به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی رضایی امروز (21 اردیبهشت) در نخستین کمیسیون تنظیم بازار استان در سال جدید اظهار داشت: تنظیم بازار ضرورتی است که در بازارهای دارای نوسان باید به صورت جدی، مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون تنظیم بازار خراسان جنوبی در سال گذشته مولفه های بازار را به خوبی رعایت کرد، افزود: در این کمیسیون تلاش می شود که با همدلی و همزبانی جوی آرام بر بازار استان حاکم کنیم و حقوق مصرف کننده و تولیدکننده در کنار هم مورد توجه قرار گیرد.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی بر ادامه این مهم در سال جاری نیز تاکید کرد و افزود: امسال تلاش می کنیم سیاست های قیمت گذاری، عملی شود و در عرضه نیز، کنترل ها بیشتر خواهد شد.
وی بر صادرات محصولات مازاد نیاز شهرستان ها تاکید کرد و ادامه داد: باید مدیریت کیفی و کمی بر بازار استان داشته باشیم.
رضایی با اشاره به کاهش نرخ تورم استان در سال گذشته، گفت: بر اساس اعلام بانک مرکزی در اسفند سال گذشته و فروردین امسال خراسان جنوبی رتبه سوم تورم کشوری را داشته، این در حالی است که این استان در سال های 85 تا 92 در رتبه های 18 تا 29 تورم کشوری قرار گرفته بود.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون نرخ تورم در استان 13 درصد است، اظهار داشت: خراسان جنوبی سومین استان کشور به لحاظ داشتن کمترین قیمت کالا و خدمات است.
وی با اشاره به اینکه اولویت استان در سال گذشته آب و کشاورزی بود، گفت: به همین دلیل 35 درصد از اعتبارات سفر هیئت دولت برای موضوعات آب و کشاورزی اختصاص یافت.
رضایی به برخی مصوبات اجرا نشده کمیسیون تنظیم بازار استان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: تامین میوه مورد نیاز استان از کشور افغانستان یکی از مصوبات این کمیسیون بود که به دلیل اختلافاتی که بین شهرداری و تعاون روستایی وجود داشت متاسفانه اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور افغانستان برای این موضع اعتراض کرده و خواستار واردات از این کشور شده اند، گفت: کشور افغانستان میوه های خوبی دارد که می تواند نیاز استان را برطرف کند و اگر ما بتوانیم این میوه ها را به قیمت کمتر وارد استان کنیم باز هم نرخ تورم در استان کاهش می یابد.
مرتضی اسداللهی رئیس اداره تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: بر اساس قیمت هایی گرفته شده از سطح استان و بررسی های انجام شده در سطح خرده فروشی ها و عمده فروشی ها قیمت بعضی از کالاهای پرمصرف مردم از اسفند ماه سال گذشته تا امروز با تغییراتی همراه بوده است.
وی با بیان اینکه در این مدت گندم 25 درصد افزایش قیمت داشته است، افزود: قیمت زعفران نیز در این بازه زمانی حدود 18 درصد افزایش یافته است.
اسداللهی با بیان اینکه قیمت هر کیلو گوشت قرمز در این مدت چهار درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: روغن نباتی نیز نسبت به اسفند ماه سال گذشته 17 درصد کاهش قیمت داشته است.
پایان پیام/
نظر شما