به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، از تکدیگری به معنای درخواست کمک تعبیر شده است و گاهی گدایان در قالب مشاغل کاذب از قبیل واکس زنی، آدامس فروشی ، سیگار فروشی و وزن کشی در جاهای شلوغ و پر رفت و آمد مشغولند و کسب درآمد می کنند.
این افراد معمولا با خواهش و التماس به مردم خدمات خود را ارائه می دهند و یا در هنگام اجرای خدمات تقاضای پول بیشتری به عنوان کمک می نمایند.
به این نکته مهم باید اشاره کنیم که گدایی برای اطفال و نوجوانان معمولا پیش درآمد و مقدمه سرقت، جیب بری ، قاچاق اشیاء ، حمل یا فروش مواد مخدر ، سیگارکشیدن ، فحشاء و اعمال منافی عفت می باشد زیرا غالبا این گونه افراد تازه کار در حین گدایی باافراد ناباب آشنا شده و برای گذراندن وقت و یاامرار معاش اغفال می گردند.
در جلسه ای که صبح امروز با حضور معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان برگزار شد، مسائل مربوط به تکدیگری مطرح و نظرات کارشناسی ارائه گردید.
در این جلسه معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان به تکدیگری و آثار منفی آن در جامعه اشاره کرد و افزود: متولیان امر باید نسبت به جمع آوری متکدیان از سطح شهر اقدام کنند.
حمیدرضا شهباری با تاکید بر اینکه تکدیگری به پدیده زشت در جامعه اسلامی است، یادآور شد: از سال 92 تاکنون شاهد کاهش 28 درصد متکدیان در سطح شهر هستیم.
این مقام مسئول به فرهنگ سازی و کمک به نیازمندان از طریق نهادهای مربوطه را متذکر شد و ادامه داد: 299 متکدی در سطح شهر زنجان وجود دارد که از این تعداد 198 مرد و 101 نفر زن هستند.
شهبازی به نقش موسسات خیری در کمک به نیازمندان اشاره کرد و افزود: بسیاری از این متکدیان نیازمند واقعی نیستند و از حس انساندوستی شهروندان سوء استفاده می کنند.
در ادامه مدیر کل امور اجتماعی استانداری زنجان هم به همکاری سایر نهادها در جمع آوری متکدیان تاکید کرد و افزود: این اقدام علاوه بر پیامدهای منفی آسیب های اجتماعی بسیاری را نیز در پی دارد.
مسیح اله سلطانی با اشاره به اینکه فصل تابستان اوج فعالیت متکدیان است، خاطرنشان کرد: نقش رسانه های جمعی در آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه برای پیشگیری از کمک به افراد غیر نیازمند مهم است.
شناخت واقعی نیازمندان در جامعه و ساماندهی و کمک رسانی به آن ها از سوی سازمان هایی همچون کمیته امداد و بهزیستی می تواند راه حل مناسبی برای جمع کردن متدکدیان از سطح شهر باشد، چرا که تکدیگری به عنوان یک معضل اجتماعی شناخته شده است و پیامدهای منفی بسیاری در پی دارد.
پایان پیام/
نظر شما