به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز دوشنبه 23 خرداد خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی که به پرونده شهیدان شهریاری و علیمحمدی اشاره داشت، گفت: متأسفانه هنوز حکم نهایی در مورد این پروندهها صادر نشده است، یکی از پروندهها به دادگاه رفته است و مجددا به دادسرا ارجاع شده است و هنوز مرحله نهایی خودش را طی نکرده است.
وی در پاسخ به سؤالی که به اقدام قوه قضاییه در مورد افراد بازداشت شده در مورد اتفاقات خمینیشهر اشاره داشت، اظهار کرد: یکی از اصرارهای ما در این دوره برخورد با افراد شرور، اراذل و اوباش و کسانی است که از جامعه سلب امنیت میکنند و باید هم مردم، هم نیروی انتظامی و هم سیستمهای اطلاعاتی نسبت به این موضوعات حساسیت داشته باشند.
وی ادامه داد: من به خانوادهها توصیه میکنم که مراقب خود و فرزندانشان باشند و اجازه ندهند که فرزندان و یا بستگانشان با برخی حرکات عفت عمومی را خدشهدار کنند.
وی با بیان اینکه در این پرونده تعدادی دستگیر شدهاند و تعدادی نیز در حال تعقیب هستند، گفت: یقینا افراد دستگیر شده بر اساس مقدار جرمی که صورت دادهاند مجازاتشان تعیین میشود و این افراد محاکمه و مجازات میشوند و ما منتظر دستگیری افراد دیگر نمیمانیم.
وی بیان کرد: این پرونده خارج از نوبت بررسی میشود اما اگر افراد و خانوادهای که در آن باغ بودند رعایت میکردند منجر به این جنایت نمیشد.
دادستان کل کشور همچنین با اشاره به زخمی شدن حجتالاسلام فروزش در هفته گذشته از سوی برخی اراذل و اوباش گفت: این فرد روحانی که اقدامی را در رابطه با احساس مسئولیت خود انجام داده است از سوی عدهای اراذل و اوباش مورد تعرض قرار گرفت و چشم او آسیب دید که اگر آن دختر خانم رعایت حجاب خود را داشت حتما به اینجا ختم نمیشد که هم خودش و هم خانوادهاش گرفتار شوند و هم یک روحانی در مقام احساس تکلیف در نهی از منکر چشمش به طور جدی آسیب ببیند.
وی با بیان اینکه فرد ضارب در این پرونده دستگیر شده است، گفت: در مورد پروندهای که در مورد روحانیای که در یکی دیگر از مناطق تهران از سوی عدهای مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود نیز چهار نفر دستگیر شدند که دو دختر و دو پسر هستند که وقتی من شرح حال آنها را دیدم متألم شدم که چرا به خاطر به رعایت نکردن برخی موضوعات چنین خساراتی به خانوادههایشان وارد شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سؤال که اخیرا کمپهای ترک اعتیاد غیرمجاز رشد شدیدی در کشور دارند و آیا قوه قضاییه با بقیه دستگاهها برای برخورد با این کمپها همکاری دارد، گفت: این مسئله مربوط به ستاد مبارزه با مواد مخدر است که رییس آن رییسجمهور است و دبیر آن نیز قبلا فرمانده نیروی انتظامی بود که رییسجمهور بعدا وزیر کشور را معرفی کرد.
وی اظهار کرد: در این زمینه یعنی در رابطه با فعالیت کمپهای ترک اعتیاد قانونی ستاد مبارزه با مواد مخدر اخیرا مصوبهای داشته است و دستورالعمل این کمپها را نوشته است که یکی از اعضای آن نیز از مسئولان قوه قضاییه است.
حجتالاسلام محسنی اژهای، همچنین در پاسخ به این سؤال که برخی رسانههای غربی علت مرگ هدی رضا صابر را عدم رسیدگی به بیماری وی در زندان عنوان کردهاند، بیان کرد: هدی رضا صابر یکی از کسانی بود که در این زمینه جرایمی داشت و حکمش قطعی شده بود و در زندان محکومیتاش را سپری میکرد.
وی ادامه داد: سازوکار ما این است که سازمان زندانها متولی نگهداری زندانی و متهمان حتی قبل از محکومیت است که اگر احیانا یکی از افراد مریض شود در مقررات این اختیار به سازمان زندانها داده شده است که بدون اخذ نظر دادستان و قاضی مگر در موارد خاص امنیتی بلافاصله او را به مرکز پزشکی و بهداری که در زندان است، میبرند.
حجتالاسلام محسنی اژهای بیان کرد: اگر چنانچه تشخیص دادند که باید افرادی که پرونده خاص امنیتی دارند به مراکز تخصصی منتقل شوند در اینجا موظفاند به دادستان اطلاع دهند و بدیهی است که دادستان در این موارد خانواده آنها را مطلع میکند که اگر نیاز به بستری شدن و یا عمل جراحی داشته باشند خانواده در جریان باشد.
وی اضافه کرد: این فرد ساعتهای اولیه روز 20 خرداد اعلام ناراحتی میکند و وی را به بهداری اوین میبرند که پس از تشخیص پزشک نیازی به مراجعه به بیمارستانهای بیرون از زندان نمیبیند اما چند ساعت بعد وی دوباره اظهار ناراحتی میکند که با تشخیص پزشک به یکی از بیمارستانهای بیرون از زندان برده میشود و در آنجا بیماری قلبی وی درست تشخیص داده میشود و وی همان روز فوت میکند.
حجتالاسلام محسنی اژهای تصریح کرد: اینکه به خانواده وی بعد از اظهار ناراحتیاش اطلاع شده است و یا اینکه به پزشک خانوادگی وی اطلاع داده شده است در گزارشی که من کتبا در مورد وی خواندهام پاسخ این سؤالات داده نشده بود که اگر این موارد پیگیری نشده باشد ما آنها را بررسی میکنیم زیرا باید طبق مقررات این موارد حتما انجام میشده است.
وی تصریح کرد: اگر عدهای چیزهای دیگری بالاتر از این استناد میکنند و اگر استناد آنها از روی غرض باشد درست نیست.
وی همچنین در رابطه با سرانجام حکم قصاص پرونده اسیدپاشی معروف گفت: اگر این خانم رضایت ندهد حتما این حکم اجرا میشود ولی فعلا این خانم خارج از کشور هستند و در صورت برگشت به کشور اگر همچنان بر قصاص اصرار دارند این حکم اجرا میشود.
دادستان کل کشور در پاسخ به این سؤال که آیا اعمال نفوذ باعث عدم رسیدگی به پرونده فائزه هاشمی شده است، بیان کرد: فائزه هاشمی به دادگاه احضار شده است و پرونده کیفرخواست وی نیز صادر شده است و پرونده در حال حاضر در دادگاه در حال رسیدگی است.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه طرح مبارزه با بیحجابی قرار است از 25 خرداد از سوی نیروی انتظامی در کشور اجرا شود و آیا قوه قضاییه قصد دارد یکسری شعب را به این امر اختصاص دهد، گفت: خانوادهها خودشان باید آن چیزی را عفت عمومی را خدشهدار میکند رعایت کنند.
وی اظهار کرد: نیروی انتظامی وظیفه دارد طبق قانون با جرایم مشهود برخورد کند و قوه قضاییه نیز از آن حمایت میکند.
وی با تأکید بر اینکه دادستان کل کشور از اقدامات قانونی نیروی انتظامی حمایت میکند، اظهار کرد: در تهران مجتمع خاص برای رسیدگی به اینگونه پروندهها است و قطعا شعبات آن نیز به این امر اختصاص دارد و در شهرستانها و مراکز استانها نیز معمولا این موارد در شعبات خاص رسیدگی میشود، مگر شهرستانهای کوچک که امکان اختصاص شعب خاص نیست.
وی در پاسخ به سؤالی که به رسیدگی به آلودگی هوای ناشی از غبارهای خارج از مرزهای ایران اشاره داشت، گفت: متأسفانه آلودگی غباری که خارج از مرزهای ایران است همچنان در کشور ادامه دارد و استانهای متعدد را پوشش داده است و همه مسئولان اجرایی در این زمینه تلاش خود را میکنند که از این پدیده جلوگیری کنند و دولت در این زمینه جلسات متعددی را برگزار کرده است.
پایان پیام/
نظر شما