انتخابات مجلس دهم دو قطبی می شود یا سه قطبی؟

خبرگزاری شبستان: تکاپوهای سیاسی احزاب مختلف برای در اختیار گرفتن کرسی در مجلس دهم شورای اسلامی درحال پررنگتر و رسانه ای تر شدن است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، رسانه ها و محافل سیاسی چندی است که با وجود این که ۱۰ ماه به انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی توجه و نگاهشان را به سمت این انتخابات کشانده اند.

بنابراین گزارش، طبق اخبار منتشر شده از محافل خصوصی احزاب و گروه های سیاسی به نظر می رسد که تصمیمات جدی در نظر گرفته شده باشد.

در دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا تحرکات انتخاباتی امسال رنگ و بوی خاصی دارد. اصولگرایان به نظر می رسد از انشقاقی که در انتخابات ریاست جمهوری دهم برایشان ایجاد شد درس گرفته اند و تلاش دارند یک لیست واحد برای انتخابات مجلس دهم در هر شهر یا استانی ارایه دهند.

در آخرین خبر از تلاش های آنها برای ایجاد وحدت برگزاری سومین نشست مشترک اصولگرایان بود. سومین نشست وحدت اصولگرایان با حضور نمایندگانی از حزب موتلفه اسلامی، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و جبهه پایداری به میزبانی جمعیت ایثارگران برگزار شد.در این جلسه تشکل های اصولگرایی، بررسی شرایط سیاسی کشور را در دستور کار خود قرار دادند و بر ضرورت وحدت حداکثری جریان اصولگرایی بر مبنای اصول و در تمامی سطوح تاکید کردند.
همچنین اعضا بر ضرورت هدایت فکری تشکل های اصولگرا توسط حضرات آیات محمد یزدی، محمدعلی موحدی کرمانی و محمد تقی مصباح یزدی، تاکید کردند. پیش از این، جلساتی به میزبانی حزب موتلفه اسلامی و جبهه پایداری برگزار شده بود.

اما اخبار منتشر شده از تحرکات نیم مستقلانه جبهه پایداری نشان می دهد که شاید موانعی بر سر راه وحدت اصولگرایان در این دور انتخابات ایجاد شود. جبهه پایداری در استان هایی از کشور به دنبال کاندیدا کردن وزرایی از دولت محمود احمدی نژاد است. هرچند این چهره ها می توانند مورد قبول اصولگرایان باشند اما اگر باز هم حساسیت های این جناح مانند ریاست جمهوری یازدهم باشد بازهم اختلاف نظرها ادامه خواهد یافت.

همچنین دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری دور نمای مثبتی از وحدت اصولگرایان ارایه نداده است.

وی در مورد اصولگراها تصریح کرد: وحدت اصولگراها حرف قبلی ماست ما موضعمان و سیاستمان در جامعه اسلامی مهندسان و خط امام و رهبری این است که وحدت اصولگرایی را به حداکثر برسانیم و وحدت صددرصدی هدف ماست.

وی تصریح کرد: بنده از قول مرحوم آیت الله مهدوی کنی می گویم که این وحدت که ما می گوییم وحدت فلسفی و ایدئولوژیک نیست بلکه ائتلاف برای رسیدن به هدف مشترک است و تلاش می کنیم که این وحدت به صددرصد برسد اما احتمال اینکه به این رقم برسیم ضعیف است و تلاش می کنیم به صد نزدیک شویم.

وی در مورد حمایت از احمدی نژاد در دوره های مختلف اظهار کرد: اشخاصی که با احمدی نژاد مشارکت داشته اند و گروههایی که با او همراه بوده اند در حال حاضر شخصیت حقوقی واحد ندارند کسانی بوده اند که در زمان دولت نهم و دهم با او اختلاف یافته اند اما بعداً ارتباط و همکاری نداشته اند برخی ابتدا همکاری کرده اند و سپس ارتباط خود را قطع کرده اند برخی در حال حاضر به شرطها و شروطها با موضع کنونی او ارتباط دارند این مجموعه واحد و همگن نیستند اگر در مورد احمدی نژاد صحبت می کنید باید بگوییم کدام بخش احمدی نژاد.

وی تاکید کرد: موضع ما در انتخابات خط قرمز فتنه و انحراف است این دو مقوله را مواظبت می کنیم که مورد ائتلاف اصولگرایان نباشد.

اما از سوی دیگر اصلاح طلبان هم با همان شیوه و روش انتخابات ریاست جمهوری یازدهم قصد دارند این دور از انتخابات را پشت سر بگذارند.

اخبار منتشر شده از فعالیت های انتخاباتی اصلاح طلبان مربوط می شود به دیدار محمد رضا عارف با حسن روحانی رئیس جمهور.

در این دیدار که در دفتر کار رییس‌جمهور و به مناسبت آغاز سال جدید انجام شده است، محورهای مختلف داخلی و خارجی توسط دو طرف مورد بحث قرار گرفته و این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری گذشته در مورد آنها با یکدیگر به رایزنی پرداخته‌اند.  مهم‌ترین رئوس این دیدار نوروزی، انتخابات مجلس، مذاکرات هسته‌ای، وضعیت اقتصادی کشور و مطالبات رأی‌دهندگان از رییس‌جمهور بوده است.

البته باید دید این بار آیا اصلاح طلبان باز هم با نام اعتدال و بهره گیری از شخصیت های موجه اصولگرایی پای انتخابات خواهند آمد یا خیر؟!

همچنین گروه دیگری نیز در انتخابات های کشورمان همواره حضور داشته اند که خود را مستقل می نامند اما اکثرا پس از رسیدن به کرسی سیاسی رنگ و بویشان جناحی و سیاسی می شود.

پایان پیام/

کد خبر 456038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha