراکز اختلالات یادگیری را از دیگر برنامه های محوری این حوزه بر شمرد و با اشاره به تفاوت های دانش آموزان دارای اختلال یادگیری و روش های مختلف آموزشی آنان، خواستار ایجاد مراکز اختلالات یادگیری در سطح کلیه شهرستانها و مناطق تابعه استان با حضور نیرو های متخصص شد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت نظارت بر فعالیت مدارس استثنایی و پیگیری برنامه های این بخش، خواستار دقت نظر در انتخاب مدیران این مدارس و اجرایی شدن برنامه های ابلاغی شد و با بیان اینکه محتوای کتابهای درسی دانش آموزان ناشنوا، نا بینا و جسمی حرکتی با دانش آموزان عادی تفاوتی ندارد، خواستار پیگیری برنامه های مشترک معلمان آموزش و پرورش عادی و استثنایی در این حوزه ها شد.

قدمی توسعه، تجهیز امکانات مدارس استثنایی را از دیگر برنامه های این سازمان عنوان کرد و با بیان اینکه هدف آموزش و پرورش استثنایی، اشتغال فارع التحصیلان این مدارس و مراکز است، به برنامه های پیش بینی شده در این خصوص از جمله فعالیت در تعاونی مدارس پرداخت.

وی هعمچنین با اشاره به خدمات قابل ارائه به دانش آموزان استثنایی و به صورت ویژه به دانش آموزان یتیم در مناسبت های مختلف اذعان کرد: نیازهای سایر دانش آموزان استثنایی نیز شناسایی شده است و دانش آموزانی که نیازمند ارائه خدمات جراحی و درمانی باشند اعتبار لازم برای این منظور پیش بینی و با تایید مدرسه، منطقه و استان هزینه های درمانی این دانش آموزان به حساب خانواده های آنان واریز خواهد شد که به لطف خدا و حمایت دولت محترم توانسته دایم در حد توان مشکلات دانش آموزان استثنایی را مرتفع کنیم.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از مدیران و روسای آموزش و پرورش استان خواست ضمن بازدید از مدارس استثنایی، در بین دانش آموزان و معلمان و کارکنان این مدارس حضور یافته و به مسائل و مشکلات آنان رسیدگی کنند.

وی در خاتمه با بیان اینکه افق کار خیلی روشن است، از پیش بینی برنامه هایی برای اجراء در سطح کشور با همکاری آموزش و پرورش عادی خبر داد و خاطر نشان کرد: ما اعتقاد داریم می توانیم کارهای خوبی در این حوزه انجام دهیم.            

رشید قربانی مدیر کل آموزش و پرورش کردستان نیز در ابتدای این نشست با بیان اینکه همه ما در قبال دانش آموزان استثنایی وظیفه داریم، به اهمیت کار این حوزه پرداخت و خواستار همکاری کلیه مسئولین بخش ها و دست اندرکاران در پیگیری برنامه های آموزش و پرورش استثنایی شد.

خلیل رنجبر رییس آموزش و پرورش استثنایی استان نیز در ادامه این نشست گزارشی از وضعیت آموزش و پرورش استثنایی استان در شاخص های مختلف را ارائه کرد و با بیان اینکه هم اکنون 18 مرکز مستقل، 14 مرکز اختلالات یادگیری دولتی و چهار مرکز اختلالات غیر دولتی در سطح استان فعالیت دارند، از راه اندازی 2 مرکز اختلالات یادگیری جدید و دو مدرسه استثنایی در سطح شهرستانها خبر داد.

پایان پیام/

کد خبر 458071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha