علی فریدونی در نمایشگاه کتاب به عنوان مسئول غرفه انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: همانطور که از نام انجمن هم پیداست، اصل هدف این انجمن طی چهارده سال فعالیتی که داشته جمع آوری و حفظ آثار و عکسهای مربوط به انقلاب و دفاع مقدس به منظور جلوگیری از نابودی آنهاست.
این عکاس دفاع مقدس افزود: نگاتیو این عکسها از هرفرد، ارگان و سازمانی که مقدور شده، جمع آوری و ترمیم و سپس چاپ شده است. در کنار اینکار تولید تعدادی کتاب را در دست اقدام داشته که ادامه همان کتابهای IMPOSSED WAR هستند که پس از یک وقفه سیزده ساله دوباره انجمن چاپ و انتشار آنها را ادامه داده است. جدای از اینها از دو – سه سال گذشته انجمن تصمیم گرفت که کتاب اختصاصی هر یک ازعکاسان دفاع مقدس که به لحاظ کمی و کیفی آثاری داشته باشند که در حد و اندازه چاپ کتاب باشد را تحت عنوان «مجموعه عکاسان جنگ» منتشر کند که اولین اثر از این دست مجموعه آثار احمد علیزاده نوحی بود.
فریدونی در خصوص قطع و اندازه این کتابها هم توضیح داد: قطع آنها خشتی بوده اما در دو اندازه مختلف 21×24 و 11×13 سانتیمتر تولید میشوند که ابتکار جدیدی است که از یک سال گذشته به آن عمل کردهایم تا دانشجویان و کسانی که قدرت خرید پایینتری دارند هم بتوانند این آثار را خریداری کنند و بویژه نسلهای سه و چهارم با فرهنگ جبهه و جنگ آشنا شوند.
این عضو قدیمی انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد: هزینه تولید این کتابها و در نتیجه قیمت آنها بالاست که دلایل مختلفی دارد از جمله اینکه این کتابها از هیچگونه سوبسیدی برخوردار نیستند و تا کنون هیچ کس برای حمایت مالی از این آثار پیش قدم نشده است. حتی سال گذشته در همین نمایشگاه از آقای جنتی که به تازگی به وزارت ارشاد منصوب شده بودند خواهش کردم و توضیح دادم که ما تنها انجمنی هستیم که پس از تعطیلی ستاد تبلیغات جنگ، فرهنگ عاشورای دفاع مقدس را منتشر می کند و نیاز دارد که سرمایه اولیه اش برگردد تا بتواند به فعالیت خود ادامه دهد اما تا کنون خبری نشده است در حالی که باید از ما حمایت شود.
فریدونی گفت: از سویی دیگر برخی مراکز هم هستند که هنوز کهنه فکر میکنند و می خواهند همه چیز را در انحصار خود داشته باشند و یا از ترسهای خود ساخته می هراسند و مانند کسانی که وسایل خود را در پستوها پنهان می کنند تا پوسیده شود این آثار هم در این مراکز مانند خبرگزاری ج.ا.ا در حال از بین رفتن است در حالی که برای تولید آنها زحمت های بسیاری کشیده شده است و مردم هم حق دارند که آنها را ببینند.
وی که در سال 1389 پس از 34 سال از ایرنا بازنشست شده است گفت: من برای چاپ کتاب خودم مجبور شدم هر فریم از عکسهایم را در قبال پرداخت پنجاه هزار تومان از این خبرگزاری خریداری کنم که فکر می کنم این هم منصفانه نبود. چرا که یک هنرمند که قصد تجارت ندارد بلکه به دنبال این است که پس از 35 سال کتابی از آثار خود چاپکرده و به یادگار باقی بگذارد.
این هنرمند که به تازگی مجموعه از آثار خودش هم در قالب یک کتاب به چاپ رسیده، تشریح کرد: جدای از اینکه کتابهای عکس با چاپ و کاغذی نفیس منتشر می شوند تا کیفیت آثار به درستی به نمایش گذاشته شوند، این کار سخت و زمان بر است. به عنوان مثال تولید کتاب مجموعه آثار خود من نزدیک به چهار سال طول کشید. این یک مجله یا کتاب سیمی یا پیک تبلیغاتی نیست و چند کارشناس بر روی آثار کار پژوهشی کرده و نظر می دهند. آثار پس از انتخاب با دقت رتوش می شوند و با اصرار دبیر انجمن آقای میرهاشمی مبنی بر دقت بالا در ارائه توضیحات و اطلاعات مربوط به هر اثر به عنوان شرح عکسها آماده می شوند.
این هنرمند عکاس پیشکسوت اظهار داشت: شناسنامه هر عکس مثل شناسنامه یک انسان است. اگر کوچکترین اشکالی داشته باشد مثل این است که در شناسنامه یک فرد دست برده باشند. به همین دلیل برای این مسئله به تنهایی یک سال و نیم زمان صرف می شود. پس از چاپ در صحافی نیز مدتی زمان صرف می شود تا کتابی شایسته آماده ارائه شود.
وی افزود: آثار ارائه شده در این کتابها با دقت بسیار و کارر کارشناسی چندین نفر گزینش و انتخاب می شوند. به عنوان مثال در مورد کتاب خودم بعد از پالایش 15 هزار فریم عکس تعداد هزار عدد از آنها در ابعاد 13×18 چاپ شدند ودر یک فضای باز چیده شدند و مانند یک داوری یک مسابقه دست به گزینش زده شد. البته این گزینش به معنی سانسور و ریزش سیاسی نیست، بلکه ریزش چیدمانی و کیفی است.
فریدونی در پایان سخنان تصریح کرد: البته در همه دنیا خط قرمزهایی وجود دارد و اینجا هم مستثنی نیست اما این ریزشها و مصلحت اندیشیها خیلی خیلی کم هستند و حداکثر تا پنج درصد موارد را در بر می گیرند و حتی در مواردی برخی معتقدند که عکسی به دلیل نشان دادن صحنه ای بسیار دلخراش باید حذف شود که البته ما معتقدیم که این صحنه ها هم واقعیت جنگ است و واقعیتی که تلخ است و اصولا هیچ جنگی شیرین نبوده است. ما هم با نمایش آنها به دنبال تبلیغ جنگ نیستیم و معتقدیم که جنگ بد است اما جنگ به ما تحمیل شده و ما هم ایستاده ایم و دفاع کرده ایم آن هم با گوشت و پوست و خونمان نه با سلاحمان. با ایمانمان و ایمان رزمندههای این بوده که داوطلبانه به روی مین رفته و یا به خط دشمن زدهاند و البته در این را هم مجروح و یا شهید هم شدهاند. این رشادتها باید دیده شوند در حالیکه عدهای انتقاد میکنند که نباید تصاویر لحظه شهادت آنها را منتشر کنیم. چرا نباید بسیجی شانزده سالهای که تا آخر در مقابل دشمن ایستاده و به شهادت رسیده دیده نشود. در جنگ که حلوا پخش نمیکنند. سرب و آهن است با گوشت و پوست انسان!
شایان ذکر است انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس تا کنون چهارده عنوان کتاب و چندین مجموعه نمایشگاهی هم چاپ کرده است که سازمانها و ارگانها ویا مساجد و مدارس می توانند در مناسبتهای مختلف با صرف هزینه بسیار کم یک نمایشگاه عکس خوب دایر کنند و مناسبتهای خود را پوشش دهند.
پایان پیام/
نظر شما