به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان در نخستین گردهمایی مسئولان فرهنگی ادارات اوقاف و بقاع متبرکه و حسابداران بقاع متبرکه، گفت: سازمان اوقاف در دوره جدید انجام کارهای فرهنگی را رسالت و وظیفه اصلی خود تعیین کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد قاسمی زاده با اشاره به اینکه اوقاف بر پایه سه محور موقوفات، بقاع و انجام کار فرهنگی استوار است، خاطرنشان کرد: در قانون اوقاف بر موظف بودن به انجام کار فرهنگی اعم از قرآنی، دینی و یا مقدمه کار فرهنگی و قرآنی و دینی تأکید شده است.
وی با بیان اینکه کار فرهنگی، زاده تفکر بشر امروز نیست، خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) در دوران حاکمیتش در کوفه هر روز بعد از نماز صبح می نشستند و هر کس مسئله و سؤالی داشت اعم از شرعی، فقهی و قانونی می توانست بپرسد.
این مسئول، کار فرهنگی را یک کار ذاتی و اعتقادی دانست و با عنوان اینکه غفلت هایی در زمینه فرهنگ سازی در گذشته صورت گرفته است که تاوان آن را امروز می پردازیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با اشاره به مسئله حجاب، گفت: اگر والدین با مسئله حجاب، برخورد اعتقادی می کردند اکنون این همه معضل اجتماعی نداشتیم.
وی انجام هر کار فرهنگی را مستلزم داشتن برنامه، ابزار و انگیزه دانست و تصریح کرد: انگیزه، مقدم بر ابزار و برنامه است زیرا اگر انگیزه وجود نداشته باشد، برنامه ریزی و ابزار کار هیچ فایده ای نخواهند داشت.
این مدیر فعال فرهنگی استان، سیاست سازمان اوقاف را در بحث بقاع متبرکه، بقعه محوری ذکر و تأکید کرد: هر برنامه ای که در بقعه انجام می شود، هزینه های آن نیز باید از محل همان بقعه پرداخت شود و جابجا کردن پول از یک بقعه به بقعه دیگر به بهانه انجام کار فرهنگی شرعاً جایز نیست.
وی اسراف در برنامه های فرهنگی را در هر شرایطی حرام دانست و ابراز کرد: در کارهای فرهنگی، علاوه بر اینکه قصد قربت واجب است بایستی برنامه ها ثبت و گزارش شود تا نیروهای فعال از غیر فعال شناسانده شوند.
حجت الاسلام قاسمی زاده، استفاده از نظرات دیگران برای برنامه ریزی و اجرای برنامه را برای مسئولان فرهنگی یک وظیفه تلقی کرد و بیان داشت: دیدگاه پول دادن اوقاف برای کارهای فرهنگی باید اصلاح شود و اوقاف خود مجری برنامه های فرهنگی شود، چه بسا خیلی ها فکر می کنند اوقاف وظیفه اش تنها پول دادن است که با توجه به پتانسیل های موجود در اوقاف این دیدگاه خوبی نیست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف استان کرمان، وی برنامه های فرهنگی اوقاف را در سال جاری در دو بخش خرد و کلان عنوان کرد و گفت: در طول سال، پنج برنامه کلان و یا شاخص از جمله طرح آرامش بهاری، سوگواره یاس نبوی،طرح نشاط معنوی، طرح ولایت علوی اکمال دین نبوی و مسابقات قرآن کریم در سطح استان برگزار می شود که ممکن است یک طرح به دلیل شرایط آب و هوایی و سایر عوامل دیگر در یک منطقه، شکل و نوع آن متفاوت از سایر مناطق باشد اما قالب باید همان چیزی باشد که خواسته شده است و این مستلزم آن است که بقاع در شرایط مختلف شناسایی و بر اساس ظرفیت هر بقعه برنامه ریزی شود.
حجت الاسلام قاسمی زاده با بیان اینکه برنامه های خرد هم مربوط به مناسبت های ملی و مذهبی است، توجه به کار با کیفیت و توجه به منابع مالی را یکی از وظایف اصلی مسئولان فرهنگی قبل از انجام هر کار فرهنگی دانست و تأکید کرد: مسئولان فرهنگی بایستی با بررسی نقاط قوت و ضعف پس از هر برنامه فرهنگی سعی کنند ضعف ها را به حد اقل ممکن برسانند و در برنامه های بعدی از اسراف و هزینه های غیر ضروری جلوگیری کنند.
پایان پیام/
نظر شما