امید عزیزی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، بازاریابی پس از تولید را مهمترین اصل حمایت از هنرمندان صنایع دستی گیلان برشمرد و به خبرنگار شبستان گفت: حمایت مسئولان و بخش خصوصی از بازاریابی به گسترش فرهنگ صنایع دستی کمک میکند.
وی صنایع دستی را از سرمایههای هنری و معنوی دانست و ادامه داد: حمایت از این هنرمندان را وظیفه خود میدانیم.
عزیزی، خراطی و نازک کاری چوب، منبت کاری، معرق کاری، حصیر بافی، بامبو بافی، مروارید بافی، سفالگری و سرامیک سازی، نقاشی روی کدو، نمد مالی، شالبافی، جاجیم بافی، گلیم بافی، چموش دوزی، قلابدوزی، چادر شب بافی، قالی بافی را از محصولات صنایع دستی گیلان نام برد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تصریح کرد: با استفاده از حمایتهای دولت به طور صحیح، عادلانه و هدفمند، ضمن احیای هنرهای صنایع دستی، باید جامعه را با آنها آشنا کرد.
وی محور آموزش در بخش هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان را در رشتههای بومی دانست و گفت: گلیم بافی، رشتی دوزی، چادرشب بافی، لباس محلی، بامبوبافی، سرمه دوزی و تراش سنگ از رشتههایی هستند که در برنامه آموزشی گنجانده شدهاند.
عزیزی با بیان اینکه اهمیت دادن به صنایع دستی داخلی باید مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: کالا و اجناسی که از خارج وارد کشور میشود قابل مقایسه با تولیدات داخلی کشور نیست و توجه به صنایع دستی تحقق جهاد اقتصادی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اظهار داشت: صنایع دستی نیازمند حمایت، بازاریابی و بازارچههای عرضه محصولات است تا هنرمندان بتوانند آثار خلق شده را به فروش برسانند.
عزیزی با اشاره به اینکه در حال حاضر ساز و کارهایی برای حمایت بیشتر از صنایع دستی انجام شده است، بیان داشت: مشوقهای حمایت از صنایع دستی نیز در گیلان درنظر گرفته شده است.
وی گسترش صنایع دستی در روستاها را یکی از اولویتهای اشتغال عنوان کرد و افزود: اگر در هر روستا یک محصول راهبردی به عنوان صنایع دستی معرفی شود میتوان با سرمایهگذاری مشخص اشتغال پایدار روستایی و اسکان پایدار را ایجاد کرد.
عزیزی در ادامه برگزاری کلاسهای آموزشی و پرداخت وام به هنرمندان را از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از منسوخ شدن برخی هنرهای صنایع دستی دانست و افزود: صنایع دستی باید وارد زندگی مردم شود تا آگاهی آنها از فرهنگ و آداب و رسوم، افزایش یابد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به قدمت صنایع دستی در گیلان، بیان داشت: بیش از 10 هزار هنرمند صنایع دستی در گیلان فعال هستند که پنج هزار و 200 نفر ساماندهی شدهاند.
عزیزی به بالا بودن هزینه تولید کنندگان صنایع دستی اشاره کرد و افزود: افزایش هزینه تولید سبب بالا بودن قیمت و عدم رونق صنایع دستی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تصریح کرد: امروزه صنایع دستی سند تمدن و افتخار ایران است و در آثار هنرمندان ایرانی نبوغ و خلاقیت موج میزند.
وی اظهار داشت: با حمایتهای مالی بیشتر مسئولان از این هنرمندان میتوان قیمت محصولات را کاهش داد تا مورد استفاده بیشتر مردم قرار گیرد و جایگزین اجناس خارجی شود.
عزیزی از مسئولان نهادها و سازمانهایی که در جلسات و همایشها برای اهدای جوایز از لوازم کادوی خارجی استفاده میکنند خواست تا برای حمایت صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی و ترویج صنایع دستی هنری به جای اهدای لوازم خارجی از صنایع دستی بومی گیلان که معرف تمدن و پیشینه استان است، استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما