ایران برای بازگرداندن اموال فرهنگی خود مصمم است/  پرونده بیابان لوت در راه ثبت جهانی

خبرگزاری شبستان: معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ایران برای بازگرداندن اموال فرهنگی خود از سایر کشورها مصمم است، اظهارداشت: دو محموله اشیاء (چغامیش و خوروین) را در یک سال اخیر به کشور بازگردانده شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در مراسم نکوداشت هفتادمین سال تاسیس یونسکو گفت: جامعه جهانی در راستای حفظ ثروت های فرهنگی و کرامت انسانی، حفظ هویت، ارزش ها و اصالت و در کنار آن صلح، دوستی، همکاری و توسعه پایدار تلاش می کند.

وی با اشاره به تلاش های ایران در راستای تحقق اهداف مورد نظر یونسکو، خاطرنشان کرد: تاکنون 17 اثر از ایران در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته که از این تعداد، ثبت 14 اثر پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.

طالبیان با اشاره به ارسال نخستین اثر طبیعی ایران با عنوان پرونده بیابان لوت برای ثبت جهانی یونسکو گفت: پرونده قنات های ایران شامل 11 قنات از جمله قنات زارچ یزد به طول 80 کیلومتر از سال گذشته برای ارسال به یونسکو در دست اقدام است.

وی افزود: ثبت پرونده های مشترک با سایر کشورها نیز در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد و در این بین مرکز میراث ناملموس آسیای غربی و مرکزی در تهران نیز تلاش هایی انجام داده است.

 

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ایران برای بازگرداندن اموال فرهنگی خود از سایر کشورها مصمم است، اظهارداشت: دو محموله اشیاء (چغامیش و خوروین) را در یک سال اخیر به کشور بازگردانده شده است.

یدالله پرمون، رییس مرکز میراث ناملموس آسیای غربی و مرکزی در تهران نیز در این مراسم گفت: انجام پژوهش های پاسداری از میراث ناملموس در منطقه آسیای غربی و مرکزی و اطلاع رسانی و ظرفیت سازی از مهم ترین فعالیت های مرکز میراث ناملموس تهران محسوب می شود.


در ادامه رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) باید به گونه ای برنامه ریزی کند که در 70 سال آینده با پشت سر گذاشتن اهالی اقتصاد و سیاست، میدان دار جهان شود.

 

سیدمحمد بهشتی افزود: از نظر موسسان یونسکو، امور دنیا در دست دو گروه شامل اهل سیاست یا اقتصاد بوده است؛ در نیمه نخست قرن بیستم و پس از جنگ جهانی اول و دوم مشخص شد که این دو گروه با رفتار نامناسب خود نمی توانند جهان را بسازند.

وی یادآور شد: شاید وقوع دو جنگ در نیمه اول قرن بیستم لازم بود تا فرصت فعالیت برای گروه سومی متشکل از فرهیختگان فراهم شده و نهالی با عنوان سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شود.


بهشتی تصریح کرد: فرهیختگان افرادی هستند که با نگاه فرهنگی و هویتی به امور جهان اندیشیده و به تنوع فرهنگی و صلح واقعی اعتقاد دارند؛ همان نگاهی که یونسکو دارد.

پایان پیام/

کد خبر 456157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha