ضعف مدیریت سبب محدودیت بازار صادراتی/۵ سناریوی مخابرات برای تعرفه جدید تلفن‌ ثابت

​خبرگزاری شبستان: ضعف مدیریت سبب محدودیت بازار صادراتی شد نه تحریم، سازمان بنادر: از مرسک‌لاین تعهد تمکین از حکم قضایی گرفتیم،۵ سناریوی مخابرات برای تعرفه جدید تلفن‌ ثابت، هدررفت ده‌ها میلیارد دلار ارز با عدم تدبیر مناسب در دوره پسا تحریم‌، مذاکره شل با یک شرکت داخلی برای حضور در ایران، زمزمه‌ بازگشت ممنوعیت‌های وارداتی برخی از عناوین خبری حوزه اقتصادی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ضعف مدیریت سبب محدودیت بازار صادراتی شد نه تحریم، سازمان بنادر: از مرسک‌لاین تعهد تمکین از حکم قضایی گرفتیم،۵ سناریوی مخابرات برای تعرفه جدید تلفن‌ ثابت، هدررفت ده‌ها میلیارد دلار ارز با عدم تدبیر مناسب در دوره پسا تحریم‌، مذاکره شل با یک شرکت داخلی برای حضور در ایران، زمزمه‌ بازگشت ممنوعیت‌های وارداتی برخی از عناوین خبری حوزه اقتصادی در هفته گذشته بود.مشروح این اخبار را در اضافه بخوانید:

خبرگزاری فارس: امسال هم خبری از مشوق صادراتی نیست/ ضعف مدیریت سبب محدودیت بازار صادراتی شد نه تحریم

نایب‌رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به ضعف سیاست‌ توسعه بازار صادرات، گفت: در تحریم، خود را تنها به کشورهای هند، چین، عراق و امارات محدود کردیم و تا حد زیادی بازارهای سنتی و قدیمی خود را در بازارهای اروپا از دست داده‌ایم.

محمد لاهوتی، به ضعف سیاستگذاری‌ها برای توسعه بازارهای صادراتی اشاره کرد و گفت: در زمان تحریم، ما خود را تنها به چند کشور آسیایی از جمله هند، چین، عراق و امارات محدود کردیم و تا حد زیادی بازارهای سنتی و قدیمی خود را در بازارهای اروپا از دست داده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً با برداشته شدن تحریم‌ها، دروازه بازارهای اروپا به سمت ما گشوده خواهد شد، اما این به معنای آن نیست که کالاهای صادراتی ما افزایش یابد، بلکه این خطر وجود دارد که خریدار کالاهای اروپایی شویم که این نقطه‌ضعف ما خواهد بود.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به این نکته اشاره کرد که محدود شدن ما برای مبادلات تجاری به چند کشور، فقط مربوط به تحریم نیست، بلکه سوءمدیریت برای بازاریابی داشته‌ایم و باید دید برای به دست آوردن بازار جدید چه کرده‌ایم.

فارس: کشتی مرسک‌‌ رفع توقیف شد/‌ سازمان بنادر: از مرسک‌لاین تعهد تمکین از حکم قضایی گرفتیم

کشتی مرسک‌لاین که از 8 اردیبهشت‌ماه به دلیل‌ بدهی شرکت حمل کننده مرسک‌لاین توقیف شد، امروز رفع توقیف شد.

در این راستا سازمان بنادر ‌در خصوص رفع توقیف کشتی مذکور اعلام کرد: به دنبال توقیف کشتی مرسک تیگریس که در اثر صدور حکم قضایی قطعی در پرونده اختلاف حقوقی شرکت پارس طلائیه و شرکت مرسک لاین به وقوع پیوست، سازمان بنادر و دریانوردی با انجام رایزنی‌ها و مذاکرات مستمر با شرکت مرسک لاین و اخذ تعهد از شرکت مذکور مبنی بر تمکین بر اجرای آرای قطعی و لازم‌الاجرای قضایی و در چارچوب همکاری‌های متقابل و با عنایت به اعتمادی که به متصدیان حمل و نقل در رعایت حقوق مشتریان خود وجود دارد و با هماهنگی و همکاری سایر آحاد ذیربط اجرایی و عملیاتی نسبت به اخذ مجوز قضایی لازم برای آزادسازی شناور موصوف اقدام کرد و در نهایت کشتی در تاریخ 17 اردیبهشت 94 مقارن با هفتم‌ماه می ٢٠١٥ میلادی آزاد شد.

فاز ۱۱ پارس جنوبی احتمالاً به مپنا می‌رسد/ انتظار می‌رود قیمت نفت تا سال ۲۰۱۶ به ۸۰ دلار برسد

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان این که احتمالا سرمایه‌گذاری در فاز ۱۱ پارس جنوبی به شرکت مپنا می‌رسد، گفت: در صورت نیاز، شرکت کارفرمایی «متن ۲» هم راه‌اندازی می‌شود

رکن‌الدین جوادی امروز در یک نشست خبری در محل نمایشگاه نفت اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه هدف‌گذاری شرکت ملی نفت رساندن سطح تولید نفت خام به 5 میلیون بشکه در روز و تولید میعانات گازی به یک میلیون بشکه در روز است و در مجموع 6 میلیون بشکه در روز نفت و میعانات گازی تولید کنیم.

وی ادامه داد: حجم تولید گاز غنی در پایان برنامه ششم به یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب در روز رسید.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید نفت خام حدود 3.8 میلیون بشکه در روز است که در پایان 94 این ظرفیت به 3 میلیون و 960 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

صدور پروانه ساختمانی ۲ مرحله‌ای می‌شود/ شهرداری از قبل دنبال این طرح است

رئیس سازمان نظام مهندسی تهران با بیان اینکه صدور ۲ مرحله‌ای پروانه ساختمانی در حال بررسی در وزارت راه و شهرسازی است گفت: طرح ۲ مرحله‌ای شدن صدور پروانه در حال حاضر در مرحله کارشناسی است که پس از تصویب بصورت آئین نامه ابلاغ می شود.

سعید غفرانی گفت:با دو مرحله ای شدن صدور پروانه ساختمانی 2 پروانه صادر می‌شود که پروانه اولیه پروانه شهرسازی و پروانه مرحله دوم پروانه نهایی ساختمان که همانا آغاز ساخت است، خواهد بود.

وی افزود:این طرح در حال حاضر در مرحله پیشنهاد است که وزارت راه و شهرسازی آن را بررسی می کند، چرا که این موضوع باید با شهرداریها نیز هماهنگی لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه شهرداری از قبل دنبال دو مرحله‌ای شدن صدور پروانه ساختمانی است، گفت: با این روش در حقیقت کمک زیادی به مالکانی که پس از صدور پروانه ساختمانی قصد و یا قدرت مالی برای شروع به ساخت و ساز را ندارند، خواهد کرد.

بازگشت ۹۰ درصد شرکت‌های ممنوع‌المعامله به صنعت نفت

معاون وزیر نفت در امور مهندسی گفت: حدود ٩٠ درصد شرکت‌هایی که به دلایل مختلف ممنوع‌المعامله شده بودند، امکان برگشت و امضای قرارداد با صنعت نفت پیدا کردند و تنها ١٠٠ مورد از این شرکت‌ها باقی مانده که وضع آنها نیز در حال بررسی است.

 معاون وزیر نفت در امور مهندسی در مورد نحوه فعالیتهای صنعت نفت پس از رفع تحریمها در یک نشست خبری گفت: این موضوع یکی از دغدغه های وزیر نفت بوده و تاکنون جلساتی در این رابطه برگزار شده تا در مورد نگرانیها، برنامه ریزی ها و راهکارهای اجرایی پروژه‌ها پس از تحریم مطالعه لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد: فضای پس از تحریم قطعا فضای متفاوت و خاصی خواهد بود و ما باید با برنامه ریزی وارد این فضا شویم، در غیر این صورت پراکندگی در وظایف مشکلات زیادی را برای ما به وجود خواهد آورد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه نمایشگاه نفت پس از سالها برگزاری و کسب تجربه اعتبار قابل توجهی را کسب کرده و امروز در تقویم نمایشگاههای معتبر نفت دنیا ثبت شده است، گفت: این فضا یکی از بهترین موقعیتها برای تعامل پیمانکاران، سازندگان و کارفرمایان است که باید از آن استفاده کافی و مفید را داشت.

صدور گاز به اروپا صرفه اقتصادی دارد/ ایران نخستین دارنده ذخایر گاز در دنیا

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز گفت: صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله تا ۴ هزار کیلومتر اقتصادی و مقرون به صرفه است.

مدیر بین الملل شرکت ملی گاز ایران امروز در نشست خبری حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: با توجه به بررسی انجام شده مسیری که برای ورود به مرز اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده، ٢,٥ تا سه هزار کیلومتر است.

عزیزالله رمضانی افزود: بر این اساس شرکت ملی گاز ایران همچنان این شانس را دارد که از طریق خط لوله به اروپا گاز صادر و بخشی از گاز اروپا را تامین کند.

وی یادآور شد: مصرف ال ان جی اتحادیه اروپا، دو هزار و ٣٠٠ میلیون مترمکعب در سال است و معادل این مقدار انرژی مصرف می کنند.

به گفته وی، اتحادیه اروپا هم اکنون حدود ٢٢ تا ٢٣ درصد از انرژی را از گاز طبیعی تامین می کند.

صادرات ۲۰ میلیون تن مازوت و گازوئیل در سال ۹۴/ افزایش ۷۴۰ هزار بشکه‌‌ای ظرفیت تولید نفت ایران تا سال ۹۷

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت با بیان اینکه تصور نکنیم اگر تحریم‌ها برداشته شود، معجزه در اقتصاد ما اتفاق می‌افتد، گفت: برنامه افزایش ظرفیت تولید ۷۴۰ هزار بشکه نفت خام در روز عملیاتی شده است و تا سال ۹۷ وارد مدار تولید می‌شود.

، منصور معظمی در همایش راهکارهای افزایش نقش بخش خصوصی در بازار انرژی اظهار داشت: شدت مصرف انرژی در ایران 2.2 برابر عربستان، 9 برابر ژاپن و 3.5 برابر متوسط جهانی است.

وی افزود: سال گذشته 125 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز اضافه شد و 8 درصد بیش از مصوبه مجلس نفت صادر کردیم.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت تصریح کرد: ما علاقه‌مند به تحریم نیستیم اما اگر تحریم شدیم بنا نیست دچار وادادگی شویم کما اینکه جنگ را در شرایط سخت‌تر از این اداره کردیم؛ آنها تحریم کردند که ما را از پا دربیاورند اما این اتفاق نیفتاد.

افزایش 740 هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید نفت ایران تا سال 97

معظمی با بیان اینکه امسال ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به 66 میلیون تن خواهد رسید، افزود: برنامه افزایش ظرفیت تولید ۷۴۰ هزار بشکه نفت خام در روز عملیاتی شده است و این میزان تا سال 97 وارد مدار تولید می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربری وزیر نفت با بیان اینکه مجلس در سال 93 مجوز طلایی بند «ق» را به وزارت نفت داد، گفت: ما در سال گذشته 80 میلیارد دلار پروژه تعریف و به تصویب شورای اقتصاد رساندیم و امسال آن را اجرا می‌کنیم.

۵ سناریوی مخابرات برای تعرفه جدید تلفن‌ ثابت/ افزایش نرخ مکالمه داخل و خارج استانی و آبونمان

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: مخابرات در قالب ۵ سناریو درخواست افزایش مجموعه خدمات تلفن‌ ثابت شامل تماس داخل استانی،‌ تماس خارج استانی، هزینه آبونمان و هزینه اولیه اتصال را به کمیسیون تنظیم مقررات ارائه داده است.

کاظم ابراهیمی اظهار داشت: عمده مشکل مخابرات ایران در بخش تلفن ثابت درآمد پایین است.

وی خاطر نشان کرد: تلفن ثابت و تلفن همراه هر یک به عنوان تجارت مستقلی در زیر مجموعه شرکت مخابرات ایران فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: برای جبران مشکلات، در قالب 5 بسته پیشنهادی، شرکت مخابرات ایران درخواست تغییر تعرفه‌های تلفن ثابت را به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارائه کرده است و برای تمام مجموعه تلفن ثابت از جمله تلفن داخل استانی،‌ خارج استانی، آبونمان و هزینه اتصال درخواست تغییر تعرفه کرده‌ایم.

ابراهیمی یادآور شد: هم‌اکنون هزینه اتصال هر خط تلفن ثابت در سراسر کشور 50 هزار تومان است. این رقم در مقابل سرمایه‌گذاری بیش از 500 هزار تومانی به ازای راه‌اندازی هر خط تناسب ندارد.

تسنیم: احتمال کاهش مجدد ۲درصدی نرخ سود تا سه ماه دیگر

براساس آنچه بانک مرکزی در قالب بخشنامه نرخ سود بانکی به بانک‌های دولتی و خصوصی ابلاغ کرده است از چهارشنبه 16 اردیبهشت ماه نرخ های سود در نظام بانکی با تغییراتی همراه شد.

بنابراین شعب بانک‌های دولتی و خصوصی از چهارشنبه 16 اردیبهشت ماه نرخ سود سپرده‌های یک ساله خود را از 22 درصد به 20 درصد کاهش دادند. این تصمیم شورای پول و اعتبار بعداز آن گرفته شد که بانک‌ها در قالب تفاهم نامه‌ای پیشنهاد کرده بودند نرخ سود سپرده های یک ساله 20 درصد شود.

ضمن آنکه طبق اعلام بانک مرکزی مسئولیت تعیین نرخ سود سپرده های کمتر از یک سال به بانک ها واگذار شد که برهمین اساس تعدادی از بانک ها از جمله بانک ملی و چند بانک بزرگ کشور توافق کردند که همان روال قبلی را برای این سپرده ها داشته باشند.

پیش از این  نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت‌دار 9 ماه تا یک سال 20 درصد، نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار 6 ماه تا نه ماه 18 درصد، نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار سه ماه تا شش ماه  14 درصد و نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی 10 درصد بود.

البته طبق ابلاغیه بانک مرکزی بانک‌ها  از تاریخ مذکور نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای را حداکثر 21 درصد و تسهیلات مشارکتی را حداکثر 24 درصد اعمال کردند. گفتنی است پیش از این سود تسهیلات مبادله ای 22 درصد و تسهیلات مشارکتی 28 درصد بود، هرچند در عمل برخی از بانک‌ها نرخ تسهیلات را تا 32 درصد هم افزایش داده بودند.

هدررفت ده‌ها میلیارد دلار ارز با عدم تدبیر مناسب در دوره پسا تحریم‌

پایگاه خبری المانیتور طی گزارشی نوشت: اگر تحریم های اقتصادی علیه تهران برداشته شود، در صورت عدم اتخاذ یک سیاست ارزی مناسب، ورود 130 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده به همراه میلیاردها دلار سرمایه گذاری خارجی به اقتصاد 370 میلیارد دلاری ایران می تواند تبعات فاجعه باری به همراه داشته باشد.
فرهاد نیلی، مشاور اقتصادی حسن روحانی، اوایل هفته جاری گفت، تحریم ها موجب شده که ایران «ذخیره سازی های اجباری» در خارج از کشور انجام دهد و این فرصتی است که به گفته وی «باید از آن به بهترین نحو بهره برد.»
بانک مرکزی ایران در طی 18 ماه گذشته بر مهار تورم متمرکز شده است. مهار تورم یک عامل کلیدی در برابری ارزش ریال با دلار آمریکاست. نرخ تورم که زمانی به 40 درصد رسیده بود، در 12 ماه منتهی به 20 آوریل به 15.5 درصد رسید. اواخر آوریل بانک مرکزی ایران تصمیم به کاهش نرخ بهره گفت. ناظران معتقدند گام سومی که بانک مرکزی ایران ممکن است بردارد، یکسان سازی نرخ ارز است.


برخی اقتصاد دانان بر این باورند، یکسان سازی نرخ ارز می تواند موهبتی برای فضای کسب و کار ایران باشد زیرا موجب کاهش فساد و رانت خواری می شود. طهماسب مظاهری، رئیس سابق بانک مرکزی ایران در ماه آوریل گفت، دولت «نباید با موکول کردن طرح یکسان سازی نرخ ارز به دوره پس از تحریم ها، وقت خود را تلف کند.» سهراب دل انگیز، یک کارشناس دیگر اقتصادی نیز معتقد است سیستم ارزی دو نرخی «سیگنال های غلطی» به سرمایه گذاران می دهد. به نظر وی ارزش ریال باید به سطحی واقعی تر یعنی حدود 37 هزار ریال یا به اعتقاد برخی دیگر 52 هزار ریال در برابر دلار نزدیک شود.


اما ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران با این استدلال مخالف است و اعلام کرده که پس از بازگشت ثبات به اقتصاد ارز را یکسان سازی خواهد کرد و آن زمانی است که مذاکرات هسته ای  به توافق نهایی منجر شود و تحریم ها برداشته شود. سیف و همفکرانش معتقدند تورم یک عامل تعیین کننده است و نرخ تورم تک رقمی پیش شرط اساسی تک نرخی کردن ارز است. وی در 21 آوریل طی مصاحبه ای گفت، ایران نرخ تورم را در طی 2 سال آینده تک رقمی خواهد کرد.


حتی اگر همین الان بانک مرکزی ایران اقدام به تک نرخی کردن ارز کند، نرخ رسمی دلار –یعنی حدود 28 هزار و 400 ریال- باید با نرخ غیررسمی یعنی حداقل 33 هزار ریال جایگزین شود. این موضوع دارای تاثیرات تورمی به خصوص بر کالاهای داخلی ای است که برای تولید به مواد خام وارداتی نیاز دارند. از سوی دیگر،  انتظارات روانی که به طور کلی بر تصمیمات بانک مرکزی اثر می گذارد نیز با دشواری می تواند مدیریت شود.

انتقاد شدید از وزارت جهاد به دلیل شیوع تب مالت در کشور

عبدالرحمان رستمیان با تاکید بر ضرورت توجه به بحث ایمنی غذایی، اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال با عنوان سال امنیت غذایی نام‌گذاری شده است لذا به دنبال اجرای این شعار سازمان بهداشت جهانی در کشور هستیم؛ امنیت غذا به معنای تامین مواد غذایی است که در این راستا باید با کاهش واردات به تولیدات داخلی توجه کنیم.

رستمیان ادامه داد: سال گذشته 65 هزار تُن گوشت قرمز به کشور وارد شده است درحالیکه باید واردات این گوشت به حداقل‌ها برسد تا بهتر بتوان از تولید داخلی حمایت کرد لذا در کمیسیون بهداشت از وزیر جهاد کشاورزی سوالاتی را پیرامون این موضوع مطرح خواهیم کرد و در صورت قانع نشدن نمایندگان آن را به صحن خواهیم کشاند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید نسبت به واردات بیش‌از حد گوشت قرمز توضیحاتی را به کمیسیون بهداشت مجلس ارایه کند، به خانه ملت گفت:‌ ما به دنبال کاهش واردات هستیم به ویژه آنکه سال گذشته سال خشکسالی بود لذا باید حمایت بیشتری از دامداران انجام‌ می‌دادیم.

وی یادآور شد: از سویی دیگر در زمینه ایمنی غذا به دنبال آن هستیم که غذای مصرفی مردم، از سلامت خوبی برخوردار باشد که برای عملیاتی شدن آن، آگاهی به مردم و آموزش دادن مورد تاکید زیادی است تا افراد به بیماری‌های متابولیک دچار نشوند.

رستمیان با بیان اینکه سموم مصرفی برای میوه‌ها باید مشخص شود، افزود: باید نحوه و میزان استفاده سموم در این مزارع شناسایی شده است تا بتوان میوه‌های سالمی را به مردم ارایه کرد چراکه اگر این سموم بیش از حد باشد ممکن است سلامتی افراد را به مخاطره بیندازد.

نماینده مردم دامغان در مجلس نهم، تصریح کرد: سم نوعی دارو است و باید از سوی ارگان ویژه‌ای سازمان‌دهی شود تا مورد استفاده بیش از حد کشاورزان در مزارع نشود.

رستمیان با تاکید بر اینکه نظارت بر مواد غذایی جزو اولویت‌های امسال کمیسیون بهداشت مجلس به شمار می‌رود، تصریح کرد: باید وظایفی که در برنامه پنجم توسعه برای وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان دیده شده مورد توجه واقع شود.

نعمت‌زاده بار دیگر خواستار ادغام خودروسازان کوچک شد

ساسان قربانی سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو گفت: نعمت زاده معتقد است تعداد زیاد سازندگان خودروهای سبک و سنگین در کشور نشان می دهد این شرکتها بیشتر به سمت مونتاژکاری پیش رفته اند و دارای عمق ساخت داخل نیستند و باید گفت که این فاصله برای صنعت خودروسازی  کشور مناسب نیست .

سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو  گفت: در این جلسه تاکید شد باید صنعت خودرو  به جایگاه واقعی خود دست یابد چرا که اگر اعتقاد داشته باشیم صنعت خودرو ، فولاد و لوازم خانگی به عنوان پیشرانهای مهم توسعه صنعتی و اقتصادی کشور هستند باید با تدوین سیاستگذاریهای مناسب و برنامه ریزی هدفمند در این راه با سرعت بیشتری به پیش رفت.
قربانی گفت : در این جلسه نعمت زاده تصریح نمود که در حال حاضر مشکل اصلی ما  نقدینگی و پول نیست. در این بین داشتن اراده جمعی برای قرار گیری این  صنعت در کلاس جهانی از موضوعاتی است نیازمند یاری تک تک مسئولان ، صنعتگران  و فعالان اقتصادی است لذا باید خودمان برای پیدا کردن راهکارهای لازم برای حل مشکلات پیش قدم شویم.
وی در ادامه رضایتمندی مشتری را یکی از محورهای حائز اهمیت خواند و گفت: تا زمانی که صنعت خودرو رقابتی نباشد انتقادات و ایراداتی که  به این صنعت هست وارد خواهد بود.

معظمی: به اوپک گفته‌ایم راه را برای ورود نفت ایران باز کنند

منصور معظّمی در بیستمین نمایشگاه نفت ،‌گاز و پتروشیمی افزود: به اوپک هم اعلام کرده ایم که ایران در حال آمدن است، تا راه را برای ما باز کند.

وی گفت: سهم بازار ما در این سالها از جانب برخی کشورها  که دوست ما هم هستند و با ما روابط سیاسی و اقتصادی نیز دارند، گرفته شده است.

معاون وزیر نفت افزود: البته جای گله نیست زیرا بازار کسب و کار شرایط خود را دارد و هر کس درپی افزایش سهم خویش است .

وی گفت:‌ امکان اینکه بتوانیم ظرفیت صادرات نفت خود را به یک میلیون بشکه در روز برسانیم از لحاظ ظرفیت های داخلی موجود است.

معظمی با بیان اینکه ظرفیت تولید پتروشیمی کشور در سال 57 تنها 5 میلیون تن بود، افزود: امسال ظرفیت تولیدات پتروشیمی کشور به 66 میلیون تن بالغ خواهد شد .

وی خطاب به بخش خصوصی شاغل در صنعت نفت کشور گفت: فرصتی استثنایی برای افزایش مشارکت در صنعت نفت ‌،گاز و پتروشیمی کشور به وجود آمده است و شما باید از این فرصت نهایت استفاده را بکنید.

معظمی افزود: به عنوان مثال سال گذشته تنها در این صنعت 80 میلیارد دلار طرح در شورای اقتصاد تصویب شده و از امسال اجرایی می شود که عمده آن را بخش خصوصی باید عهده دار شود.

وی گفت: یکی از این طرح های مهم گاز رسانی به 2 میلیون و 300 هزار خانوار با 12 هزار میلیارد تومان اعتبار است.

ایسنا: مذاکره شل با یک شرکت داخلی برای حضور در ایران

مدیرعامل شرکت نفت پارس از آغاز مذاکرات با شرکت شل خبر داد و گفت: بنا به مذاکراتی که با واسطه با این شرکت اروپایی انجام شده برای حضور در کشور ابراز علاقمندی کرده اند.

حسن وفایی در یک نشست خبری در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین الملی نفت ایران با بیان این که ظرفیت تولید این شرکت 150 میلیون لیتر در سال است، گفت: به دنبال تولید محصولات گرید 1 و 2 و افزایش ظرفیت به میزان 20 درصد در سال جاری هستیم، همچنین افزایش فروش ریالی به همین میزان را نیز پیگیری می کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت پارس با تاکید بر این که این شرکت باید به جایگاهی بالاتر از موقعیت فعلی خود دست یابد، تصریح کرد:در صورت رفع تحریم ها رقبای بسیاری وارد بازار می شوند و شرایط برای ما سخت تر خواهد شد.

وفایی به کاهش 5 درصدی سهم بازار طی پنج سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد:به دنبال احیا کردن بازار و افزایش سهممان هستیم و امیدواریم بتوانیم بازار از دست یافته را به دست بیاوریم.

مهر: «اورجینال»های تقلبی در بازار/ زمزمه‌ بازگشت ممنوعیت‌های وارداتی

هنوز اروپایی‌ها نیامده‌اند اما برندهایشان در ایران جاخوش کرده‌اند. مغازه‌های شیک با برندهای مطرحی که اگرچه به ظاهر کالای اورجینال می‌فروشند، تقلبی‌هایی هستند که تنها نام یک برند معتبر را یدک می‌کشند.

مدت‌ها است که خیابان‌های شمال شهر پایتخت را فروشگاه‌های شیک و برندهای مطرح اروپایی و حتی آمریکایی اشغال کرده‌اند. تازگی‌ها ترک‌ها هم به آن اضافه شده‌اند. اما همین مغازه‌های شیک و گرانقیمت، همه چیز را برای فریب مشتریان آماده کرده‌اند. از دکوراسیون و اجناس با آب و رنگ‌های چشم‌نواز گرفته تا فروشندگان و صد البته مشتریانی خاص. کافی است یک روز سری به این مغازه‌ها بزنید تا حال و روزشان را به خوبی متوجه شوید. «اورجینال» های تقلبی که حتی خواندن قیمت‌هایشان ممکن است باور کردنی نباشد. معلوم نیست به تومان قیمت‌گذاری شده‌اند یا به ریال.

اورجینال‌های تقلبی در بازار ایران

گویا هنوز اروپایی‌ها نیامده‌اند، برندهایشان در ایران جا خوش کرده‌اند؛ فروشگاه‌هایی که گاه هیچ نام و نشانی در سایت‌های اصلی این برندها ندارند و اگر باهوش باشید قبل از خرید، سری هم به سایت و مراکز نمایندگی این برندها در کشورهای مختلف دنیا بزنید، هیچ ردپایی از نام و آدرس فروشگاه‌های شمال شهر تهران در آنها نخواهید یافت. اما زرق و برقشان کافی است که جیب شما را نشانه گیرد و به بهانه خرید یک برند به ظاهر اورجینال، پول گزافی را از شما به یغما برد.

شاید رونق همین فروشگاه‌ها و واردات این کالاها باشد که چندین بار است تذکرات مقام معظم رهبری را در پی داشته است. آخرین مرتبه هم همین چند روز پیش بوده که ایشان در سخنان خود بر ضرورت جلوگیری از واردات بی‌رویه این محصولات تذکراتی داده و تاکید داشتند که باید ایرانی‌ها، متعصبانه کالاهای ایرانی بخرند و اجازه ندهند که برای برخی کشورهای دیگر، اشتغالزایی شود و در مقابل، فرزندان آنها بیکار باشند.

کرسی‌های سهام عدالت در اختیار دولت/ طرح آزادسازی به بن بست خورد

معمای طرح آزادسازی سهام عدالت در حالی به بن بست خورده است که هم اکنون پاسخ به ابهامات مدیریتی، سود سهام و چگونگی مجامعی که به زودی برگزار خواهد شد، به مطالبه سهامداران عدالت تبدیل شده است.

، وزیر اقتصاد هفته گذشته در حالی از ۸ ابرپروژه کلان اقتصادی رونمایی کرد که یکی بندهای آن ساماندهی سهام عدالت و تاسیس صندوق های دارایی های مردمی است، این درحالی است که رسیدگی به وضعیت سهام عدالت و آزادسازی آن در حال تبدیل شدن به یک مطالبه عمومی است.

در حال حاضر سهام ۶۱ شرکت در سبد سهام عدالت قرار دارد که ۳۴ شرکت آن بورسی و ۲۷ شرکت آن غیربورسی هستند. ارزش قطعی برآوردی شرکت های بورسی تا دی ماه سال گذشته ۲۵۴ هزار و ۴۷۸ میلیارد ریال و ارزش روز آنها ۵۱۳ هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال و ارزش قطعی برآوردی شرکت های غیربورسی ۱۷۴ هزار  ۲۴۷ میلیارد ریال و ارزش روز آنها ۱۷۴ هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال می باشد.

فرونشست زمین در ۴ بخش تهران

یک مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: فرونشست در دشت ورامین ۱۳ سانتیمتر ، در دشت ری ۲۵ سانتیمتر، در دشت تهران ۱۴ سانتیمتر و در دشت شهریار ۳۶ سانتیمتر ثبت شده است.

خسرو ارتقایی با اشاره به اینکه سالانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب کسری مخازن در دشت های استان تهران داریم گفت: این ارقام فرونشست زمین است و میزان کاهش آب زیرزمینی بیشتر از این ارقام برآورد می شود. به دلیل برداشت بی رویه آب در سال های اخیر و پایین آمدن سطح آب، همه دشت های ۸ گانه تهران دشت ممنوعه است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو علت فرونشست زمین را پایین رفتن سفره های زیرزمینی آب به دلیل برداشت بیش از حد و کاهش بارش و جریان نفوذ آب به این سفره ها دانست و افزود: فرونشست سفره های زیرزمینی در برخی دشت ها ۲ متر و در برخی دیگر از دشت ها بیشتر از آن است.

وی ادامه داد: در خلل و فرج ناشی از فرونشست زمین، هوا جایگزین می شود و در اثر وزن لایه بالایی زمین فرونشست ایجاد می شود. فرونشست در دشت ورامین موجب تَرَک های عمیقی شد که بر اثر آن میله های چاه های آب از زمین بیرون آمد و تأسیسات زیربنایی شهری و روستایی را تهدید می کند

. برخورد با مشترکان پُرمصرف آب جدی شد/ افت ذخایر تجدیدپذیر آب کشور

وزیر نیرو با اعلام اینکه برخورد با مشترکان پرمصرف آب در دست اجرا قرار دارد گفت: میان ذخایر آب تجدیدپذیر کشور دستکم ۱۰ میلیاردمترمکعب کاهش یافته است.

حمید چیت‌چیان عصر امروز در مراسم رونمایی از تندیس آب و بدرقه بازیکنان تیم ملی والیبال ایران با بیان اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، گفت: در گذشته میزان بارندگی ایران ۲۵۰ میلی‌متر معادل یک سوم متوسط بارندگی دنیا بود که در سال های اخیر بر اثر خشکسالی این میزان به ۲۰۵ میلی متر کاهش یافته است.

وزیر نیرو اظهار داشت: مجموع منابع آب تجدیدپذیر کشور از ۱۳۰ میلیارد مترمعکب به ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته و تغییرات اقلیم به این مساله دامن زده است.

چیت‌چیان با اشاره به افزایش متوسط حرارت کره زمین که بر تبخیر بارندگی ها و آب های سطحی تاثیر دارد، افزود: میزان مصارف ما نیز بالا رفته ولی جبران کمبود منابع آب چاره دارد و مهمترین نکته این است که رفتار تک تک شهروندان در مصرف و حفظ آب تاثیرگذار است.

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 456676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha