به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، این کتاب در سه فصل به «رفتار شناسی حضرت ابراهیم در نصوص یهودی مسیحی و اسلامی»می پردازد
فصل های این کتاب شامل «مباني انديشة توحيدي ابراهيم (ع)»، «دربارة ابراهيم (ع)»،«جايگاه ابراهيم (ع) در قرآن، تورات و انجيل» است.
نویسنده در ابتدای این کتاب چنین آورده است:«زماني كه بر آن شدم تا پژوهشي دربارة حضرت ابراهيم (ع) و شناخت رفتاري دعوت ورسالت آ ن حضرت شروع كنم بر اين باور بودم كه زندگي آن حضرت مثل زندگي همة پيامبران داراي ويژگي هاي شاخصي است كه مي تواند او را از ساير پيامبران متمايز سازد.اما ورود به اين مبحث و آشنايي با ابعاد شخصيتي آن پيامبر بزرگوار اين واقعيت را نشان داد كه ابراهيم (ع) ، پدر همة پيامبران است و همچون محمد (ص)، دايرة نفوذ و سهم تأثيرش در توسعة باورهاي يكتا پرستي و زمينه سازي براي تحقق جامعه اي موحد از او چراغي مي سازد كه روشنگر راه بشريت است.
اثرپيش روي شما خوانندة عزيز اگر چه دربرگيرندة همة باورها نسبت به آ ن حضرت نيست اما مي تواند دريچه اي باشد فرا روي كساني كه به ابراهيم (ع) انديشيده اند و اهميت نقش وي را در شكل گيري جامعه اي موحد و اخلاقي باور دارند . اين پژوهش كه برمبناي قرآن و روايات اسلامي شكل گرفته است با بهره گيري از تاريخ زندگي پيامبران، تاريخ بشر و تصويري كه كتب مقدس عهد قديم و عهد جديد از آن حضرت ارائه داده اند و ني ز كُتبي كه در رابطه با زندگي حضرت ابراهيم (ع) تدوين يافته است و نظريات برخي فلاسفه وعلماي دين انجام شد.
در بخشی از مقدمه این کتاب چنین آمده است:«بازخواني سرگذشت و سرنوشت انسان هاي تاريخ ساز و انسان ساز مي تواند راهنماي
خوبي براي رسيدن به حقيقت باشد. پيامبران كه علاوه بر برخورداري از چنين جايگاهي از حمايت و صيانت هاي الهي هم بهره مند هستند، مي توانند ترسيم گر اين مسئله باشند كه حقيقت در وحدانيت خداوند است اما پاسخ مردم زمان به پيام آن ها متفاوت بوده است ؛گرچه همة انسان ها گواه بر خالقيت خداي جهان دارند . البته تفهيم باور به حقيقت خداوندي كه به منظور به كمال رساندن انسان انجام مي شود در مرحلة نخست پذيرفتن خود پيامبران است و با اين پذيرش مي توانند به درك حضوري و شهودي راه بيابند وعالم از نَفَسِ رحمان آفريده شده است... »
«رفتار شناسی حضرت ابراهیم در نصوص یهودی مسیحی و اسلامی» نوشته اشرف بروجردی است که توسط انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما