به گزارش خبرگزاری شبستان ، علیاکبر حنیفی، پیشکسوت قرآنی کشورمان، در گفتوگو با ستاد خبری سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، درمورد این مسابقات و جایگاه این رقابتها در عرصه بینالمللی با بیان اینکه این قیاس بستگی به نوع نگاه دارد، گفت: مسابقات بینالمللی قرآن متعددی در دنیا برگزار میشود، کشورهای محدودی قبل از ایران مسابقات قرآن را برگزار میکردند که کشور مالزی یکی از این کشورها بود، در واقع قبل از انقلاب تنها کشور برگزار کننده مسابقات قرآن کشور مالزی بود.
وی افزود: بعد از اینکه ایران به عنوان تنها کشور با اکثریت شیعی اقدام به برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن کریم از بعد از انقلاب کرد، بسیاری از کشورهای دیگر نیز اقدام به برپایی مسابقات قرآن کرد. شاید دلیل اینکه این کشورها مسابقات قرآن را برگزار کردند این بود که ایران به عنوان مهد تشیع مسابقات قرآن را راه انداخته بود و آنها نیز میخواستند از این قافله عقب نمانند.
حنیفی در ادامه در پاسخ به این سؤال که این به معنای آن است که مسابقات ایران عامل برپایی مسابقات قرآن در کشورهای دیگر شده است، اظهار کرد: این امر در واقع نیروی محرکه بوده و در راه اندازی مسابقات در کشورهای دیگر بی تأثیر نبوده است، چون رقابتی بین شیعیان و اهل تسنن نیز وجود داشته است، بنابراین مسابقات ایران در گسترش رقابتهای قرآنی در کشورهای دیگر بی تأثیر نبوده است.
این استاد علم قرائت قرآن کریم در ادامه با اشاره به اینکه در قرآن آمده است که در کار خیر رقابت کنید، بیان کرد: بنابراین در کارهای خیر مسابقه گذاشتن خوب است، بنابراین برگزاری مسابقات قرآن در کشورهای مختلف جدای از بحث رقابتهای سیاسی عمل خوب و پسندیدهای است.
وی در بخش دیگری از گفتوگو در مورد ویژگیهای مسابقات بینالمللی قرآن ایران، اذعان کرد: یکی از مواردی که باعث شده است مسابقات قرآن ایران در مقایسه با رقابتهایی مشابه جایگاه برتری داشته باشد، تعدد رشتهها است، مسابقات مالزی که دارای قدمت زیادی است تک رشتهای است و مسابقات قرآن عربستان نیز به همین صورت است در صورتی که مسابقات قرآن ایران در غیر از تلاوت رشتههای دیگری همچون حفظ و تفسیر قرآن کریم نیز دارد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان خاطرنشان کرد: تنها رقابتهایی که از نظر فنی در سطح مسابقات قرآن ایران قرار میگیرد مسابقات قرآن کشور مالزی است که البته این دو رقابت نیز هر کدام در بخشهای مجزا دارای ویژگیهای خاص خود هستند. دو مرحلهای شدن حفظ و سه مرحلهای شدن قرائت از جمله نکات مثبتی است که تنها مختص رقابتهای قرآن ایران است و نمونه آن در کمتر مسابقاتی دیده میشود.
وی در بخش دیگری از این گفتوگوبا بیان اینکه باید تلاش کنیم تا مسابقات هر سال به پیشرفت و ارتقاء خود ادامه دهد، گفت: از جمله مواردی که میتواند این ارتقاء را به دنبال داشته باشد، توجه ویژه به بحث کیفی است، تعدد داوران ایرانی موضوعی است که به اعتقاد من باید مورد توجه قرار گیرد و از این تعدد کاسته شود، باید داوران ایرانی که انتخاب میشوند به تعداد داوران خارجی باشند و رئیس هیئت داوران نیز به صورت یک دوره در میان ایرانی و خارجی باشد، چرا که مسابقات بینالمللی است، رعایت این موارد باعث خواهد شد تا مسابقات جایگاه مستحکمتری در عرصه بینالمللی داشته باشد.
حنیفی همچنین اجرای مسابقات توسط مجریان دو زبانه را از نکات برجسته مسابقات عنوان کرد و افزود: در گذشته اینگونه نبود و انتخاب دو مجری با دو زبان کمک زیادی به ارتقاء جنبی این مسابقات کرده است.
این استاد علم قرائت قرآن کریم بیان کرد: باید تلاش کنیم تا برنامههای حاشیهای مسابقات را محدودتر و در عین حال رقابتها را کیفیتر کینم، به نظر من از قرار دادن برنامههای مختلف در لابهلای مسابقات جلوگیری کنیم تا تمرکز بسیار زیادی برروی مسابقات قرار بگیرد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان با بیان اینکه نمرات کسب شده متسابقان را باید به صورت لحظهای بر روی مانیتورهای نصب شده در سالنهای مسابقات نشان دهیم، گفت: نمره هر شرکت کننده و نمرات داده شده داوران نیز باید تک تک اعلام شود تا مسابقات قرآن به نهایت شفافیت برسد و هیچ شائبهای برای هیچ فردی به وجود نیاید.
پایان پیام/
نظر شما