خبرگزاری شبستان- مازندران
مساجد از دیرباز محل و پایگاه امنی برای مسلمانان بوده است و ساخت مسجد بعد از مهاجرت به مدینه توسط حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، خود گواه صادقی بر این مطلب است.
هیچ تردیدی در اهمیت مسجد وجود ندارد اما فعالین مسجد باید چه ویژگی هایی داشته باشند تا از اقشار دیگر جامعه، ممتازتر باشند و در قیامت خادمین مساجد به چه صورت محشور می شوند و ... از سوالات متعددی است که درباره مسجد و اهل مسجد، وجود دارد و باید به آنها پاسخ درست داد.
حجت الاسلام رمضان اکبری، یکی از اساتید دانشگاه، امروز (16 ادیبهشت) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: روایت امام صادق (علیه السلام) که هر کسی، هر چیزی را دوست بدارد در قیامت با آن محشور می شود بسیار مهم و قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه مردم هنگامی که دنبال هدایت به نور باشند در قیامت همان نور، ناجی آنها است و سرنوشت هر کسی در گرو عملکرد خودش قرار می گیرد، اظهار کرد: قیامت برگرفته از اعمال و رفتار هر انسانی است به ویژه اگر بتوان در این دنیا، روح و جان را با آیات نورانی این کلام الهی، صیقل داد در قیامت می توان از آن بهره مند شد.
حجت الاسلام اکبری بیان کرد: کسانی که خدمتگزار مردم و پیش قراولان خدمات قرآنی و مساجد هستند هم در دنیا و هم در آخرت از اجر مضاعفی برخوردار هستند.
وی با تاکید بر اینکه کسی که خادم قرآن، شریعت و مسجد است خود باید عامل به احکام شرعی و متخلق به اخلاق دینی و قرآنی باشد، ابراز کرد: آیات الهی در باطن و ظاهر او موثر است و این محصول خدمت به اسلام و قرآن است.
حجت الاسلام یزدان جهاندار لاشکی، امام جمعه کجور به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: اهل مسجد در صف مقدم بهشتیان با چهره های نورانی قرار می گیرند.
وی افزود: فعالین در این پایگاه مانند ماهی هستند همانطور که ماهی به آب نیاز دارد، آنها نیز بعد از انس گرفتن با مسجد به این مکان الهی، الفت می گیرند.
حجت الاسلام جهاندار اظهار کرد: فعالین مسجدی باید عامل، متدین، آشنا به مسائل مسجد، خوش معاشرت و دارای دیگر اوصاف انسانی و الهی باشند.
وی بیان کرد: انسان ها در شب، آسمان را پر از ستاره می بینند و فرشتگان نیز مساجد و خانه هایی که در آن، قرآن و نماز خوانده شود مانند نقاطی نورانی، مشاهده می کنند.
حجت الاسلام جهاندار تصریح کرد: اهمیت مسجد بسیار بالا است و این مکان الهی، تقدس خاصی دارد که باید به این پایگاه توجه بسیار شود.
حجت الاسلام مسعود قرباني، معاون فرهنگي اداره كل اوقاف و امور خيريه مازندران نيز به خبرنگار خبرگزاري شبستان گفت: در آيات و روايات آمده كسي كه در مسجد، منتظر برپايي و اقامه نماز است اين مدت جزء عمرش محسوب نمي شود.
وي افزود: با خبر شدن از احوال يكديگر از زمان پيامبر(صلي الله عليه و آله و سلم) رواج يافت كه شخص نمازگزار علاوه بر اقامه فريضه مهم نماز از احوال براداران ديني خود مطلع مي شود.
حجت الاسلام قرباني اظهار كرد: در مكاني كه مكان جماعت گروهي است مانند مسجد از اجر نمازي كه حتي با آب هاي دريا هم نمي توان، صواب آن را ثبت كرد، شخص نمازگزار بهره مند مي شود.
وي بيان كرد: همسايگي با مساجد بسيار با اهميت است كه حتي اين مكان در قيامت از همسايگاني كه براي نماز و ... در اين مكان حضور نيافتند، گله گزاري مي كند.
حجت الاسلام قرباني ابراز كرد: اعمال هر فردي در قيامت به خود شخص برمي گردد و اثرات آن اعمال را مي بيند كه بايد فعالين در مسجد به اين مهم عنايت ويژه داشته باشند.
وي تصريح كرد: حضور در مسجد بسيار حائز اهميت است زيرا فرد مسجدي به مسائل ديني و اجتماعي، آشنايي مي يابد چرا كه مسجد در عرصه هاي مختلف عبادي، اجتماعي، اقتصادي و ... كاركرد دارد.
حجت الاسلام قرباني گفت: مسجد در قيامت همانند يك جوان، نمايان مي شود و از همسايگاني كه كنارش بودند و صداي اذان را شنيدند اما براي اقامه نماز در اين پايگاه حضور نيافتند، شكايت مي كند.
پايان پيام/
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما