تصویب طرح نظارت کنگره برتوافق هسته ای/برگزاری کمیسیون مشترک ایران و افریقای جنوبی

خبرگزاری شبستان: نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل در نیویورک، دیدار معاونان وزرای دفاع ایران و ترکیه و گفت‌وگو در خصوص همکاری‌های دفاعی، رزمندگان ایران در هویزه از خاک و مرزهای عقیدتی دفاع کردند، سنا طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای احتمالی ایران را تصویب کرد برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل در نیویورک، دیدار معاونان وزرای دفاع ایران و ترکیه و گفت‌وگو در خصوص همکاری‌های دفاعی، رزمندگان ایران در هویزه از خاک و مرزهای عقیدتی دفاع کردند، سنا طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای احتمالی ایران را تصویب کرد، امارات خواهان تضمین کتبی امنیتی اوباما درباره ایران است، اجلاس کمیسیون مشترک ایران وآفریقای جنوبی درتهران برگزار می شود برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه این اخبار را در ادامه بخوانید:

خبرگزاری فارس: نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل در نیویورک

مجوز تغییر ساختمان دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن سال گذشته گرفته شده است

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد: مجوز تغییر ساختمان دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن سال گذشته و در پی مکاتبات بین دفتر حفاظت منافع و وزارت خارجه آمریکا به دنبال افزایش حجم درخواستهای کنسولی و محدودیت فضای ساختمان قبلی گرفته شده است.

حمید بابایی مسئول بخش مطبوعاتی نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در واکنش به گزارش امروز (جمعه) 18 اردیبهشت روزنامه واشنگتن پست گفت: مجوز تغییر ساختمان دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن سال گذشته و با مکاتبات انجام شده بین دفتر حفاظت منافع و وزارت امور خارجه آمریکا در پی افزایش حجم درخواست های کنسولی و محدود بودن فضای ساختمان قبلی به دلیل فرسودگی و قدمت محل گرفته شده است و اصولا هیچ ارتباطی با مذاکرات جاری در خصوص مسائل هسته ای وجود ندارد.

دیدار معاونان وزرای دفاع ایران و ترکیه و گفت‌وگو در خصوص همکاری‌های دفاعی

معاون وزیر دفاع ایران در سفر به ترکیه با همتای خود دیدار و در خصوص همکاری‌های دفاعی گفت‌وگو کرد.

علیرضا بیکدلی سفیر کشورمان در ترکیه نوشت: امیر سرتیپ مسیح پور معاون وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به ترکیه با آقای عصمت یلماز وزیر دقاع ملاقات کرد. معاونان وزارت دفاع دو کشور نیز در دیدار جداگانه همکاری‌های دفاعی را مرور کردند.

مایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل در نیویورک

مجوز تغییر ساختمان دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن سال گذشته گرفته شده است

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد: مجوز تغییر ساختمان دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن سال گذشته و در پی مکاتبات بین دفتر حفاظت منافع و وزارت خارجه آمریکا به دنبال افزایش حجم درخواستهای کنسولی و محدودیت فضای ساختمان قبلی گرفته شده است.

حمید بابایی مسئول بخش مطبوعاتی نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در واکنش به گزارش امروز (جمعه) 18 اردیبهشت روزنامه واشنگتن پست گفت: مجوز تغییر ساختمان دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن سال گذشته و با مکاتبات انجام شده بین دفتر حفاظت منافع و وزارت امور خارجه آمریکا در پی افزایش حجم درخواست های کنسولی و محدود بودن فضای ساختمان قبلی به دلیل فرسودگی و قدمت محل گرفته شده است و اصولا هیچ ارتباطی با مذاکرات جاری در خصوص مسائل هسته ای وجود ندارد.

بهشتی‌پور: کنگره در صورت سنگ‌اندازی در توافق هسته‌ای در اقلیت محض خواهد بود/ «اقدام در برابر اقدام» ایران، طرح کنگره را خنثی می‌کند

کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: در صورت توافق احتمالی بین ایران و ۱+۵ و سنگ‌اندازی کنگره در قبال آن، کنگره در اقلیت قرار خواهد گرفت و ما نباید از این بابت نگران باشیم.

حسن بهشتی‌پور کارشناس مسائل هسته‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در خصوص تصویب طرح نظارت بر توافقنامه احتمالی بین ایران و 1+5 در سنای آمریکا گفت: در متن این طرح آمده که مجلس نمایندگان نیز باید این طرح را تایید کند و رئیس‌جمهور نیز به احتمال زیاد آن را تایید خواهد کرد، زیرا شروطی مانند به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی ایران در این طرح حذف شده است.

وی افزود: طبق این طرح، کنگره باید ظرف 30 روز نسبت به توافقنامه اعلام نظر کند، البته درباره کل موافقتنامه نظر می‌دهد ولی تنها درباره 10 مورد تحریم‌هایی که از سوی کنگره اعمال شده، حق تصمیم گیری خواهد داشت و نه تحریم‌های ریاست جمهوری.

رزمندگان ایران در هویزه از خاک و مرزهای عقیدتی دفاع کردند/ همپیمان شدن با القاعده در یمن ننگ تاریخی آمریکا و همپیمانان آن شد

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: کسانی که در هویزه دفاع می‌کردند، هدفشان فقط آزادسازی و حفظ خاک نبود بلکه از مرزهای عقیدتی نیز دفاع می‌کردند.

علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی صبح امروز جمعه در مراسمی که به مناسبت سالروز آزادسازی هویزه برگزار شد، در جمع مردم، مسئولین و عشایر استان خوزستان به ایراد سخنرانی پرداخت.

شمخانی با گرامیداشت یاد و فداکاری‌های رزمندگان و شهدای جنگ تحمیلی و بیان خاطراتی از دوران جنگ تحمیلی در منطقه هویزه، خاطرنشان کرد: کسانی که در هویزه دفاع می‌کردند، هدفشان فقط آزادسازی و حفظ خاک نبود بلکه از مرزهای عقیدتی نیز دفاع می‌کردند.

وی گفت: نخستین شهید دولت (شهید جرفی) حاضر به ترک هویزه نشد و در کنار مردم ایستادگی کرد و همچنین بازسازی هویزه بلافاصله پس از آزادی نمونه‌هایی از همت والا و تعهد به سازندگی در کنار ایثارگری توسط مسئولین و مردم است.

شمخانی اولویت دادن به اهداف متعالی و انگیزه‌های فراتر از قوانین علوم مدیریتی را کار ویژه مدیریت جهادی دانست و تاکید کرد: خوزستان با مدیریت جهادی حفظ و آزاد شد و با مدیریت و روحیه جهادی نیز ظرفیت‌های آن شکوفا و تبدیل به نگینی درخشان در کشور و منطقه خواهد شد.

تسنیم: ارتباطی بین جابجایی ساختمان دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن و مذاکرات هسته ای وجود ندارد

حمید بابایی مسئول بخش مطبوعاتی نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در واکنش به گزارش روزجمعه 18 اردیبهشت واشنگتن پست گفت: مجوز تغییر ساختمان دفتر حفاظت منافع جهوری اسلامی ایران در واشنگتن سال گذشته وبا مکاتبات انجام شده بین دفتر حفاظت منافع  و وزارت امور خارجه امریکا در پی افزایش حجم درخواست های کنسولی و محدود بودن فضای ساختمان قبلی بدلیل فرسودگی و قدمت محل گرفته شده است و اصولاً هیچ ارتباطی با مذاکرات جاری در خصوص مسائل هسته ای وجود ندارد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست مدعی شد که ایران و آمریکا درباره اختصاص اماکن جدید برای استقرار دفاتر حافظ منافع دو کشور در پایتخت‌های یکدیگر به توافق رسیده‌اند.

سنا طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای احتمالی ایران را تصویب کرد

سنای آمریکا با ۹۸ رأی موافق و یک رأی مخالف طرحی را که به‌موجب آن لغو تحریم‌های هسته‌ای کنگره علیه ایران منوط به تأیید توافق نهایی هسته‌ای توسط نمایندگان و سناتورها خواهد بود، تصویب کرد.

سنای آمریکا روز گذشته (پنج‌شنبه) قانونی را که بر اساس آن کنگره از حق نظارت و احتمالاً رد توافقنامه هسته‌ای ایران با گروه 1+5 برخوردار خواهد بود با اکثریت آرا تصویب کرد.

این طرح که با 98 رأی موافق در برابر تنها یک رأی مخالف تصویب شد به مجلس نمایندگان ارسال شد تا هفته بعد رأی‌‌گیری درباره آن انجام شود. کاخ سفید اعلام کرده که اگر این طرح در مجلس نمایندگان نیز بدون انجام تغییرات عمده تصویب شود باراک اوباما آن را امضا خواهد کرد.

جان بینر، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان، در بیانیه‌ای لحظاتی پس از تصویب طرح در سنا گفت: "من منتظرم که مجلس نمایندگان نیز این طرح را تصویب کرده و دولت رئیس‌جمهور اوباما را پاسخگو سازد".

این طرح به کنگره 30 روز فرصت خواهد داد تا توافق هسته‌ای با ایران را مورد بازبینی قرار دهد. طی این زمان لغو هرگونه تحریمی که توسط کنگره آمریکا اعمال شده ممنوع خواهد بود.

امارات خواهان تضمین کتبی امنیتی اوباما درباره ایران است

سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن می‌گوید زمان آن فرا رسیده است که آمریکا تضمین امنیتی کتبی درباره رفتار ایران در منطقه به کشورهای حوزه خلیج فارس ارائه کند.

یوسف العتیبه، سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن، روز گذشته (پنج‌شنبه) گفت که کشورش خواهان ارائه تضمینی کتبی از سوی آمریکا درباره ایران است.

سفیر امارات طی اظهاراتی که بخشی از آن در رویترز منتشر شد گفت که این درخواست در نشست کمپ دیوید میان شش عضو شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا به باراک اوباما ارائه خواهد شد.

العتیبه که در اندیشکده‌ای در واشنگتن سخن می‌راند گفت:‌ "ما در صد دستیابی به (نوعی) تضمین امنیتی درباره رفتار ایران در منطقه هستیم ... گذشته را با قول و قرارهای شفاهی امنیتی با آمریکا سپری کرده‌ایم... فکر می‌کنم اکنون نیازمند چیزی کتبی هستیم. ما چیزی نهادینه شده می‌خواهیم."

غول نفتی به‌دلیل تجارت با ایران و سودان به پرداخت ۲۳۲میلیون دلار جریمه محکوم شد

وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد یکی از شرکت‌های تابعه شلومبرگر، بزرگترین شرکت خدماتی میادین نفتی، به‌دلیل نقض تحریم‌های تجاری علیه ایران و سودان به پرداخت ۲۳۲.۲میلیون دلار جریمه محکوم شده است.

شلومبرگر در 25 مارس یک توافقنامه پذیرش گناه نگاشت که در آن اعلام کرده بود تحریم‌های آمریکا علیه ایران و سودان را "دانسته و تعمداً" نقض کرده است.

دادگاه فدرال در ناحیه کلمبیا این توافقنامه اقرار به گناه را تأیید کرده از شلومبرگر خواست که "به‌مدت سه سال تحت نظارت قرار گرفته و همچنین با دولت آمریکا همکاری کند".

آلمان و سایر کشورها آماده‌اند علی‌رغم اقدامات کنگره آمریکا تحریم‌های ایران را لغو کنند

پیتر ویتیگ، سفیر آلمان در آمریکا، طی سخنانی که بخش‌هایی از آن در جروزالم‌پست منتشر شد گفته است در حالیکه کنگره شاید تمایل دارد تحریم‌های جدید را اعمال کند سایر کشورها از این امر تبعیت نخواهند کرد.

مانع‌تراشی‌های آمریکا در مذاکرات هسته‌ای

دو ماه مانده به پایان مهلت تعیین شده برای دستیابی به توافق نهایی، تیم مذاکره کننده ایرانی از دوم اردیبهشت، کار نگارش متن توافق جامع را شروع کرده است؛ نخستین موضوع «لغو تحریم ها» بود که سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده، آن را «دشوار و پیچیده» خوانده بود.

مهم ترین سرفصل کاری تیم مذاکره کننده هسته ای همین موضوع است که البته با توجه به تحریم های متفاوتی که طی  سال های گذشته بر ایران تحمیل شده، سازوکار پیچیده ای باید برای برچیدن آن ها درنظر گرفت.

ایسنا: برگزاری کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی با حضور وزیران خارجه دو کشور

دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و میته نکونا ماشابانه، وزیر خارجه آفریقای جنوبی روز یک‌شنبه به‌صورت رسمی در تهران افتتاح می‌شود.

حسین ملاعبداللهی، مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه افزود: جلسه هیأت‌های کارشناسان ارشد دو کشور در چارچوب دو کارگروه سیاسی - اجتماعی و اقتصادی - فنی از صبح روز شنبه 19 اردیبهشت در محل وزارت امور خارجه آغاز خواهد شد.

او افزود: این اجلاس تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت و در آن طیف وسیعی از مسائل سیاسی، اقتصادی و تجاری توسط مقامات وزارتخانه‌های مختلف دو کشور مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: برگزاری کمیسیون مشترک علاوه بر این که منجر به ارتقای سطح همکاری‌ها می‌شود، می‌تواند نقش مهمی در نزدیک کردن هر چه بیش‌تر مواضع دو کشور درباره تحولات منطقه‌یی و بین‌المللی داشته باشد و زمینه را برای توسعه مناسبات فعال‌تر اقتصادی فراهم کند.

نشست مشترک رییس پارلمان اروپا و کمیته روابط مجلس با پارلمان اروپا

رییس پارلمان اتحادیه اروپا دعوت رسمی دکتر علی لاریجانی برای سفر به ایران را پذیرفت و خاطرنشان کرد که در اولین فرصت به تهران سفر خواهد کرد.

نشست مشترک کمیته روابط مجلس شورای اسلامی با پارلمان اروپا و مارتین شولتز، رییس پارلمان اتحادیه اروپا عصر روز چهارشنبه (16 اردیبهشت) با حضور کاظم جلالی رییس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا، فاطمه آلیا نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلام‌شهر در مجلس، غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، سیامک مره‌صدق نماینده کلیمیان در مجلس و امید کریمیان نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس، یانوش لواندوفسکی رییس کمیته روابط با ایران در پارلمان اروپا، اعضای این دو هیات و محمود بریمانی سفیر فوق‌العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران نزد کشور پادشاهی بلژیک، اتحادیه اروپا و دوک نشین لوکزامبورگ، در مقر پارلمان اروپا در بروکسل برگزار شد.

بنا بر این گزارش مارتین شولتز در این دیدار با بیان این که جایگاه ایران به‌عنوان یک کشور مهم فرهنگی و کشوری که در حل مناقشات منطقه‌یی بسیار با اهمیت است گفت: این نقش را نمی‌توان نادیده گرفت.

مهر: اجلاس کمیسیون مشترک ایران وآفریقای جنوبی درتهران برگزار می شود

دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی به ریاست وزرای امور خارجه دو کشور از 19 لغایت 21 اردیبهشت ماه 1394 برگزار خواهد شد .

، دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی به ریاست وزرای امور خارجه دو کشور از 19 لغایت 21 اردیبهشت ماه 1394 برگزار خواهد شد . در این اجلاس طیف وسیعی از مسایل سیاسی ، اقتصادی و تجاری توسط مقامات دو کشور مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت .

اذعان وزارت محیط زیست امارات به آلوده نبودن هندوانه صادراتی ایران

در بیانیه وزارت آب و محیط زیست امارات آمده است: در نتیجه آزمایشات صورت گرفته توسط آزمایشگاه وزارت مذکور بر روی هندوانه های ایرانی مشخص گردید که فاقد هر گونه مواد میکروبی، مضر و شیمیایی می باشد.

بنا به اعلام وزارت آب و محیط زیست دولت امارات عربی متحده در روز دوشنبه مورخ ۱۴/۲/۱۳۹۴ مطابق با ۴ می ۲۰۱۵م. مندرج در روزنامه های روز سه شنبه مورخ ۱۵/۲/۱۳۹۴ (۵ می ۲۰۱۵م) الاتحاد (ابوظبی) ، الخلیج (شارجه) و البیان (دبی)؛ وزارت اتحادی و فدرال آب و محیط زیست امارات اعلام کرد: در نتیجه آزمایشات صورت گرفته توسط آزمایشگاه وزارت مذکور و آزمایشگاه های وابسته به شورای استاندارد ابوظبی بر روی هندوانه های ایرانی؛ مشخص گردید، این هندوانه ها فاقد هر گونه مواد میکروبی، مضر، شیمیایی، آثار حشره کش و فلزات سنگین می باشند.

پایان پیام/

کد خبر 456673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha