به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی وزیر آموزشوپرورش، با حضور در برنامه نگاه یک که به مناسبت هفته معلم برگزار شد گفت: طبق فرمودههای امام خمینی (ره) معلمی شغل انبیاست.
وی افزود:معلمان هدایتگر جامعه هستند بر این اساس آموزشوپرورش با مجوعه 13.5 میلیون دانشآموز و خانوادههای آنها، مسئولیت سنگینی را بر عهده دارد و آموزشوپرورش بزرگترین فصل مشترک حاکمیت و ملت است.
فانی درباره ی مطالبات فرهنگی بیان کرد:مطالبات معلمان به دو بخش تقسیم میشود، بخش نخست مطالباتی است که فرهنگیان از آموزشوپرورش دارند و این مطالبات بعضاً پرداخت نشده است به عنوان مثال حق التدریس ماههای دی، بهمن و اسفند سال گذشته پرداخت نشده است در خصوص بخش نخست مطالبات، اقداماتی انجام شده است و تا آخر هفته معلم بخشی از مطالبات پرداخت میشود.
وی با اشاره به مطالبات بخش دوم فرهنگیان بیان کرد: مطالبات مربوط به مقایسهای است که فرهنگیان خود را با کارکنان سایر بخشها میکنند. باید به این نکته توجه داشت که این تبعیضها و تفاوتها بحثی نیست که در یک یا دو سال اخیر اتفاق افتاده باشد و شاید قدمتی 70 ساله دارد.دولت یازدهم تلاش میکند این فاصلهها کم شود و یقیناً همکاران ما انتظار ندارند که با توجه به محدودیت بودجهای دولت در مدت زمان کوتاهی این تبعیضها برداشته شود اما در این مسیر گامهایی برداشته شده است.
وی تصریح کرد: اعتباربرای پرداخت حق التدریس ماههای دی،بهمن و اسفند تخصیص یافته است و یک شنبه اعتبار به استانها ارسال میشود.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: زمانی که حقوق بهمن را به همراه عیدی در سال 93 پرداخت کردیم،تمام اعتبارات آموزشوپرورش را هزینه کردیم و برای پرداخت حقوق اسفند هیچ اعتباری نداشتیم اما با تلاش آموزشوپرورش و دولت توانستیم حقوق اسفند را پرداخت کنیم به همین دلیل پرداخت بخشی از مطالبات امکان پذیر نبود و این موضوع به سال 94 موکول شد.
فانی در پاسخ به این پرسش که آیا نظام هماهنگ پرداخت در رابطه با فرهنگیان اجرا میشود؟بیان کرد: قانون مدیریت خدمات کشوری جایگزین نظام هماهنگ پرداخت شده است و تمام کارکنان دولت متناسب با این قانون باید احکامشان صادر شود اما در برخی دستگاهها،پرداختیهایی در فیش حقوقی کارمندان داریم که در آموزشوپرورش این پرداختیها را نداریم.پیگیریهایی صورت گرفته تا در آموزشوپرورش نیز بتوانیم بخشی از این پرداختیها را داشته باشیم.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم به مدت دو سال بودجه ریزی صورت گرفت،در سال 93 اعتبار اختصاص یافته به آموزشوپرورش در مقایسه با سال 92 با رشد 26 درصدی همراه بود این در حالی است که کل بودجه دولت در سال 93 نسبت به سال 92 با رشد 11 درصدی همراه بود.
فانی در پاسخ به پرسشی درباره ی که فوق العاده شغل در آموزشوپرورش با ضرایب صحیح اعمال نمیشود، نیز گفت: با صرفه جویی در سایر هزینهها طی سال 93 توانستیم ابتدا ضرایب فوق العاده شغل را برای همکاران مقطع ابتدایی به 1300 برسانیم و از فرودین 94 برای سایر همکاران نیز این ضریب اعمال شد.
وی ادامه داد:علت یکسان بودن این ضرایب برای فرهنگیان با مدارک مختلف این است که اکثر همکاران ما در آموزشوپرورش مدرک لیسانس دارند البته بخشی از فرهنگیان مدرک فوق لیسانس دارند اما با توجه به اعتبارات آموزشوپرورش ضریب 1300 را برای همه در نظر گرفتیم تا با کسری اعتبار مواجه نشویم.سال گذشته با ساماندهی نیروی انسانی توانستیم، در بحث اعتبارات صرفه جویی داشته باشیم و از همین محل فوق العاده شغل معلمان ابتدایی را اعمال کنیم و تلاش میکنیم تا با برآوردی که از محل صرفهجوییها خواهیم داشت ضرایب فوق العاده شغل را برای تمام فرهنگیان به طور صحیح اعمال کنیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره ی لایحه رتبه بندی معلمان نیز گفت: این لایحه در قالب قانون مدیریت خدمات کشوری در تاریخ 28 بهمن سال 93 مصوب شد که برای مهر 94 اجرا می شود.
وی ادامه داد: در خصوص رتبه بندی معلمان در دولت گذشته کتابچهای تهیه و منتشر شد و هماکنون بسیاری از انتقادات به طرح رتبه بندی بر اساس محتوای این کتابچه است اما رتبه بندی که ما به دنبال آن هستیم هیچ ارتباطی با رتبه بندی قبلی ندارد. در رتبه بندی جدید عناوین مربی معلم،استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم را نداشته و عناوین قانون خدمات کشوری جایگزین آن شده است همچنین در تدوین شاخصهای رتبه بندی وظایف معلمی همچون روشهای نوین تدریس و خلاقیت را مدنظر داریم.
فانی افزود: هماکنون تیمی در حال تدوین شاخصهای رتبه بندی است و از فرهنگیان نیز نظرخواهی کردهایم که بیش از 11 هزار نفر شاخصهای خود را پیشنهاد دادهاند. تا اواسط خرداد شاخصها را جمع بندی کرده و در شورای توسعه مدیریت به تصویب میرسانیم و از مهر به سمت اجرایی کردن رتبه بندی میرویم.
وی لازمه رتبه بندی را نظام تعیین صلاحیتهای حرفهای دانست و بیان کرد: لازمه این نظام نیز تدوین شاخصهای مربوطه است که هماکنون در حال اجرای آن هستیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اگر چه اعتبار مورد نیاز رتبه بندی در بودجه سال 94 لحاظ نشده است اما در مصوبه دولت اعتباری معادل 1350 میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی در سال 93 در نظر گرفته شده است که این اعتبار از محل صرفه جویی در تخصیص اعتبار به سایر دستگاهها تامین شده و در اختیار آموزشوپرورش قرار میگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش آیا رتبه بندی شامل حال بازنشستهها میشود؟نیز گفت: طبق مصوبه دولت رتبه بندی از تاریخ اول مهر 94 اجرایی میشود، هماکنون در حال بررسی هستیم،افرادی که قبل از تاریخ اول مهر بازنشسته میشوند،چگونه میتوانند مشمول رتبه بندی شوند.
فانی درباره ی مازاد نیرو و کمبود نیرو در آموزش و پرورش نیز بیان کرد:آموزش و پرورش در مجموع با کمبود نیرو مواجه نیست بلکه نیروها به خوبی توزیع نشدهاند به گونهای که در مناطق برخوردار با مازاد نیرو و در مناطق محروم با کمبود نیرو مواجهیم.
وی تاکید کرد:آموزشوپرورش باید با برنامه ریزی میان مدت توازن نیروی انسانی را ایجاد کند و سه عامل جنیست، رشته تخصصی و موقعیت جغرافیایی در دستیابی به این توازن تاثیر دارد.هماکنون در شهر تهران 81 درصد معلمان زن و 19 درصد مرد هستند همچنین 51 درصد دانشآموزان پسر و 49 درصد دختر هستند. از سال گذشته ساماندهی نیروی انسانی را آغاز کردهایم و پیش بینی میکنیم تا 5 سال آینده به توازن نیرو دست یابیم. بیشترین کمبود نیرو را در مقطع ابتدایی و کلاس ششم داریم و علت آن این است که سه سال گذشته پایه ششم بدون تامین نیروی انسانی و فضای مورد نیاز به یکباره به مقطع ابتدایی اضافه شد.
پایان پیام/
نظر شما