به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان امروز(۱۶ اردیبهشت) در نشست با مجمع نمایندگان استان بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای رونق فعالیتهای کشاورزی و استعدادیابی اراضی مناطق مختلف استان تاکید کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مهمترین چالش فعالیتهای کشاورزی گیلان، ضعف در صرفه تولید است که این مهم تنها با سیاستگذاری در نشست مجلس و دولت و جلوگیری از واردات بیرویه تحقق پیدا میکند.
آیت الله قربانی رسالت مهم کارشناسان کشاورزی را مطالعه جامع برای استعدادیابی اراضی مناطق مختلف استان برشمرد و افزود: ترویج کشت زعفران در مناطقی از سیاهکل و رودبار مصداق بارز این امر است که 10 برابر میانگین بهره وری دیگر محصولات کشاورزی گیلان عایدات دارد.
وی در ادامه به تدبیر دولت مبنی بر افزایش نرخ خرید برگ سبز چای به مبلغ 2هزار و 180 تومان اشاره کرد و گفت: درحال حاضر شوق جدیدی بین چایکاران برای احیا و بهزراعی باغات چای دیده میشود که این مهم باید تداوم یابد.
در ادامه این نشست محمدعلی نجفی، استاندار گیلان با اشاره به برنامهریزیهای زودتر از موعد درخصوص وضعیت آبرسانی به شالیزارها گفت: به منظور جلوگیری از هرگونه بحران در بحث آب سه ماه جلوتر از موعد مقرر جلسات مستمر آبرسانی به شالیزارها برگزار شد.
وی به حضور خود در روستاهای مختلف و تأکیدات لازم به کشاورزان درخصوص شخم زمستانه اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تلاش بر این بود تا کشاورزان از ظرفیت بارشها به منظور شخم مزراع استفاده کنند.
نجفی با اشاره به انعکاس مشکلات تأمین آب شالیزارها در جلسات مختلف قبل از سفر رئیس جمهور تصریح کرد: با پیگیریهای مستمر در این سفر ساخت 11 سد لاستیکی در استان مصوب شد که هفت سد تا پایان سال 94 و چهار سد در سال 95 به بهره برداری خواهد رسید.
وی اذعان کرد: طی پنج سال آینده ۵۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان تجهیز میشوند.
استاندار اعلام کرد: در سفر رئیس جمهور 500 میلیارد ريال به منظور تجهیز و یکپارچه سازی 10 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان در سال 94 اختصاص یافته است.
شکری، رییس مجمع نمایندگان گیلان نیز هدف از برپایی این نشست را بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین وضعیت کشاورزی استان و تلاش برای تسهیل فعالیتها در فصل زراعی حاضر عنوان کرد و گفت: طبق آخرین گزارشهای دریافتی 98 درصد شالیزارهای استان خزانه گیری و10 درصد نیز نشاء شدهاند.
در ادامه این نشست هر یک از نمایندگان حاضر نظرات خود را در خصوص نحوه تضمین و تثبیت فعالیتهای کشاورزی در بخشهای شالیکاری – باغداری – شیلات – تجهیز و یکپارچه سازی اراضی بیان کردند.
پایان پیام/
نظر شما