علم نجوم امروزی بیش از هر ملت دیگری مدیون مسلمانان است

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که علم نجوم امروزی بیش از هر ملت دیگری مدیون مسلمانان است، گفت: امروز باید تلاش کنیم تا نجوم اسلامی را احیا و به روز کنیم و همانند گذشته خواجه نصیرالدین طوسی‌ها، ابوریحان بیرونی‌ها و بروزجانی‌ها در جامعه پرورش دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی اکبر ولایتی رئیس ششمین همایش ملی رویت هلال و تقویم امروز (17 اردیبهشت) در ششمین همایش ملی رویت هلال و تقویم و نشست مقدماتی همایش بین المللی فقهی نجومی رویت هلال که در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی برگزار شد، عنوان کرد: علم نجومی که امروز در دنیا رایج است بیش از هر امت و ملت دیگری مدیون مسلمانان است.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: خیلی از کارهایی که در رابطه با علم نجوم صورت گرفته است به برکت کار مسلمانان بوده است.

 

ولایتی افزود: به عنوان مثال ابوریحان بیرونی در خوارزم با بروزجانی در بغداد تصمیم می گیرند تا کسوف را در شهرهای خود رصد کنند و با استفاده از تفاوت زمانی کسوف بین بغداد و خوارزم، فاصله مکانی بین این دو شهر را به دست آوردند.

 

وی بیان کرد: رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی که امروز از بین رفته است و تنها رصدخانه ای در سمرقند است که از رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی الگوبرداری کرده است و هم اکنون جزء قدیمی ترین رصدخانه ها می باشد.

 

رئیس ششمین همایش رویت هلال و تقویم گفت: در استان قم، رصدخانه ای تحت اشراف آیت الله سیستانی در حال تأسیس است که با الگوگیری از رصدخانه های اسلامی و با متد روز در حال ساخت است.

 

ولایتی تصریح کرد: نجوم بطلمیوسی بیش از هزار سال بر روی نجوم جهانی سایه افکنده بود و از اساس تفکر اشتباهی بود که پس از آن نجوم اسلامی به عرصه آمد و نجوم بطلمیوسی را متزلزل کرد.

 

وی عنوان کرد: امروز باید تلاش کنیم تا نجوم اسلامی را احیا و به روز کنیم و همانند گذشته خواجه نصیرالدین طوسی ها، ابوریحان بیرونی ها و بروزجانی ها در جامعه پرورش دهیم.

 

ولایتی اظهار داشت: آنچه که در نجوم اسلامی جمع آوری شده است، مخلوطی از زیج شهریار که مربوط به اسلام قبل از ایران بوده است و کتاب سند هند کبیر که در قرن دوم ترجمه شده است و این مجموعه زیربنای تفکر نجوم اسلامی شد.

 

وی یادآور شد: در هیچ یک از روایات اسلامی و قرآن کریم، هیچ آثاری از نجوم بطلمیوسی مشاهده نمی شود و کلمه ای مشاهده نمی شود که معتقد به 9 فلک باشد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 456527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha