به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام اژه ای، سخنگوی دستگاه قضا درباره سالم سازی قوه قضاییه گفت: ارتقای سلامت در محیط غذایی و در برنامه داریم و الان نیز شرایط خوب است اما باید این میزان سلامت ارتقا یابد و اقدامات مختلفی در این راستا پیش بینی شده است و نظارتها در این بخش تشریح شده و به صورت اشکار و مخفی چشمهایی داریم که افراد خاطی اعم از دلالها و وکلایی که کارهای خلاف می کنند و یا کارمندان متخلف را رصد می کنند و گزارش می دهند.
وی افزود: حفاظت قوه قضاییه اقدامات خود را تشریح کرده و هشدارهای لازم را داده است و عزم جدی که سالهای گذشته آغاز شد امسال به صورت جدی تر دنبال می شود. و برخی افراد در این راستا سلب صلاحیت قضایی شدهاند.
وی با اشاره به تمهیدات قوه قضاییه برای بهبود شرایط و سلامت در این بخش گفت: در این راستا قصد داریم قضات بیشتری را جذب کنیم زیرا اگر قاضی پرونده های زیادی را داشته باشد از لحاظ کیفی بر کار وی تاثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: سال گذشته قضات خوبی جذب شده اند و امسال نیز 1200 نفر مشغول آموزشند و افراد دیگری مشغول آموزشند و تلاش کردیم برای استخدام کارمندان نیز اقدام کنیم. البته امکانات دیگری نیز مانند شرایط مکانی موردنیاز است زیرا بسیاری از قضات شرایط کاری خوبی ندارند. همچنین تلاش شده در معاضدتها به اشکال مختلف بتوانیم ادامه و توسعه بدهیم و از فناوری های خوبی بهره مند شویم.
وی تصریح کرد: در مورد دولت الکترونیک ما موظف هستیم تلاشهای بیشتری انجام دهیم و امیدواریم قدمهای بلندتری در این راستا برداریم.
معاون اول قوه قضاییه درخصوص پرونده های بورسیه ها که در کمیسیون اصل 90 مجلس مطرح است و شکایت برخی از این افراد گفت: دادگستری مرجع تظلم خواهی همه افراد است و اگر کسی شاکی باشد می تواند تقاضای رسیدگی کند.
وی درخصوص پدیده زمین خواری و تجاوزات به زمین ها گفت: تجاوزات به زمین و منابع طبیعی چه صورت تغییرات کاربردی زمین های کشاورزی و چه در ارتفاعات و غیره مورد نظارت و بررسی است و تقاضای ما این است که دولت و سازمانها زیربط این پدیده را دنبال کند و اجازه تصرف ندهند.
سخنگوی دستگاه قضا خواستار اقدام پیگیری مسئولان در این بخش شد و گفت: قبل از هر اقدامی ابتدا بررسی های لازم انجام شود تا مجبور به تخریب نباشیم.
وی تصریح کرد: پرونده ها در این بخش با سرعت بیشتری رسیدگی می شوند و از دادسراها و دادگاهها خواسته شده است که سریعتر به این پرونده ها رسیدگی کنند.
سخنگوی دستگاه قضا درباره مبارزه با فساد اقتصادی و انواع فساد تصریح کرد: مبارزه با فساد در مرحله اول اراده جدی می خواهد و این اراده را باید عملی کنیم و دقت داشته باشیم که در کدام بخش ها بیشتر کمبود داریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر این اراده شکل گرفته است و باید آن را عملی کنیم زیرا قانون ها را داریم.
حجت الاسلام اژه ای درباره اینکه علی رغم علاقه مردم به دانستن آنچه در دادگاههای مهدی هاشمی و سعید مرتضوی می گذرد چرا این دادگاه غیرعلنی است گفت: این دادگاه به صورت موردی است و قاضی پرونده براساس آنچه پیش بینی شده است تصدیق مصادیق می دهد و اگر تشخیص داده شود اقدام به برگزاری غیرعلنی دادگاه می کند.
سخنگوی دستگاه قضا در مورد پرونده احمدی نژاد گفت: شاکی خصوصی اگر دلایلی داشتند مطرح کردند و در مرحله رسیدگی و در مورد شکایت های مجلس نیز به همین گونه عمل شده است.
وی در مورد پرونده خبرنگار واشگتن پست نیز گفت: تعیین دادگاه وقت دادگاه انجام شده و کیفرخواست به دادگاه رفته است.
اژه ای درباره بازگشت خاوری به پرونده سه هزار میلیاردی گفت: در این پرونده سه سته افراد بودند که سه نفر خارج از کشور بودند که یکی از آنها برگرداندیم و 2 نفر دیگر دسترسی نداریم اما ناامید نیستیم و در این دنیای که مدعی مبارزه با فساد هستند باید این متهم را تحویل دهند و اگر هم تحویل ندهند وی به صورت غیابی محاکمه می شود.
وی افزود: پرونده هایی نیز در داخل در حال بررسی بود که برخی اعاده و دادرسی خواستند و پروندههایشان بررسی و مختومه شد و افرادی نیز مانند برادر مهافرید خسروی به صورت غیابی محاکمه شدند.
وی درباره شاهدانی که در ازای دریافت پول اقدام به شهادت می کنند گفت: مردم توجه داشته باشند که هر کسی را به عنوان شاهد در نظر نگیرند زیرا به ضررشان است و دستگاههای انتظامی حواسشان به این موضوع هست و برخی اوقات طرفین مقابله پرونده این شاهدان دروغین را شناسایی می کنند که اگر متوجه شویم دروغ بوده است جرم است.
پایان پیام/
نظر شما