به گزارش خبرگزاری شبستان،از زمانی که بحران یمن در فروردین ماه گذشته شروع شده است، ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها به کشتار و ویرانی ادامه داده اند و فرصتی برای راه حل های مسالمت آمیز به وجود نیامده است.
احمد عسیری سخنگوی ائتلاف که در میان کاربران شبکه اجتماعی به سعید الصحاف زمان صدام در زمان جنگ سال 2003 تبدیل شده است هر بار در برابر دوربین ها ظاهر شده و مطلبی را بیان کرده است از شروع عملیات موسوم به قاطعیت گرفته تا پایان آن و از شروع عملیات موسوم به بازگردانیدن امید تا ادامه حملات به صعده و دیگر مناطق.
در واقع عسیری زمانی از پیشروی سخن می گوید که حوادث داخلی خلاف آن حرکت می کند از جمله وی زمانی که از ادامه دستاوردها سخن می گفت تعدادی از نظامیان سعودی در جبهه زمینی کشته شده بودند.
آنچه در عرصه تحولات میدانی حاکم بوده است ادامه ناکامی های سعودی هاست زیرا اهدافی که آنها برای خود ترسیم کرده بودند هیچ گاه محقق نشده است به عبارتی آنها تاکنون دست از پا دراز تر به دنبال خروج از باتلاقی که در آن گرفتارند، هستند.
در حالی که قرار است امروز آتش بسی پنج روزه شروع شود اما حملات ددمنشانه سعودی ها به ویژه به صنعا روز گذشته ادامه یافت و تعدادی دیگر قربانی شدند.همزمان در جبهه های زمینی قبایل یمنی بر برخی مواضع و مراکز سعودی ها مسلط شدند و گارد ملی عربستان بدون اینکه توان مقاومت داشته باشد پا به فرار گذاشت.
قبایل یمنی روز گذشته شرکت نفتی آرامکو را هدف قرار دادند تا سعودی ها را مجبور به لشگر کشی نیروهای ویژه و زرهی به مناطق مرزی با یمن کنند.
هم اکنون ملت یمن در محاصره دریایی و زمینی و هوایی قرار دارند و شرایط واقعا طاقت فرسایی را تحمل می کنند زیرا از سویی بمب ها و موشک هایی که از هو بر سر آنها ریخته می شود زندگی برای آنها جهنم کرده است و از سوی محاصره مرزهای زمینی و دریایی و هوایی سبب شده است که گرسنگی و کمبود مواد غذایی و دارویی جان آنها را تهدید کند.
آتش بسی که قرار است آغاز شود به مثابه روزنه ای برای کم کردن درد و رنج ملت یمن است هر چند که هنوز دشوار است که بتوان درباره آتش بس در عرصه میدانی سخن گفت.
نزدیک به سه هزار یورش هوایی سعودی های جز گرفتار کردن بیشتر آنها حاصلی برایشان نداشته است و سازمان های کمک رسانی بین المللی سعودی ها را مسئول می دانند.این در حالی است که ارتش یمن و انصارالله پس از سرنگون کردن یک جنگنده مغربی از نوع اف 16 روحیه مضاعفی پیدا کرده اند.
سرنگونی این جنگنده رهبران ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها را بیش از قبل در تنگنا قرار می دهد به ویژه که بسیاری از مردم مغرب ضد جنگ در یمن و دخالت جنگنده های آن در یمن هستند.
اگر آتش بس پنج روزه دوام یابد و طرفین به آن ملزم باشند در واقع روزنه ای برای گفتگوها برای راهکار سیاسی نیز می تواند باشد.هر چند پنج روز زمان کمی برای کمک رسانی به ملت یمن است اما سرآغاز خوبی می تواند باشد به ویژه که سعودی ها که تابع دستورات آمریکایی ها هستند احتمالا تحت فشارهای واشنگتن و برای خروج از بن بستی که در آن گرفتار شده اند این مدت را طولانی تر کنند.
این آتش بس راهی برای سعودی ها و ائتلاف تحت سرکردگی آنها برای برون رفت از بحران و مخمصه ای که در آن به سر می برند و به نفع ملت یمن که با بی آبی، بی برقی، نبود بیمارستان و دارو و نبود زیر ساخت و محاصره ظالمانه دست و پنجه نرم می کنند است.
پایان پیام /
نظر شما