حضرت زینب (س) هیچگاه انجام واجبات را ترک نکردند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام طوبایی گفت: امام سجاد (ع) فرمودند هیچگاه عمه ام زینب در شامِ عاشورا و یا در سفرِ اسارت، انجام واجبات و مستحبات را ترک نکرد.

حجت الاسلام جواد طوبایی تولیت آستانه مبارکه امامزاده سید اسماعیل تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: زینب کبری (س) مورد احترام و علاقه خاصِ امام علی (ع) بودند همانطور که حضرت زهرا (س) مورد احترام و علاقه خاص رسول الله (ص) بودند.

 

حضرت زینب (س)؛ مورد احترام و علاقه خاص امیرالمومنین (ع)

وی با تاکید بر اینکه امیرالمومنین علی (ع) علاقه عجیبی به حضرت زینب (س) داشت، اظهار کرد: وقتی در 19 رمضان حضرت علی ضربت خوردند وصیتی کردند و در همان حال حضرت زینب به امیرالمومنین گفتند: من یک سوال دارم: مرا به دست چه کسی می سپاری؟ امام علی (ع) فرمودند: انتخاب کن. حضرت زینب (س) فرمودند: حسن و حسین مولایم هستند و به حضرت ابوالفضل اشاره کردند و گفتند به این برادرم بگویید مراقبم باشد؛ امیرالمومنین علی (ع) نیز دست عباس را در دست زینب گذاشتند و  فرمودند: مراقب خواهرت باش.

 

بی بی زینب شاهد مصائب بسیاری بودند

تولیت امامزاده سید اسماعیل با اشاره به اینکه حضرت بعد از شهادت جانسوز مادر، پدر و برادرشان امام حسن (ع)، شاهد شهادت غریبانه سالار شهیدان حسین بن علی (ع) بودند، گفت: با ورود به سنین جوانی، بخش دوم زندگی حضرت شروع می شود و در همین دوره ایشان به عقد عبدالله بن جعفر بن ابی طالب یعنی پسرعمویشان در می آید؛ و ثمره این ازدواج چند پسر به نام های علی، محمد، عون و عباس و دختری به نام ام کلثوم است. و محمد و عون در رکاب سالار شهیدان به شهادت رسیدند.

 

حجت الاسلام طوبایی اضافه کرد: بی بی در سفر اسارت، از سویی سرپرست کاروان و از سوی دیگر، پیام رسان و مدافع انقلاب عاشورا بودند؛ و همچنین می بایست مدافع جان امام زمانشان باشد؛ و در همه شرایط از امامت و ولایت دفاع کردند.

 

حضرت زینب (س) استمراربخشِ حرکت سیدالشهدا در عاشورا بودند

وی با بیان به اینکه حضرت از ابتدا تا انتهای نهضت عاشورا همراه امام بودند و فرزندانشان را نیز تقدیم می کنند، اظهار داشت: جالب اینکه در برابر شهادت فرزندان، واکنشی نشان ندادند ولی در برابر شهادت برادر و برادرزاده ها واکنش نشان دادند.

این کارشناس ابراز داشت: دشمن تلاش می کرد با تهدید و ترور شخصیت، حضرت زینب (س) را عقب نشینی وادار کند اما ایشان صبورانه و با کمال شجاعت در برابر دشمن ایستادند و وظیفه پیام رسانی و تبلیغ خویش را انجام دادند؛ آنچنان که اگر حضرت زینب (س) نبودند نهضت امام حسین (ع) در کربلا می ماند و این امانت بزرگ الهی به درستی به نسل بعد منتقل نمی شد.

 

حضرت زینب شباهت بسیاری به پدر داشتند

تولیت امامزاده سید اسماعیل گفت: از خصوصیات برجسته حضرت شباهت ایشان به امیرالمومنین علی (ع) بود برای نمونه هر وقت ایشان صحبت می کردند مردم فکر می کردند علی (ع) در حال صحبت است و در شجاعت و صلابت برجسته بودند همچنان که زاهده و متهجد بودند.

وی در همین ارتباط اخاطرنشان کرد: تهجد حضرت زینب (س) تا حدی بود که در روز عاشورا وقتی امام حسین (ع) برای وداع آمدند ضمن بیاناتی فرمودند خواهرم مرا در نماز شبت فراموش نکن.

 

تعهد به انجام واجبات در اوج سختی ها

حجت الاسلام طوبایی در پایان تصریح کرد: امام سجاد (ع) فرمودند در شام عاشورا و مسیر کوفه، هیچگاه عمه ام زینب، واجبات و مستحبات را ترک نکرد. و این سبک زندگی درسی مهم برای شیعیان و بلکه تمام مسلمانان است تا عمل به دستورات خداوند را مقدم بر جان، آسایش و رفاه خود بداننند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 455319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha