سردی روابط خانواده ها در سایه بازی «کلش آف کلنز»

خبرگزاری شبستان: بازی اعتیاد آور کلش آف کلنز محدودیت سنی ندارد و این روزها وارد هر خانواده ای که می شوید یکی از اعضا و یا چند عضو خانواده بازی کلش را دارند و دور هم جمع شدن خانوادگی دیگر همانند گذشته نیست بلکه این بازی جای گفت و گو های خانوادگی را هم گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، تب داغ بازی «کلش آف کلنز» (برخورد قبایل) را این روزها میان افراد جامعه مشاهده می کنیم. بازی که بر روی گوشی ها و تبلت ها نصب می شود و افراد سر درگریبان مشغول بازی در هر لحظه هستند فرقی ندارد در کنار خانواده، در محل کار، در خیابان ، اتوبوس و ... باشند؛ کافیست به اینترنت پرسرعت وصل باشند تا در اولین فرصت به اکانت خود سر بزنند.

کلش آف کلنز به معنی «برخورد قبایل»، یک بازی رایگان تلفن همراه و تبلت به صورت آنلاین به سبک بازی ویدیویی راهبردی است که در این بازی شما رهبری قبیله‌ای کوچک را به عهده می‌گیرید و پس از توسعه قبیله در کنار چند قبیله دیگر که می‌توانند دوستان‌تان باشند با قبایل دیگر جنگ کنید.

بازی اعتیاد آور کلش آف کلنز محدودیت سنی ندارد و این روزها وارد هر خانواده ای که می شوید یکی از اعضا و یا چند عضو خانواده بازی کلش را دارند و دور هم جمع شدن خانوادگی دیگر همانند گذشته نیست بلکه این بازی جای گفت و گو های خانوادگی را هم گرفته است. 

اکانت این بازی اینترنتی فروشی هم است و هرکسی که اکانت قویتر داشته باشد می تواند به کسانی دیگر بفروشد و از این راه در آمد زایی کند البته این درآمد تلاش ماه ها وقت گذاشتن و بیداری های شبانه است.

ماه ها وقت باید گذاشت تا ابزار هایی که در این بازی است را قویی کرد اما خرید جم یا همان الماس که ابزار اصلی پیشرفت در این بازی است که  به صورت معمول در هر هفته شما می‌توانید یک بسته الماس داشته باشید اما شرکت این بازی الماس ها می فروشد و شما در بازار می توانید  از ٢٣ هزار تومان تا ٧٥٠ هزار تومان خرج کنید و هر تعداد که الماس بخواهید می‌توانید خریداری کنید و نیرو هایی را که دارید با صرف کمترین وقت قویی کنید.

در این ارتباط فرشته 24 سال فارغ التحصیل کارشناسی ارشد یکی از دانشگاه ها تهران می گوید: یک ماه است که این بازی را در گوشی خود نصب کرده ام و اکنون در مرحله 40هستم و شبانه روز باید به گوشیم سر بزنم تا بازی را ادامه بدهم.

وی ادامه می دهد: این بازی خیلی جذاب و اعتیاد آور است هر قدر که قویتر می شوم دوست دارم بیشتر ادامه دهم .

همچنین حسن 35 سال که شغل آزاد دارد نیز به خبرنگار شبستان می گوید:معتاد بازی کلش شده ام و شب و روز حتی در مغازه و منزل مشغول بازی هستم گاهی هم همسرم از این مسئله بسیار آزرده می شود اما دوست دارم تا نیرو و ابزار های بازیم قویتر شوند اوایل خیلی زود به مراحل بعدی دست می یافتم اما هر قدر قویتر می شوی زمان طولانی تری را باید سپری کنی تا به مرحله بعدی بروی اکنون 6 ماه است که باز ی می کنم اما در مرحله 56 هستم.

احسان 13 ساله نیز در این ارتباط می گوید: از طریق دوستانم با بازی کلش آشنا شدم 6 ماه است که بازی کلش را در تبلتم دارم  و مرحله 56 هستم روزی 6 ساعت بازی می کنم فقط هنگامی که به مدرسه می روم به دلیل اینکه نمی توانم تبلتم را به مدرسه ببرم بازی نمی کنم.

 

در این رابطه مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری به خبرنگار شبستان می گوید: با توجه به گسترش روزافزون بازی های رایانه ای در انواع و شکل های مختلف گروه اجتماعی بنیاد علوم رفتاری پژوهشی را از ابتدای سال 92 تا پایان سال 93 بین 4 هزار و 650 نوجوان 8 تا 14 ساله در تهران، اصفهان، ابهر، رودبار، رشت و کاشان انجام داده است.

کمرنگ شدن روابط عاطفی و خانوادگی از عوارض بازی های اینترنتی

ابهری تصریح کرد: بعد از انجام این پژوهش مشخص شد  30 درصد نوجوانان به بازی های رایانه ای اعتیاد دارند و وضعیت مالی خانوادگی با بازی های پیشرفته ارتباط مستقیم داشته و کودکان خانواده هایی که پدر و مادر هر دو شاغل هستند 4 برابر بیشتر از کودکان دیگر برای بازی های یاد شده وقت مصرف می کنند.

 

این آسیب شناس اظهار کرد: متأسفانه نه از سوی خانواده و نه از سوی نهادهای متولی هیچگونه نظارتی در این گونه بازی ها وجود نداشته و محدودیت سنی برای این کودکان مرزبندی نشده است یعنی با ارزان ترین قیمت ها کودکان می توانند به راحتی به انواع بازی ها دسترسی پیدا کنند.

 

وی با اشاره به افت تحصیلی و انزوا و گوشه گیری نوجوانانی که اعتیاد به بازی های اینترنتی دارند، بیان کرد: ضعف بیماری چشم، مشکلات اسکلتی به ویژه در ناحیه گردن، کمر و انگشتان و اختلالات گوارشی اصلی ترین عوارض جسمانی، ترس و کابوس، پرخاشگری، تیک های عصبی، شب ادراری، ترس های بی مورد، بلوغ زودرس بر اثر هیجان های عصبی از عوارض روحی و عصبی این بازی ها است.

 

ابهری ادامه داد: در مقایسه با پیشرفت تحصیلی اینگونه افراد نسبت به سال قبل دچار افت چشمگیر تحصیلی شده اند و گوشه گیری و انزوای آنان باعث نگرانی خانواده در برخی از موارد می شود.

 

این متخصص علوم رفتاری اذعان داشت: از آنجا که تنظیم راحتی و دشواری و برد و باخت این بازی ها توسط خود نوجوانان انجام می گیرد اینگونه اشخاص با عادت کردن به برنده شدن در مقابل شکست ها توانایی خود را از دست داده و با کوچکترین شکست دچار مشکلات رفتاری می گردند.

 

وی خاطرنشان کرد: کمرنگ شدن روابط عاطفی و خانوادگی و خودداری از حضور در جمع خانواده ها و میهمانی ها عوارض رفتاری این گونه بازی ها بوده است.

 

ابهری یادآور شد: با توجه به اینکه 99 درصد از این بازی ها وارداتی بوده است و بر اساس فرهنگ و تربیت غربی تهیه و عرضه می گردند فرزندان ما دچار اختلال هویت شده اند و بیگانگی با فرهنگ خود در دوران جوانی نصیب آنان خواهد گردید.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 89 درصد این بازی ها دارای صحنه های خشن و کشتاری می باشد ضمن ایجاد اختلالات روحی و عصبی در کودکان خشونت را در آنها نهادینه کرده اند و روحیه کودکان را آماده پرخاشگری می کند.

 

این آسیب شناس تصریح کرد: تهیه و توزیع بازی های بومی، تعیین مورد سنی بر این بازی ها و جلوگیری از عرضه بدون محدودیت اینگونه ابزار توسط نهادهای فرهنگی و خانواده ها همچنین تشویق کودکان و نوجوانان به بازی های سنتی در مدارس اصلی ترین روش مقابله با این مسئله است.

 

وی تصریح کرد: بهترین ابزار جایگزین برای اینگونه بازی ها این است که والدین خیلی خوشحال نباشند که فرزندان آنان در گوشه ای نشسته و در کوچه و حیاط منزل بازی نمی کند.

 

وی بیان کرد: بنیاد بازی های رایانه ای باید بازی های بومی، فرهنگی و تاریخی ایرانی را به تولید انبوه رسانده و به عنوان جایگزین بازی های وارداتی عرضه کند.

 

وی افزود: داستان های دینی و حماسی بر اساس فرهنگ دینی و ملی ما بهترین دستمایه ها برای تولید بازی های رایانه ای جایگزین است.

 

ابهری اظهار کرد: رسانه ها باید زیان های جسمی و روانی این گونه بازی ها را به خانواده ها و کودکان و نوجوانان اطلاع رسانی نموده و صدا و سیما با تکرار عوارض و زیان های این گونه بازی ها با گسترش روزافزون آنها مقابله کند.

 

این متخصص علوم رفتاری در پایان تاکید کرد: عدم تفکیک سنی و جنسیتی در مراکز عرضه باید تحت مدیریت نهادهای فرهنگی و سازمان های متولی درآید.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 456906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • مریم IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
    2 3
    با سلام...روزهایی که باید الان بهترین دوران زندگیم باشه به خاطر بازی کلش آف کلنز خراب شده الان در دوران عقد هستم و متاسفانه همسرم به این بازی اعتیاد پیدا کرده...زمانی که سرکار نیس و کنار همیم حرفی بینمون ردو بدل نمیشه خیلی به من بی توجه شده حتی اگه من حرف بزنم با بی توجهی گوش میده و حتی اگر جواب داد...بهشونم گفتم که بی توجه شده اما قبول نمیکنه...برادرم هم که بخاطر این بازی چند ماهه از خورد و خوراک‌و خواب افتاده..... واقعا متاسفم خدا به داد هممون برسه