حجت الاسلام سید علی موسویان، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کاشان،در حاشیه مراسم استحصال گلاب ناب قمصر کاشان برای شستشوی کعبه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:با اجرای این مراسم که توسط خاندان آنها از گذشته تا کنون به صورت موروثی انجام می شود 80 لیتر گلاب ناب طی فرایندی 12 ساعته از چهل کیلو گل محمدی تولید می شود.
وی،با اشاره به اینکه این گلاب تولید شده را خودش در روز 24 رجب المرجب به مکه معظه انتقال می دهد، گفت: 40 لیتر از این میزان گلاب در روز اول ماه شعبان المعظم و 40 لیتر آن در ماه ذی الحجه برای شستشوی خانه خدا استفاده می شود.
به گفته وی، تولید گلاب برای شستشوی خانه خدا از قمصر سابقه 500 صد ساله در خاندان موسویان دارد.
مسوول تهیه و ارسال گلاب برای شستشوی خانه خدا، تحویل این گلاب ناب را با حضور مسوول بعثه رهبری و مسوول ستاد در مکه معظمه به مسوول شئون حرمین شریفین تاکید کرد و گفت:مراسم شستشو نیز با حضور این افراد در دو مقطه زمانی نام برده با تشریفات و مراحل خاصی اجرا می شود.
حجت الاسلام موسویان،با تشریح وضعیت ظاهری داخل خانه خدا در خصوص نحوه اجرای مراسم شستشو گفت: گلاب ناب قمصر پس از اینکه با آب زمزم مخلوط می شود خانه خدا را با شستشو معطر می کند.
*سابقه شستشو ی خانه خدا و معطر کردن کعبه به زمان پیامبر اکرم می رسد
وی در ادامه سابقه اجرای مراسم شستشو در خانه خدا را مربوط به زمان رسول الله دانست و گفت: زمانیکه پیغمبر اکرم در فتح مکه وارد خانه خدا شد و فضای این قبله آسمانی را تمام بتها پاکسازی کرد امر نظافت و شستشوی داخل کعبه را با آب زمزم و مخلو ط کردن آن با عطری که خود داشت انجام داد.
به گفته وی، داخل خانه خدا دارای سه ستون و یک صندوقچه سنگی نظافت از سال 1376تا کنون وسط این ستون ها است که دستمال های شستشو در آن نگهداری می شود.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کاشان،آویزان بودن پرده های سبز رنگ که قبلا رنگ آن قرمز بوده از سقف خانه خدا به ارتفاع یک متر و 80 سانتیمتر را یادآورشد و گفت: قندیل های قدیمی، کتیبه اذکار توحیدی و نیم طبقه ای که به محض ورودی به خانه خدا از سمت راست با یک متر و 20 سانتیمتر ارتفاع و پلکان به راه پله های پشت بامه کعبه منتهی می شود از دیگر مشخصات داخل خانه است.
حجت الاسلام موسویان، پر بودن خانه خدا از کف به ارتفاع 2 متر و20 سانتیمتر را تاکید کرد و گفت: پر بودن این فضا به دلیل خاک کردن اجزای داخل کعبه در این مکان است که هیچ وقت بیرون از خانه برده نمی شود و در همان جان دفن می شود.
وی قرار گرفتن پله برقی جلوی پله های خانه خدا برای انتقال افراد و اجرای مراسم شستشو در داخل کعبه را خاطرنشان کرد و گفت: یک طرف این پله برقی پرژکتوری به داخل روشنایی می دهد چون هیچ برقی در داخل خانه نیست و طرف دیگر پله از طریق یک تهویه وضعیت هوای گرم داخل کعبه را برای شستشو دهندگان تعدیل می کند.
به گفته وی، جا برای نماز خواندن در داخل کعبه هم به صورت نشسته است.
*دیگ تولید گلاب با آیه آیه یک ختم قرآن ساخته شده است
مسوول تهیه و ارسال گلاب برای شستشوی خانه خدا، افتخار استحصال گلاب از گل سرخ محمدی در قمصر برای شستشوی خانه خدا در خاندان موسویان را موروثی عنوان کرد و گفت: دیگ تولید گلاب برای شستشوی کعبه از پدرانش به جای مانده است که نیاکانش در مدت زمان ساخت آن یک ختم قرآن را در پای این دیگ انجام دادند.
حجت الاسلام موسویان، حفظ و نگهداری ظروف قدیمی تولید گلاب از اجداد و نیاکان خود را تاکید کرد و گفت: وی شانیت جایگاه تولید گلاب را فقط برای کعبه حفظ می کند و گلستان گل محمدی خود را فقط مختص تولید گلاب برای شستشوی کعبه گذاشته است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گاه از این طریق ارتزاق نمی کند و گلاب را به هیچ وجه نمی فروشد افزود: گلاب گلستان هایش را فقط برای شستشو و عطرآگین کردن خانه خدا استفاده می کند و هیچ فروشی ندارد.
*تولید گلاب ناب قمصر برای شستشوی زادگاه امیرالمومنین (علیه السلام) افتخار تمام ایرانیان
به گفته وی، ارسال گلاب ناب قمصر برای شستشوی کعبه افتخاری بس بزرگ برای مردم قمصر و مایه مباهات تمام ایرانیان بلکه شیعیان در جای جای دنیا است.
حجت الاسلام موسویان،در پایان اظهارداشت:قمصری ها هر روز بعد از نماز صبح و قبل از اینکه خورشید با گیسوان پرنورش صورت گل را نوازش دهد با وضو و ذکر صلوات بر محمد و آل محمد(صلوات الله علیه) راهی گلستان های گل محمدی خود می شوند و دلخوش و خرسند از اینکه با ارسال ناب ترین عصاره دسترنجشان علاوه بر بیمه و متبرک کردن باغات گل آنها قبله مسلمانان جهان را معطر می کنند.
گفتنی است، مراسم گلچینی و تولید گلاب توسط حجت الاسلام موسویان و فرزندان ذکورش با حضور مسوولان شهر قمصر و فرهاد نظری، مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور طی مراسمی رو ز جمعه 18 اردیبهشت در قمصر پایتخت گل و گلاب ایران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما