به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، نخستین نشست رسانه ای دهمین جشنواره تئاتر رضوی با حضور وحید ثابت قدم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و دبیر جشنواره، حسن عابدی دبیر تخصصی، کوروش زارعی و علی عابدی از فعالان تئاتر دینی و آئینی کشور برگزار شد.
کوروش زارعی بازیگر و کارگردان با سابقه تئاتر دینی در ابتدای این نشست گفت: خوشحالم که جشنواره تئاتر رضوی دوباره به جریان افتاده است. جای تعجب دارد که چرا جشنواره های ارزشی نظیر تئاتر دفاع مقدس، آیین های عاشورایی و همین تئاتر رضوی در حالیکه می توانستند جریان ساز باشند متوقف شدند.
وی با اشاره به اینکه از زمان یونان باستان تا به امروز آیین ها نقش مهمی در شکل گیری تئاتر ملل داشته اند، گفت: تئاتر آیینی در ایران با توجه به اعتقادات مردم بستر بسیار مناسبی برای مخاطب سازی تئاتر است. بعضی ها اتهام می زنند که تئاتر آیینی تماشاگر اتوبوسی دارد و تهیه کننده ناچار است سالن نمایش را با تماشاگران ارگان ها و سازمان ها پر کند. به نظر من اشکالی ندارد، بگذارید تماشاگر اتوبوسی بیاوریم اما مردم را با تئاتر آشتی بدهیم.
بازیگر نمایش های «بانوی بی نشان» و «خورشید کاروان» اضافه کرد: مشکلات فرهنگی ما دست کمی از مشکلات اقتصادی ندارند و تئاتر آیینی می تواند راه حلی برای گره گشایی از این مشکلات باشد. در سال های گذشته که من خود به عنوان کارگردان آثاری را در جشنواره تئاتر رضوی داشته ام شاهد اشتیاق و علاقه مردم به تئاتر بوده ام و می دانم اگر درست عمل کنیم و بتوانیم نمایش های شایسته ای را به صحنه ببریم تئاتر آیینی تماشاگر خودش را به سالن خواهد کشاند و مردم ترغیب خواهند شد، بلیت خواهند خرید و پول می دهند تا تئاتر امام حسین (ع) را تماشا کنند.
زارعی با ارائه این پیشنهاد که جشنواره تئاتر رضوی در مناطق و در استان های مختلف کشور برگزار شود، گفت: امیدوارم جشنواره تئاتر رضوی به سرنوشت جریان های قبلی تئاتر آیینی دچار نشود و با ایجاد دبیرخانه دایمی، بتواند سهمی را هم برای حضرت معصومه (س) تحت عنوان بخش ویژه کریمه اهل بیت اختصاص دهد.
وحید ثابت مقدم، مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان شمالی در ادامه این نشست گفت: این ششمین دوره ای خواهد بود که شهر بجنورد میزبان جشنواره است. در 5 دوره قبلی احساس شد جشنواره از اهداف اصلی خود دور شده و مهمترین دلیل این مشکل فقر متون نمایشی بود که در نهایت منجر به توقف 2 ساله جشنواره شد. اما امسال با توجه به مطالبه هنرمندان و مسئولان تئاتری کشور هیئت مدیره بنیاد امام رضا (ع) جشنواره را تصویب کرد تا بعد از این وقفه دوباره این اتفاق مهم دینی و فرهنگی در بجنورد به جریان بیفتد.
وی افزود: شورای سیاستگذاری جشنواره با ریاست دکتر مرادخانی و نماینده ولی فقیه، نمایندگان استان در مجلس و هنرمندان و 2 تن از هنرمندان تئاتر کشور برگزار شد و دستاوردهای بسیار خوبی در برداشت از جمله مصوبات این شورا دایمی بودن دبیرخانه جشنواره است. برای خراسان شمالی جشنواره تئاتر رضوی یک موهبت بزرگ فرهنگی است که موجب خوشحالی مردم و رضایت هنرمندان است. برای اولین بار دبیری جشنواره به خود استان محول شده و ما باید ثابت کنیم که توانایی برگزاری جشنواره را داریم.
دبیر جشنواره ادامه داد: فقر زیرساخت های تئاتری از جمله مشکلات بجنورد به حساب می آید که خوشبختانه با تصویب 500 میلیون اعتبار برای تئاتر شهر بجنورد تلاش کردیم تا این مشکل را کم کنیم، استان خراسان شمالی می تواند پایگاه تئاتر دینی باشد و جریانی را شکل بدهد که بتواند نگاه هنرمندان و علاقه مندان تئاتر دینی را به خود معطوف کند.
حسن عابدی، قائم مقام و دبیر تخصصی جشنواره به برنامه های مختلف این رویداد بزرگ فرهنگی اشاره کرد و گفت: به پیشنهاد آقای شفیعی بخش ویژه ای را به جشنواره اضافه کردیم که به بازتولید متون برگزیده ادوار گذشته اختصاص دارد تا به سطح کیفی آثار جشنواره کمک کند. همچنین نمایشی به کارگدانی علی عابدی با همکاری کشور تاجیکستان برای اجرا در جشنواره تولید می شود که از شش روز قبل از برگزاری جشنواره در بجنورد و بعد از آن در شهرهای گرگان و مشهد به روی صحنه خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه نمایشی زیر بیرق سبز آقا امام رضا (ع) توسط میلاد اکبرنژاد نوشته می شود، گفت: قرار است برای اولین بار این نمایش در سه استان کارگردانی و اجرا شود. برگزاری کارگاه های تخصصی و همایش گفتمان تئاتر دینی با دبیری نصرالله قادری از جمله برنامه های دیگر این جشنواره خواهد بود.
عابدی ادامه داد: ساخت و نصب سازه نمادین جشنواره تئاتر رضوی در یکی از میادین شهر بجنورد در روز افتتاحیه و توسط خادمان حرم امام رضا (ع) و حمایت از نمایش ها برای اجرای عمومی از برنامه های دیگر این جشنواره است و انشالله در آیین اختتامیه این جشنواره شاهد افتتاح دبیرخانه دایمی جشنواره خواهیم بود.
وی همچنین به مجموعه تئاتر شهر بجنورد اشاره کرد و گفت: پلاتوی اختصاصی جشنواره با نام پلاتوی شمس در حال ساخت است که با تعامل بسیار خوب دستگاه های اجرایی استان و وزارتخانه قطعا به جشنواره کمک خواهد کرد.
علی عابدی، کارگردان و هنرمند تئاتر خراسان شمالی نیز درباره اجرای مشترک نمایش با کشور تاجیکستان گفت: از اواسط بهمن تحقیقات درباره وجه اشتراکات میان دو کشور در موضوع امام رضا (ع) آغاز شد و بعد از آن نگارش متن را آغاز کردم که تا پایان اردیبهشت آماده خواهد شد. از خردادماه وارد فاز عملیاتی و تمرین های نمایش خواهیم شد.
دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی شهریور ماه سال جاری و در شهر بجنورد برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما