به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مقتدایی امروز (24 خرداد) در دیدار با اعضای ستاد اعتکاف استان با گرامیداشت ماه شریف رجب و اعیاد پرخیر فیض این ماه خاطرنشان کرد: یکی از مناسبت های مهم این ماه عظیم میلاد مبارک امام جواد (ع) است که به عنوان آیت الله نشانه ای بارز از قدرت خداوند در پنج سالگی به مقام والای امامت رسیدند.
وی با اشاره به منزلت اعتکاف در دین مبین اسلام و سیره عملی پیامبر اسلام(ص) افزود: اعتکاف اصلی شریف و با عظمت در دین ماست و به عنوان یک امر مستحب دارای پایه و جایگاه والایی است و برتر از دیگر مستحبات است.
مدیر حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: حضرت محمد(ص) عنایت ویژه ای به این امر مستحب داشتند و در سالی که جنگ بدر اتفاق افتاد و به دلیلی همزمانی آن با ماه مبارک رمضان و ایام اعتکاف موفق به انجام این فریضه نشدند که در سال بعد قضای آن را بجا آورده و 2 دهه از رمضان را معتکف شدند.
وی ادامه داد: این درجه از اهمیت و نوع عملکرد پیامبر ما بیانگر اهمیت والای این امر ولو اینکه مستحب باشد، است و اگر به واسطه عذری انسان از انجام این مستحب ساقط شد، قضای آن را بجا آورد.
آیت الله مقتدایی گفت: شکی نیست که خلوت انسان با خدا در محیطی همچون مسجد آثار و برکاتی دارد و اعتکاف زمینه ای است برای انس با خاوند متعال تا مومن در این ارتباط به لذت در کنار خداوند بودن برسد.
وی با اشاره به روایتی معتبر خاطرنشان کرد: در این روایت آمده که خداوند می فرماید" من در کنار کسی هستم که بنشیند و ذکر بگوید و من مطیع بنداه ای هستم که بنا را بر اطاعت و بندگی گذارد"
وی تصریح کرد: این روایت نشان می دهد که همه عزیزانی که در اعتکاف شرکت می کنند با خداوند مجالست می کنند و خداوند متعال هم نشین آنها می شود.
مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر تاثیرات مفید اعتکاف در میان جوانان گفت: با توجه به شبیخون فرهنگی که در آن دشمنان جوانان جامعه ما را هدف گرفته اند، بالاترین چیزی که می تواند جوان ما واکسینه کند، اعتکاف است.
آیت الله مقتدایی ادامه داد: اگر حتی یک جوان از صدها هزار جوانی که در مراسم اعتکاف شرکت می کنند، آثار انس با خداوند متعال را دریافت کرده و با دوری جستن از گناه برای همیشه در مسیر اسلام گام بردارند، دارای فضیلت های فراوان و برکات فراوان در جامعه است.
وی گفت: البته ما امیدواریم که 10 ها و صدها جوان از این مراسم نیروی معنوی کسب کرده در سلامت آینده جامعه موثر باشند، مسئولان این امر باید نیت خود را خالص کرده تنها برای کسب رضایت خداوند خدمت کنند.
وی افزود: در ایام اعتکاف باید جو معنوی کشور متحول شود و نه فقط مساجد و هر چه در این خصوص تلاش شود، بجاست.
مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر برگزاری محدود مراسم اعتکاف در دوران پیش از انقلاب و تنها در قم تصریح کرد: امروز به برکت این انقلاب شاهد برگزاری گسترده این مراسم معنوی هستیم آقایان مراجع و اساتید باید با حضور در کنار معتکفان حتی به اندازه برگزاری نماز جماعت و ایراد سخنرانی تلاش کنند تا علاقه و اشتیاق نسل جوان را نسبت به این امر اعتلا دهند.
وی گفت: باید یکی از حلقه های برگزار شده در مراسم اعتکاف هر مسجد به مسئله خداشناسی بپردازد، چرا که هرچه انسان خدا را بیشتر بشناسد، به خضوع و خشوع بیشتری رسیده جرات ارتکاب به گناه از او سلب می شود.
پایان پیام/
نظر شما