وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد

وزیر آموزش و پرورش میهمان ویژه بخش کودک و نوجوان بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دومین روز برگزاری این نمایشگاه شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری نمایشگاه کتاب، وزیر آموزش و پرورش صبح امروز (پنجشنبه 17 اردیبهشت) از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کرد.

وی ابتدا به سالن 24 آمد و در غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا حاجیان‌زاده مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دیدار کرد.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه درباره شعار «کودک و خانواده، کتاب و مهربانی» گفت: این شعار انتخاب بسیار مناسبی برای بخش کودک و نوجوان است. امیدواریم آموزش و پرورش به عنوان یک سازمان فراگیر در ارتباط میان حاکمیت و ملت بتواند نقش خود را در تحقق این شعار به خوبی ایفا کند. انجمن اولیا و مربیان و معاونت پرورشی و فرهنگی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی که بخش تألیف کتاب‌های درسی را دنبال می‌کنند، همگی مخاطب این شعار هستند. امیدواریم که به تدریج در بستر آموزش و پرورش شاهد تحقق هر چه بیشتر این شعار به سهم خود باشیم.

وزیر آموزش و پرورش همچنین نمایشگاه بین المللی کتاب را رویدادی مهم، گسترده و تأثیرگذار دانست و افزود: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب حاصل ماه‌ها برنامه‌ریزی و تلاش‌های عزیزان در وزارت ارشاد و سایر دستگاه‌هاست و من به سهم خود از آن قدردانی می‌کنم. حداقل با توجه به مشاهداتم می‌توانم بگویم در بخش کودکان و نوجوانان نقصی ندیدم و می‌بینم که همه با تلاش مشغول فعالیت برای برگزاری هرچه بهتر این اتفاق هستند.

وی ادامه داد: از اینکه توفیق پیدا کردم در نمایشگاه کتاب حضور یابم، خدا را شکر می‌کنم. به نظر می‌رسد با وجود اینکه روز دوم برگزاری نمایشگاه است، استقبال کم نظیری از آن صورت گرفته است. قبل از آمدن به غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم به غرفه‌های مختلف سر زدم.

فانی با اشاره به یک کارویژه در غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد: یک اتفاق خوب این غرفه حضور راهنمایانی است که به خوبی درباره ویژگی‌های هر کتاب و ارزش‌های آن و میزان تناسب آن برای گروه‌های سنی مختلف، مردم را هدایت می‌کنند. این نشان می‌دهد آموزش و پرورش نه صرفاً با هدف آموزشی بلکه در زمین تربیتی هم رسالتی برای خود قائل وبه آن وفادار است.

فانی در پاسخ به این سؤال که در پیش گرفتن چه راهکارهایی از سوی آموزش و پرورش می‌تواند کودکان را به مطالعه ترغیب کند، گفت: جناب رئیس‌جمهور مهر ماه سال 92 هنگام بازگشایی مدارس به وزارت آموزش و پرورش تأکید کردند که موضوع تقویت درس انشا، زنگ گفت‌وگو و کتابخوانی را با جدیت دنبال کنند. تأکید بر کتاب و کتابخوانی در مدارس هم به توسعه کتابخانه‌های کلاسی در یکی دو سال اخیر منجر شد و رشد چشم‌گیری در این زمینه داشتیم. همچنین سه روز قبل در مراسم افتتاحیه نمایش کتاب آقای روحانی لازمه توسعه کتابخوانی را در توجه به حوزه آموزش و پرورش دانستند؛ چراکه دانش‌آموزان باید از سنین کودکی و نوجوانی باید به کتابخوانی و مطالعه عادت کنند.

وی درباره تعامل آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد: سال 82 تعاملی بین آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری وجود داشت که از تجربیات کانون در مدارس استفاده می‌کردیم. امسال نیز بیش از 2150 دبستان که روزهای پنجشنبه هم باز هستند، در این روز برنامه «یک روز بانشاط» را اجرا می‌کنند و در این مسیر از تجربیات کانون بهره می‌برند. این شروعی برای بهره‌برداری بیشتر از خروجی‌های ارزشمند و تجربه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

وزیر آموزش و پرورش در پایان خاطرنشان کرد: همچنین نهادی در کانون با عنوان هسته فکری فعال است که به توصیه مقام معظم رهبری شکل گرفته است. در آن صاحب‌نظران زیادی حضور دارند که نظرات و پیشنهاداتی را برای گسترش فرهنگ مطالعه در مدارس و بین کودکان و نوجوانان ارائه و بررسی می‌کنند.

فانی در جریان بازدید خود به برخی دیگر از انتشارات کودک و نوجوان هم سر زد.

ناشران حوزه کودک و نوجوان با شعار «کودک و خانواده، کتاب و مهربانی» پای به این نمایشگاه نهاده‌اند و همه روزه از ساعت 10 الی 20 میزبان علاقه مندان به کتاب کودک هستند.

 

پایان پیام/

کد خبر 456592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha