فعالیت ۹۰۰۰ شبکه تلویزیونی و ماهواره‌ای فرامرزی /فضای مجازی کنترل‌ناپذیر است

خبرگزاری شبستان:وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۹۰۰۰ شبکه تلویزیونی و ماهواره‌ای فرامرزی داریم که بیش از نیمی از آن‌ها در داخل قابل دریافت است. گفت: بنابراین فضای مجازی کنترل‌ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی جنتی ،وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هجدهمین گردهمایی تخصصی معاونین اجتماعی ناجا با اشاره به نقش رسانه‌ها در تاثیر بر افکار عمومی گفت:رسانه‌ها در طول یکی دو دهه گذشته و به خصوص در دهه اخیر تغییرات اساسی و بنیادی پیدا کرده و دستخوش دگرگونی‌ها شده‌اند؛ زمانی رسانه‌ها یک سویه بود و افکار و اندیشه‌ها را به مخاطب القا می‌کرد اما امروزه با ظهور عصر اینترنت عملاً رسانه‌ها از یک سویه بودن درآمده و ماهیت متفاوت پیدا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه امروز مخاطبان هم تولید کننده و توزیع کننده اخبار هستند اظهار کرد: یک ارتباط دو سویه در حوزه رسانه پدیدار شده و اگر در گذشته می‌توانستیم با اعمال کنترل از طریق اعمال فشار در اصحاب رسانه یا هدایت اخبار و اطلاعات از طریق در اختیار گرفتن دروازه خبری یا تدابیر تبلیغاتی افکار را هدایت کرده و در اختیار حاکمیت قرار داده الان صحنه عوض شده و این چنین نیست.

جنتی کنترل رسانه‌ها را نه از نظر فنی امکان‌پذیر عنوان کرد و نه از طریق مرزهای جغرافیایی وتصریح کرد: مرزهای جغرافیایی هم اجازه نمی‌دهند چنین کنترلی اعمال شود و نه الزامات حقوقی داخلی می‌تواند مانع آن شود و جلوی ورود اخبار را از بیرون به داخل کشور بگیرد و کنترل کند.

روشي در گذشته اعمال مي شد که طي آن ما هشت شبکه اي که احساس مي کرديم محتواي ضد اخلاقي و ضد ديني دارند را به طور کلي فيلتر کرديم اما آنچه در دولت تدبير و اميد مدنظر ماست اين است که نمي توانيم به طور کلي با اين فناوري ها مقابله کنيم همانطور که پيش از اين گفتيم مثل اين است که براي تخلف چند ماشين در بزرگراه کل بزرگراه را مسدود نماييم.

وي ادامه داد: در حال حاضر وزارت ارتباطات فيلترينگ هوشمند را مدنظر دارد به طوري که موارد ضد ديني و ضد اخلاقي در شبکه ها فيلتر مي شود؛ شبکه هاي اجتماعي امروز مخاطب ميليوني دارند و نمي توان با آنها به مقابله پرداخت در بسياري از کشورها سرورهاي شبکه هايي که در ايران فيلتر است را به کشور خود آورده اند و با آنها قرارداد بسته اند که موارد مضر آنها بسته شود و از بعد مفيد آن استفاده کنند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: نمي توانيم از فناوري هاي نوين عقب بمانيم و همينطور بايد از موارد مفيد آن استفاده کرده و از مضراتش جلوگيري کنيم.

وی با اشاره به برخورد با فيلم هاي ضد فرهنگي  اظهار کرد:: در گذشته ستادي به نام حمايت و صيانت از نرم افزار هاي داخلي اين وظيفه را بر عهده داشت اما اين امر را به حوزه هاي مختلف واگذار کرده ايم مثلا در حوزه سينمايي مديران سينمايي مسئول آن هستند و در بنياد بازي هاي رايانه اي با آن به مقابله مي پردازند؛ با همکاري نيروي انتظامي اين برخورد ها صورت مي گيرد. در حوزه کتاب نيز وقتي ما به کتابي مجوز نمي دهيم برخي افراد براي چاپ کتاب به کشورهاي همسايه مراجعه مي کنند.

جنتي تصريح کرد: در خصوص فيلترينگ هوشمند در مورد اينستاگرام اين کار انجام شده و تا 90 درصد موفق بوده است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص فعاليت گشت هاي امنيت اخلاقي، پاسخ به اين سوال را به معاونت اجتماعي ناجا ارجاع داد که در اين خصوص معاون اجتماعي ناجا گفت: گشت هاي امنيت اخلاقي به حفظ و صيانت از شان مردان و زنان مي پردازند و ويترين جامعه اسلامي حجاب است که بايد نمايان شود.

وزیر ارشاد بابیان اینکه در حال حاضر حدود 9000 شبکه تلویزیونی و ماهواره‌ای فرامرزی داریم که بیش از نیمی از آن‌ها در داخل قابل دریافت است. خاطر نشان کرد: بنابراین فضای مجازی کنترل‌ناپذیر است و از سوی دیگر از این تعداد شبکه 170 شبکه ماهواره‌ای فارسی‌زبان نیز فعالیت می‌کنند و بیش از 870 میلیون سایت نیز که تعدادشان در ساعت در حال افزایش است، اخبار را به مخاطبان منتقل می‌کنند؛ به عنوان مثال تنها در سایت یوتیوپ در هر دقیقه 300 ساعت فیلم دانلود می‌شود.

وی با بیان اینکه برای کنترل و ساخت افکار عمومی باید از گروه های مرجع نهایت استفاده را ببریم. تصریح کرد:امروزه در دنیا گسترش NGOها و سازمان های مردم نهاد که کنترل افکار عمومی را برعهده دارند، در دستور کار قرار گرفته و ما به‌جای آنکه خود سازمان های مردم نهاد را کنترل کنیم و جلوی گسترش آنها را بگیریم، باید سعی کنیم سازمان های خودی وابسته به نظام و آنها که دل در گرو انقلاب دارند را تقویت کنیم.

جنتی با اشاره به شورای حقوق بشرخاطر نشان کرد: همین شورای حقوق بشر که مرتب علیه ما بیانیه می دهد، در آن بسیاری از NGOها فعالیت می کنند که هر وقت حقوق بشر می خواهد اطلاعیه ای بدهد، گروه های معاند نظام در آن جمع می شوند و تاثیر خود را می گذارند. در چنین صحنه هایی نمی توان به صورت سنتی عمل کرد و راه اساسی برخورد و کنترل افکار عمومی این است که خودمان را با فناوری نوین و بهره‌گیری از گروه های مرجع تولیدکننده محتوا همراه کنیم.

پایان پیام/

 

 

/

کد خبر 457152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha