انتشارات سروش می تواند معاونت مکتوب صدا و سیما شود

خبرگزاری شبستان: مدیر سابق باغ کتاب گفت: انتشارات سروش این ظرفیت را دارد و می تواند به عنوان معاونت مکتوب صدا و سیما معرفی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل ا ز روابط عمومی انتشارات سروش، علی اکبر اشعری که در غرفه انتشارات سروش در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور یافته بود، گفت: انتشارات سروش این ظرفیت را دارد و شایسته است به عنوان یکی از معاونت های سازمان صدا و سیما معرفی شود و من بارها به سازمان صدا و سیما پیشنهاد داده ام که سروش نباید صرفا" یک شرکت انتشاراتی باشد بلکه باید یکی از معاونت های سازمان در کنار معاونت های صدا و سیما به عنوان معاونت آثار مکتوب صدا و سیما باشد.

رئیس اسبق کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: علت این پیشنهاد هم این است که ناشر به ناچار فکر تجاری در سر دارد در حالی که انتشاراتی مانند سروش از منظر بنده قاعدتاً نباید فکر تجاری داشته بلکه باید به فکر فرهنگ، هنر و اندیشه باشد و سازمان صدا و سیما همان گونه که در حوزه تولید فیلم و سریال و برنامه های رادیویی، بازگشت سرمایه را مدنظر ندارد در حوزه کتاب و رسانه های مکتوب هم نباید انتظار بازگشت سرمایه داشته باشد.

اشعری تاکید کرد: نمی خواهم بگویم کتاب را مجانی در اختیار مخاطب بگذارند اما باید پذیرفت در شرایط امروز باید کمک کرد تا آثار با کیفیت بیشتری تولید شود و صدا و سیما که محتواهی زیاد و ارزشمندی در دل خود دارد، سرمایه گذاری در این حوزه را مغتنم بشمارد.

مدیرعامل اسبق انتشارات سروش، افزود: الان شاهدیم برخی از محتواهای خیلی خوب صدا و سیما را دیگران منتشر می کنند که البته این امر اشکالی ندارد اما اگر سروش به عنوان انتشارات صدا و سیما این کار را انجام دهد، حسن های زیادی دارد که یکی از آنها این است که پیام واحد را از طریق کانال های مختلف رسانه ای مانند صوت، تصویر و مکتوب به گوش مخاطب می رساند.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی که سروش خودکفا عمل کرده و کمک چندانی از صدا و سیما نمی گیرد راه دشواری در پیش دارد که خوشبختانه آقای فضائلی و همکارانشان به خوبی توانسته اند با فضای نشر حاکم کنار آمده و آثار فاخری را وارد بازار کنند.

اشعری فضای نمایشگاه کتاب امسال را خوب ارزیابی کرد و گفت: یکی از نکاتی که امسال توجه مرا بسیار به خود جلب کرد، علاوه بر آثار جدید انتشارات، ترکیب و معماری جذاب غرفه سروش است که بسیار متناسب با فضای نمایشگاه طراحی شده است. این نوع طراحی هم زیباست و هم دسترسی به کتاب ها را برای خوانندگان آسان نموده است. در حقیقت جاذبه های بصری انتشارات سروش در کنار موقعیت ثابت مکانی، سبب شده مخاطبان آثار سروش به راحتی بتوانند به غرفه مراجعه کرده و کتاب های مورد علاقه خود را تهیه کنند.

وی افزود: همه ناشران در دنیا می خواهند در جاهای مختلف با مخاطبان در قالب تلویزیون، صدا ، باجه های مطبوعاتی و حتی قفسه های کتابفروشی ارتباط برقرار کنند، چرا که تصور می کنند اگر پیامشان به صورت هماهنگ از طریق همه رسانه ها ارسال شود موفق تر می توانند عمل کنند.

اشعری ادامه داد: در نمایشگاه امسال اتفاقات خوبی رخ داده است. ابتدا برگزاری نشست های کاربردی خوب است که فرصتی را ایجاد کرده که تعداد قابل توجهی ار نویسندگان خارجی، وزرای فرهنگ کشورهای مختلف و روسای نمایشگاه های بین المللی به ایران بیاند و تعاملات بین المللی خود را تقویت کنند.

وی افزود: دوم اینکه امسال اداره نمایشگاه به فعالان حوزه نشر سپرده شده است. که حتما" در سال اول ایراداتی دارد اما به مرور باید این کار انجام می گرفت تا از ظرفیت های اصحاب فرهنگ در رشته های مختلف با نظارت دولت استفاده می شد تا به بلوغ نشر ما کمک شایانی کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 457288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha