جشنواره تئاتر رضوی فرصت مناسبی برای تحقق تئاتر معناگراست

خبرگزاری شبستان: معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنر لزوما جنبه روایی ندارد، بلکه تلفیقی، تحقیقی و نمادین است و از انواع روش ها به طور غیر مستقیم برای رساندن مبانی و مفاهیم دینی، فرهنگی و اجتماعی به مخاطب تئاتر استفاده می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر امروز (16 اردیبهشت) در نشست خبری دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی در جمع خبرنگاران در بجنورد با تاکید بر اینکه افزایش امکانات و پایداری برپایی جشنواره خواست مسئولان استان خراسان شمالی است، گفت: جشنواره تئاتر رضوی فرصت خوبی برای تحقق تئاتر معناگراست.

مرادخانی با اشاره به اینکه برخی امور در کشور به مسائل هویتی برمی گردد که حائز اهمیت و نیازمند فعالیت های بایسته و شایسته و پایدار برای تاثیرگزاری است، افزود: جشنواره تئاتر رضوی از جمله جشنواره هایی است که مهمترین وجه آن باورها و اعتقادات ماست، اما چندان در این مورد کار نشده است و اتاق فکر نداریم.

وی با اذعان بر اینکه در بخش فرهنگ و دین، فقر نمایشنامه داریم، عنوان کرد: دهمین جشنواره تئاتر رضوی امسال در حالی برگزار می شود که مدتی به لحاظ اشکال در محتوا تعطیل شد و پس از چندسال با پیگیری مسئولان و نمایندگان مردم خراسان شمالی در مجلس، تصمیم بر احیاء آن گرفته شد.

وی تصریح کرد: پایداری برگزاری جشنواره که خواست مسئولان این استان است، منوط به مجموعه درون سیستمی می شود که شرایط مناسب را برای حضور هنرمندان ایجاد کند و سبب ایجاد انگیزه برای شرکت دوباره آنها در جشنواره شود، هرچند که افزایش امکانات تئوری و مبانی اصلی کار نیز مهم است.

وی اظهار داشت: برای کیفی شدن کارها هم که تاکید استاندار خراسان شمالی است، نیازمند ایجاد امکانات هستیم که استاندار در این رابطه قول مساعد داده و اعلام آمادگی کرده است، بنابراین با نگاه غایت نگر و داشتن محتوا و نمایش نامه قوی و شایسته می توان به مرز هنر واقعی رسید.

مرادخانی با بیان اینکه نباید امسال انتظار انفجار معانی و مفاهیم در جشنواره را داشته باشیم، گفت: همان قدر که نمادها و حرکت ها در نمایش به خوبی عرضه شود، مخاطب هم احساس غرور خواهد کرد و سبب دوام برپایی جشنواره و حتی ملی و فرا ملی شدن آن خواهد شد.

وی درباره دائمی شدن دبیرخانه این جشنواره در خراسان شمالی اظهار داشت: مخالف این موضوع نیستم اما عملی شدن این مهم نیاز به هزینه و امکانات دارد و به تبع پس از برپایی جشنواره و فروکش کردن فضای خبری، موارد به فراموشی سپرده می شود، بنابراین در حال حاضر شرایط برای این کار فراهم نیست.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: وزارت ارشاد وظیفه نرم افزاری دارد، برنامه ریزی می کند و برای ایجاد زیرساخت ها بسترسازی می کند اما تمام امور مربوط به ساخت اماکن فرهنگی و هنری را نمی توان از وزارت ارشاد انتظار داشت.

وی با اشاره به اینکه تئاتر دچار فقر مزمن است، بیان کرد: سیاست گذاری در هرکاری در رسیدن به نتیجه کمک می کند به ویژه اگر سیاست ها مبنا داشته باشد، باید شرایط را برای سرمایه گذاران بخش حوزه هنر و فرهنگ طوری مهیا کرد که کار در این بخش مقرون به صرفه باشد.

مرادخانی از دانش آموخته شدن سالانه هزار و 400 نفر در رشته تئاتر خبر داد و افزود: بخش آموزش و بازار کار چندان هماهنگ نیست و هریک کار خود را انجام می دهد، هجوم نیروی جوان به تحصیل زیاد است اما در بازار کار زیرساخت ها برای به کارگیری این نیروها فراهم نیست.

وی ورود بخش خصوصی به این حوزه را ضروری دانست و عنوان کرد: یک سوم اعتبارات معاونت هنری وزارت به تئاتر اختصاص می یابد که وسعت و گستردگی این حوزه سبب می شود به اعتبارات بیشتری نیاز داشته باشد.

مرادخانی گفت: امسال به عنوان سال تئاتر شناخته می شود و سعی داریم نسبت به دیگر حوزه ها اعتبار بیشتری به این بخش اختصاص داده و در بحث آموزش های تکمیلی که از دغدغه های ماست نیز اقداماتی انجام دهیم.

وی اظهار داشت: اگر امسال 30 میلیارد تومان اعتبار به معاونت هنری اختصاص یابد، 10 میلیارد تومان آن برای تئاتر هزینه خواهد شد.

خاطرنشان می شود، جشنواره تئاتر رضوی در دهه کرامت که 25 مرداد و همزمان با ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها است آغاز می شود و تا 4 شهریور مصادف با ولادت امام رضا علیه السلام به پایان می رسد.

 

پایان پیام/

کد خبر 456369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha