مواد جهنم، خودِ گنهکار است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام کرمی گفت: جهنم جایی نیست که مجرم را داخلِ آن بریزند؛ بلکه فضایی است که هیزمش خودِ گنهکار می باشد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مصطفی کرمی نویسنده و پژوهشگر دین و استاد حوزه در هیئت فرهنگی یازهرای تهران با قرائت آیه «وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ» (سوره همزه، آیه 1)، اظها داشت: "ویل" نام چاهی در جهنم، "همز" به معنای تمسخر و استهزا دیگران، لسان به معنی با زبان و لمز یعنی اطوار است؛ این آیه نکته عمیقِ روانشناسی است که منشاء یک آسیب روانی یعنی استکباری را که منجر به تمسخر می شود نشان می دهد.

این خطیب با اشاره به اینکه نفس داشتن یعنی علاقه به حیات و کار و تلاش منفی نیست، تصریح کرد: ثروت و سرماییه نیز به نوبه خود هیچ زشتی ای ندارد بلکه اسلام مؤمنین را به فعالیت اقتصادی و غیر اقتصادی ترغیب و تشویق می کند.

وی اضافه کرد: طوری زندگی کنید که انگار همیشه هستید زیرا زندگی ادامه می یابد؛ لذا آدم هایی که در رخوت هستند اصولا آدم های بی انظباطی اند که شرع عملکردِ آنها را تأیید نمی کند.

حجت الاسلام کرمی با اشاره به اینکه برخی از امور عارضی بر انسان جزو امور اعتباری است و مالکیت انسان هم نسبت به این ها حقیقی نیست، گفت: چون مالک حقیقی مالکی است که متصرف به حقیقه در مملوک خود باشد.

وی با تأکید براینکه نباید نسبت به مال نگاه استقلالی داشت، خاطرنشان کرد: داشتن بد نیست اما احساس داشتن خوب نیست زیرا باعث می شود که انسان به انحراف کشیده شود.

این کارشناس دینی با بیان اینکه طغیان یک اتفاق طبعی است و نباید منشأ طغیان را دارایی دانست چون فاصله دارایی و مال با انسان هزار سال نوری است، اظهار داشت: انسان اگر احساس دارایی کرد و نگاه فی النفسه به مال کرد و یک نگاه هدف گونه به پول داشت احساس می کند که اضافه شده است و این منشأ باعث می شود دیگران را تمسخر کند.

وی ادامه داد: عیب جوی طعنه زننده کسی است که به پول تکیه دارد و افق های پیش رویش به پول تکیه دارد. حجت السلام کرمی با بیان اینکه انسان در این دنیا به پول و فرزند دلبسته است درحالی که اینها ابزار و وسایل هستند، تصریح کرد: اگر انسان فراموش کرد که این ها ابزار و وسایل هستند به تمسخر دیگران می پردازد چون فکر می کند که کسی است!

وی افزود: بدترین احساس زمانی است که انسان احساس کند که کسی است و خود را برتر و بالاتر از دیگران می بیند ریشه این انحراف محبت به مال است.

این واعظ  در پایان با اشاره به اینکه مکافات و عذاب قیامت متناسب با گناه انسان است و با هر عضوی گناه شده باشد مکافات گناه با همان عضو است، اظهار داشت: برخی می پندارند جهنم جایی است که مجرم را می برند و در آن می ریزند در حالی که چنین نیست؛ جهنم یعنی فضایی و مکانی که آتشش، گناهکار است.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 455794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha