خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ ۱۸ اردیبهشت برابر با ۸ می" روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر" است. امدادگرانی که در سایه هلالی قرمز رنگ، بی منت و با عشق و علاقه در جای جای این میهن عزیز به هموطنان و هم نوعان خود خدمت می کنند. بدون شک کار سختی بود انتخاب یک امدادگر برجسته از بین بیش از 600 امدادگر جمعیت هلال احمر استان خراسان جنوبی که قطعاً هر کدام از آنها در کار خود نمونه و موفق هستند.
قرار مصاحبه به بعدازظهر 17 اردیبهشت موکول می شود، زمانی که «سینا حسنی، امداگر نمونه خراسان جنوبی» بر سر شیفت حاضر باشد تا راحت تر بتوانم سختی هایی که وجود دارد را به وسیله قلم به مخاطب ارائه کنم.
بر روی دیوار ورودی بزرگ نوشته شده بود " EOC" یعنی مرکز فرماندهی عملیات؛ 10 جفت کفش بعلاوه کاغذی بر روی شیشه درب وردی که روی آن نوشته شده بود «ورود افراد غیر کشیک ممنوع حتی شما همکار امدادگر عزیز» نظرم را جلب کرد.
اینجا مرکز کنترل و فرماندهی عملیات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی است؛ در راهرو ورودی کمدی بود که هر کدام از امدادگران وسایل شخصی خود را در آن می گذاشتند. بعد از راهرو به هال میرسی؛ فضای کوچکی که در آن همه چیز یافت می شود؛ تلویزیون، تختخواب، میز برای صرف غذا، بخاری و صدالبته یک نقشه بزرگ از استان خراسان جنوبی که پایگاههای امداد و نجات جاده ای بر روی آن مشخص شده بود.
دو اتاق دیگر هم در این مرکز کنترل و فرماندهی عملیات وجود دارد، اتاقی " کنترل و فرماندهی عملیات" که در آن تلفن ها، بی سیم ها، رایانه و ... وجود دارد.
هر چند دقیقه تلفن به صدا در می آید، اپراتور می گوید" ندای امداد بفرمایید" اما بازهم مزاحم است. اپراتورهای 112 دل پُری دارند، می گوید شاید از 500 تماس تلفنی در یک روز، 499 تماس آن مزاحمانی هستند که بیشتر آنها را بچه ها تشکیل می دهند که از سر کنجکاوی تماس می گیرند.
امدادگران جمعیت هلال احمر همیشه باید از آمادگی جسمانی بالایی برخوردار باشند به همین دلیل در اتاق دیگر این مرکز یک تردمیل وجود دارد که هریک از این امدادگران و یا نجاتگران بتوانند حتی اوقات بیکاری خود را بهتر مدیریت کنند.
بیشتر این توضیحات را سینا حسنی، نجاتگر نمونه هلال احمر خراسان جنوبی می دهد که در حال حاضر موفق به کسب درجه ایثار شده است؛ بالاترین درجه در هلال احمر است که انتخاب افراد برای حضور در عملیات های مختلف کشوری و همچنین اعزام های بین المللی بر اساس این درجه بندی انجام می شود.
متولد ۱۳۶۸ است و از دوم راهنمایی در جریان برگزاری یک مانور زلزله به دلیل داشتن قد بلند، دعوت به همکاری با جمعیت هلال احمر شد. در ابتدا عضو سازمان جوانان جمعیت هلال احمر شد و در کارهای فرهنگی فعال بود. بعدها و در دوران دانشجویی، دبیر کانون هلال احمر دانشگاه شد. ابتدا در لباس امدادگر و بعد نجاتگر با هلال احمر خراسان جنوبی همکاری می کرد. سال ۱۳۹۰ موفق به دریافت درجه ایثار می شود.
حسنی که هم اکنون عضو تیم « واکنش سریع کشور» است، می گوید: در استان خراسان جنوبی ۱۵ نفر موفق به کسب درجه ایثار شده اند و 3 نفر نیز عضو تیم واکنش سریع کشور هستند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هفت سال است که عضو اداره عملیات هستم به خبرنگار شبستان توضیح می دهد: تمام کسانی که به عنوان امدادگر در جمعیت هلال احمر فعالیت می کنند، قطعا از روی علاقه به این کار روی آورده اند و عشق و علاقه آنها را نگه داشته است.
وی مرور آموزش ها را نیاز یک امدادگر می داند و ادامه می دهد: بازآموزی برای مربیان و متربیان همیشه در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار دارد.
این نجاتگر نمونه خراسان جنوبی به بیان برخی از خاطرات تلخ و شیرین خود در دوران کاریش می پردازد و گفت: یکی از شیرین ترین خاطراتم مربوط به امدادرسانی به حادثه دیدگان تصادف اتوبوسی در محور خوسف- خور بود که باید یک خانم را از زیر اتوبوس نجات می دادیم. هنگامی که بعد از 45 دقیقه نفس گیر این مصدوم را از زیر اتوبوس نجات دادیم، اولین جمله ای که برزبان جاری کرد، گفت: « لطفا کیف مرا بیاورید، دفترچه بیمه من داخل آن است» در آن لحظه که از سلامت آن فرد، مطمئن شدیم، ناخودآگاه همه حاضران خندیدند.
وی همچنین به سرعت عمل امدادگران جمعیت هلال احمر در جریان زلزله زهان اشاره کرد و افزود: جدای از عشق به همشهریان که در روح و جسم امدادگران استان در آن حادثه موج می زد، سرعت عمل امدادگران جمعیت هلال احمر در امدادرسانی به عنوان یک رکورد برای همیشه در تاریخ استان ثبت شد.
حسنی با بیان اینکه بر روی ابلاغ امدادگران نوشته است که فعالیت به صورت داوطلبانه و بر اساس همین ابلاغ حقوقی که یک امدادگر دریافت می کند «کمک هزینه ایاب و ذهاب است» چرا که خود فرد قبول کرده که به صورت داوطلبانه و در لباس امدادگر به مردم خدمت کند.
وی به فعالیت سخت برخی از امدادگران در سرمای زمستان و گرمای تابستان اشاره می کند و ادامه می دهد: هم اکنون 600 امدادگر در 21 پایگاه امداد و نجات بین شهری مشغول خدمت رسانی به مردم هستند.
وی کسب رتبه سوم تیمی در مسابقات امداد و نجات کوهستان کشور و مقام پنجم تیمی در مسابقات امداد و نجات کشور را به عنوان برخی از مقام هایی که در طول این سالها کسب کرده است، اشاره کرد و گفت: هنگامی که قرار بود عضو تیم واکنش سریع کشور بشوم، برای طی کردن دوره آموزشی شرایط بقاء در شرایط سخت به مدت 15 شبانه روز در نقاط سرد اردبیل فعالیت کردیم.
وی به طی کردن دوره بقاء در کویر و جنگل نیز اشاره کرد و افزود: یک امدادگر هنگامی که وارد مرکز فرماندهی عملیات می شود باید در گام اول تجهیزات را چک کند و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کند.
سینا حسنی ادامه می دهد: در این مرکز، امدادگران جمعیت هلال احمر زندگی عادی خود را می گذارنند و در کنار آن برخی از اقداماتی که لازمه یک امدادگر است، نیز انجام می شود، از جمله اینکه هر شب دور هم جمع می شویم و یک مبحث آموزشی را مرور می کنیم و یا حتی به صورت دوره ای، مرور مطالب را به صورت عملی و میدانی انجام می دهیم.
وی همچنین انجام برخی از تمرینات ورزشی از جمله بدنسازی را لازمه فعالیت امدادگران دانست و گفت: یک امدادگر باید از جسم سالم برخوردار باشد به همین دلیل در کنار انجام کارهای امدادی، از ورزش غفلت نمی کنیم.
حسنی درخصوص مکانیزیم باخبر شدن از حوادث جاده ای توضیح می دهد: مرکز کنترل فرماندهی عملیات هلال احمر با اورژانس و پلیس 110 هماهنگ هستند، به همین دلیل برخی از حوادث از سوی اورژانس، برخی از سوی پلیس 110 و برخی از سوی مردم به این مرکز اطلاع داده می شود.
وی با گلایه از اینکه برخی از مردم متاسفانه امدادگران جمعیت هلال احمر را باور ندارند، در خصوص برخوردهای قهرآمیز برخی از مصدومین گفت: یک امدادگر هیچگاه جواب برخوردهای قهرآمیز را به صورت متقابل با حادثه دیده را ندارد و اولین وظیفه او در سر صحنه حادثه، دلگرم کردن مصدومان و نجات آنها است.
وی ادامه می دهد: هلال احمر در مباحث امدادی، اطفای حریق و جستجو و نجات مصدومین از زیرآوار از امکانات خوبی برخوردار است به همین دلیل، مردم به امدادرسانی خوب و سریع امدادگران این نهاد اعتماد داشته باشند ولی برخی از مردم به چشم « از همه جا رانده و از همه جا مانده» به امدادگران این نهاد نگاه می کنند.
سینا حسنی در پایان از حمایت ها و کمک های خانواده بالاخص پدر و مادرش در کنار این فعالیت قدردانی کرد.
پایان پیام/
گفتگو: زينب رمضاني
نظر شما