علوم در مدرسه فکری آیت الله جوادی برای هم فرصت اند نه تهدید

خبرگزاری شبستان: مدرسه فکری آیت الله جوادی آملی از جامعیتی جدی برخوردار است و همه علوم بشری در این مدرسه جایگاه خود را دارد و دانش ها در آن برای یکدیگر فرصت رشد ایجاد می کنند نه اینکه برای هم تهدید محسوب باشند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ظهر امروز دوشنبه، 14 اردیبهشت ماه با حضور جمعی از اصحاب رسانه در مرکز این موسسه برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام مرتضی واعظ جوادی، رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با بیان اینکه مرکز نشر اسراء با بیش از 20 سال سابقه، محصولات فراوانی به حوزه فرهنگ و دین عرضه کرده است و هم اکنون که به بلوغ خود رسیده آثاری در رشته های مختلف به جامعه ارایه می کند، گفت: سال گذشته و امسال برای این بنیاد سالی پر از برکت بود و محصولات فراوانی بر اساس تلاش پژوهشگران و محققان با اشراف آیت الله جوادی آملی آماده شده است که در نمایشگاه بین المللی کتاب عرضه می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه مدرسه فکری که آیت الله جوادی آملی آن را ارایه می کند وسیع و عمیق است که باید برای شناخت آن جلسات متعددی برگزار کرد، افزود: برخی از ویژگی های این مدرسه قابل توجه است که سبب می شود این مدرسه با دیگر مدارس تفاوت جدی داشته باشد.

 

حجت الاسلام واعظ جوادی در ادامه با اشاره به ویژگی های دیگر این مدرسه بیان کرد: مدرسه فکری آیت الله جوادی آملی از جامعیتی جدی برخوردار است و همه علومی که بشر به آن دست پیدا می کند اعم از علوم دانشگاهی بر اساس اشکالی که عقل تولید می کند و علوم حوزوی که مبتنی بر عقل و نظم تولید می شود در این مدرسه جایگاه خود را دارد و دانش ها در این مرکز برای یکدیگر فرصت رشد پیدا می کنند نه اینکه برای یکدیگر تهدید محسوب شوند؛ از این نگاه در این مدرسه هر علمی برای علم دیگر زمینه رشد و تعالی فراهم می کند.

 

فرزند آیت الله جوادی آملی اضافه کرد: ویژگی دیگر این مدرسه آن است همه روش هایی که برای تحصیل دانش و علم برای بشر امکان پذیر است همه آنها نه تنها از مقبولیت برخوردار است بلکه سبقه و هویت دینی نیز دارد و در این مدرسه اینگونه علم تعریف می شود: هر دانشی که بشر کشف می کند یا قول خدا است یا فعل او و روشی که بشر استفاده می کند یا عقلی است یا نقلی و همه این موارد با عنایت خداوند است بنابراین آنچه در دانشگاه ها تولید می شود، علمی و ضابطه مند است و خروج از چهارچوب دانش هیچ جایگاهی ندارد.

 

رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به آخرین ویژگی مدرسه فکری آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: گرچه در این مدرسه و در این دستگاه اندیشه و تعقل و تفکر جایگاه ویژه دارد و تعقل در این دستگاه نگاه حداکثری دارد و تمام همت بر آن است که عقل با تمام قوا به میدان آمده و غنای فکری ایجاد کند اما در این مدرسه عقل به عنوان راهنما و دلیل پا به عرصه می گذارد نه به عنوان یک منبع معرفتی.

 

وی ابراز کرد: از نگاه این مدرسه که بر اساس بینش آیت الله جوادی آملی پیش می رود تنها منبع معرفتی وحی است و اگر با عنوان علوم وحیانی کتاب ها در این دستگاه ارایه شود به سبب آن است که معطوف به نگاه وحیانی بوده و از گزاره سنت و وحی بیرون نیست.

 

فرزند آیت الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه عقل در مسیر کشف قول یا فعل خدا و تبیین و تکوین قرار گرفته و به عنوان راهنما تلقی می شود، بیان کرد: بنابراین این نگاه از جایگاه مهمی برخوردار است به دلیل آنکه برخی می پندارند ما دو منبع معرفتی به نام عقل و وحی داریم اما بارها در آثار و دست نوشته های آیت الله جوادی آملی به این نکته اشاره شده است که عقل کاشف است و همچون چشم تلقی می شود که می بیند؛ عقل سراج است نه صراط، بنابراین، عقل نباید به عنوان منبع معرفتی کنار وحی تلقی شود؛ سراج دیگر نیز نقل است که این دو دستگاه کاشفیت در مسیر پیدایش حقیقت در وادی وحی هستند.

 

حجت الاسلام جوادی آملی در ادامه با بیان اینکه آثاری که در این اندیشه شکل می گیرد همگونی و انسجام و همسویی نسبت به یکدیگر دارند، ابراز کرد: اکنون که 140 اثر از آیت الله جوادی آملی منتشر شده وحدت و انسجام خاصی در میان آثار دیده می شود به رغم آنکه رشته ها و گرایش های مختلفی همچون فلسفه، عرفان، فقه و ... در میان آثار ایشان دیده می شود اما همگی از انسجام و وحدت برخوردار است که بر اساس همان مدرسه فکری شکل گرفته است.

 

حجت الاسلام واعظ جوادی با تاکید بر اینکه انتقال این گونه آثار موجب می شود جامعه با این مدرسه فکری بهتر آشنا شود، گفت: سر اینکه این مجموعه در طول عمر خود به آثار آیت الله جوادی آملی تکیه کرده آن است که این آثار از یک منبع مشخص و روش های معرفتی معطوف به وحی شکل می گیرد و نتایج خاص خود را دارد.

 

رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در پایان سخنان خود یادآور شد: این مدرسه اقتضائاتی دارد و به سوی فرهنگ و تمدن سازی پیش می رود و نظام علمی دیگری محسوب می شود همانطور که حکمت متعالیه با حکمت مشا و عرفان تفاوت دارد این مدرسه نیز امتیازات خاصی دارد که به نظر می رسد جامعه هنوز با ویژگی های آن آشنا نشده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 455612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha