به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار حسین دهقان وزیر دفاع در همایش تجلیل از اساتید و مربیان نمونه دانشگاهها و مراکز آموزشی سپاه ضمن تبریک روز معلم با بیان اینکه دانشگاه امام حسین آینده سپاه را میسازد و لنگرگاه انقلاب در تمام مقاطع زمانی است گفت: امام (ره) معلمی را شغل انبیاء عنوان کردند اگر نقش معلم را به خوبی بیابیم با نقش و جایگاه انبیاء در قرآن کریم مطابقت دارند انبیاء آمده اند تا انسانها را از ظلمت به نور هدایت رهنمون باشند و از بند طاغوت برهانند و به بندگی خدا بخوانند و از دایره تنگ جسمانی خارج کنند و به وظیفه خلیفه الهی انسان تاکید کنند.
وزیر دفاع اظهار کرد: آنچه به انسان ارزش می دهد ویژگیهای خلیفه اللهی است که ایفای این نقش بر عهده کسی گذاشته شده است که نقش معلمی داشته باشد.
وی اظهار کرد: کسی که نقش معلمی دارد باید محذب نفس باشد و خود را از دایره تنگ و کوتاه مادی رها کرده و فراتر از خود را ببیند و خود را صاحب رسالت بداند و در آن مجاهدت کند این تهذیب نفس با مجاهدت و ریاضت میسر میشود.
وزیر دفاع اظهار کرد: بعد از تهذیب نفس پر بودن از دانش وعلم است که میتواند انسان را حرکت دهد اگر دراین حوزه کاستی باشد شان معلم شکل نمیگیرد.
وی گفت: معلم باید از چنان توان علمی برخوردار باشد که با نوعی پتانسیل جریان علم را از بالا به پایین منتقل کند بایستی رابطه دو جانبه میان معلم و متعلم برقرار باشد و دانشجو از موضع اجبار بلکه از موضع قبول بپذیرد که تهذیب و تزکیه و علم را می خواهد به دست آورد.
وی اظهار کرد: انبیاء در سطح بالایی از دانش مادی آمدند تا رابطه انسان و خدا زمین و آسمان و راههای عروج را به او بیاموزند و تبیین کننده راه او باشند.
سردار دهقان با اشاره به موضوع شهید و شهادت در بعد از انقلاب و تاثیر آن در جامعه اظهار کرد: قبل از انقلاب این واژه ها در میان کتب و از زبان علما مطرح میشد و حسی که نقش شهید در جامعه امروز را داشت ایفا نمی کرد اما علمای پایبند به اصول و مبانی ارزشی خود را مسئول جامعه می دانند و خود را پاسخگو میدانند و این نقش را در جامعه ایفا میکنند شهید مطهری و شهید بهشتی و سایر شهدا در این جایگاه قرار دارند.
وی ادامه داد: این شهدا توفیق معلمی داشته اند و شهادت را به عنوان نقطه حیات مادی و اخروی از جانب حق تعالی پذیرفتند.
سردار دهقان اظهار کرد: کسانی که در مکتب فکری دانشمند باشند و حوزه دانشی را با کار خود متاثر میکنند یک نوع گام تکاملی را در حوزه علمی برداشته اند مانند امام (ره) شهید مطهری، شهید بهشتی و یا ملاصدرا.
وی با اشاره به تفکر عمیق در علوم گوناگون به عنوان یکی از ویژگیهای دانشمندان اظهار کرد: متفکر عالم در حوزه علمی خود یک رسالت عمیق برای خویش قائل است و تمام ظرفیتهای فیزیکی خود را آنچنان استمرار و استخدام میگیرد که در پیشبرد علم تاثیر داشته باشد و نفی و تایید دیگران نیز بر او اثر ندارد کسی که در مسیر رسالتی حرکت می کند هیچ ملال و تشویقی او را از هدف باز نمی دارد و به لحاظ روحی و روانی خود را آماده ریاضت می کند.
وی تاکید کرد: وقتی به شهید مطهری از نگاه امام مینگریم ایشان یک معلم تمام عیار و اندیشمندی بزرگ هستند شهید مطهری شخصیتی با جامعیت کامل بودن و در اخلاق عرفان فلسفه و فقه صاحب نظر بودند.
وی ادامه داد: شهید مطهری در مسیر علمی خود نوآوری به وجود آورد و قادر بود اندیشهها و نظریات خود را در قالب واژگاهی بیان کند که تشنگان علم و دانش آن را درک کنند.
وی تصریح کرد: اندیشه های شهید مطهری متناسب با نیاز جامعه است و در آینده نیز از پویایی لازم برخوردار است ایشان فردی آزاداندیش بودند و فارغ از بد آمد یا خوش آمد دیگران اندیشه های خود را بیان می کردند و در معرض نقد قرار میدادند و در حقیقت گفتمان سازی می کردند. شهید مطهری معلم نبود بلکه نسبت به سرنوشت جامعه خود حساسیت داشت.
وی تصریح کرد: خودباوری و تهذیب نفس از ویژگیهای بارز این شهید بزرگوار است و هیچ کاری را جز برای حرکت به قرب الهی انجام نمیداد.
پایان پیام/
نظر شما