بازنگری در مجوز ناشران غیرفعال/ باید برای فرهنگ هزینه کنیم

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تاکید بر لزوم ایجاد فضای آرامش برای انجام کارفرهنگی، گفت: باید برای فرهنگ هزینه کنیم درغیر اینصورت مجبور می‌شویم چندین برابر آن را برای مقابله با ضد فرهنگ هزینه کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، دوشنبه(21 اردیبهشت) در نشست خبری روز گیلان در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه گیلان در بحث کتاب و نشر از استان‌های پیشرو کشور است، گفت: نخستین چاپخانه‌های گیلان بعد از سال 1250 شمسی دایر شدند و مطبعه‌های شرافت رشت و میناس انزلی اولین چاپخانه‌های چاپ سربی در استان بودند.

وی ادامه داد: حاجی رضا اسمعیل معروف به مطبعه از تجار روشنفکر گیلان و بانی چاپخانه عروه الوثقی در رشت (یکی از چاپخانه های بزرگ ایران در عصر خود و از نخستین چاپخانه‌های چاپ سربی کشور) است که باعث جان گرفتن مطبوعات استان شد.

فاضلی با بیان اینکه نشریه ارمنی زبان «هامائیک» که به سال 1259 شمسی منتشر شد و از نخستین مجله رشت بود تصریح کرد: اولین نشریه‌ای که پس از مشروطیت به دور از سانسور حاکمان گیلان برای خدمت به مشروطه و در راه مبارزه با خودکامگی در رشت چاپ و منتشر شد «خیرالکلام» به مدیریت افصح المتکلمین املشی در سال 1325 بود.

وی در ادامه به مقایسه وضعیت نشر استان در سال 93 و 92 پرداخت و اظهارکرد: در سال92، 392 عنوان کتاب چاپ شد که این تعداد در سال 93 به 569 عنوان رسید و از رشد 45 درصدی برخوردار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه از این کتاب‌ها به شمارگان یک میلیون و 20 هزار و یکصد جلد منتشر شده است اذعان کرد: از این تعداد 413 عنوان چاپ اول و 156 عنوان چاپ مجدد، 530 عنوان تألیفی و 39 عنوان ترجمه است.

فاضلی با بیان اینکه 110 عنوان از این آثار متعلق به گروه سنی کودک و نوجوان است، گفت: در حال حاضر 130 ناشر در استان دارای پروانه نشر هستند که از این تعداد فقط 39 ناشر در سال 93 فعال بودند.

وی با تاکید بر بازنگری در مجوز ناشران غیر فعال در سال جاری، تصریح کرد: در تلاشیم تا وام‌هایی کم بهره برای ناشران فراهم کنیم زیرا هرچقدر که نشر رونق پیدا کند، اندیشه بیشتر خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در ادامه سرانه مطالعه گیلانی‌ها را 84 دقیقه در روز اعلام کرد و افزود: با احداث پروژه کتابخانه مرکزی رشت، سرانه مکانی مطالعه گیلانی‌ها به حد شایسته و مطلوبی می‌رسد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استان گیلان با داشتن بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت، دارای 173 نشریه، 26 پایگاه خبری، 130 ناشر، 11 آموزشگاه نمایش، 154 هزار دانشجو و... است یادآور شد: این نشانگر فضای فرهنگی استان است و اگر آمار شاخص‌های فرهنگی را نسبت به کل جمعیت درنظر بگیریم، درصد قابل ملاحظه‌ای فرهیختگی یافت می‌شود.

این استاد دانشگاه با تأکید بر لزوم فضای آرامش برای انجام کار فرهنگی، خاطرنشان کرد: اگر برای فرهنگ هزینه نکنیم، چندین برابر آن را باید برای مقابله با ضد فرهنگ هزینه کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 457621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha