به گزارش خبرنگار شبستان، ماهنامه فرهنگی اجتماعی جوانان ایران با نام "شاهد جوان" در شماره 70 مطلبی را با عنوان "مردی می آید ز خورشید" به امام موسی صدر اختصاص داده است.
بهانه این خبر تشکیل کمیته استقبال از امام موسی صدر در لبنان است که به صورت خودجوش و مردمی از سوی شیعیان لبنان صورت گرفته است. مردم لبنان به خصوص شیعیان لبنان توانسته اند سالیان بسیاری از حضور این مردم بزرگ بهره مند شوند. تاکنون دادگاه های لبنان و کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ایران اثبات کرده اند که امام موسی صدر زنده است و امروز به کسی پوشیده نیست که وی در لیبی اسیر است و خاورمیانه 33 سال است که حسرت مردی بزرگ و تاریخ ساز را می خورد.
"ایثار از نوع مدرسه سازی" در شماره 70 شاهد جوان به اقدام پدر شهید امیری می پردازد که با همیاری 110 میلیونی مدرسه ای را به نام فرزند شهیدش آذین بسته است. وقتی محمدامیری کیا روی شانه های مردم از خم کوچه گذشت تا به رضوان شهدا برسد، پدر با خودش و پسرش عهد بست که راهش را ادامه دهد و امروز در جبهه جنگ نرم با کار فرهنگی راه پسر را ادامه می دهد و مبارزه می کند.
امام از نظر زیستی، بدنی و روحی مراقب سلامتی خویش بودند و از سنین نوجوانی در رعایت نظافت ضرب المثل دوستان بودند. ایشان در هر شرایطی مایل بودند که صورتی آراسته و سیمایی تمیز داشته باشند. محل زندگی امام از شدت نظافت می درخشید و فضای پرطراوتش از بوی دل انگیز عطرهای متعدد خوشبو بود، در عین حال ایشان نمونه کامل ساده زیستی، قناعت و صرفه جویی در استفاده از امکانات زندگی بودند. آنچه ذکر شد گزیده ای از مطلب" بوی خوش یار بود" که در این شماره از شاهد جوان انعکاس یافته است.
"دیکتاتورها به بهشت نمی روند" عنوان یادداشتی از دکتر اسفندیار دشمن زیاری است که در صحنه بین الملل شماره جدید شاهد جوان درج شده و به مفهوم دیکتاتور، اتوکراسی، تئوکراسی، آریستوکراسی و فاشیسم به عنوان عمده ترین شیوه های دیکتاتوری، ویژگی هایی که منجر به سقوط دیکتاتورها می شود، ماهیت و نشانه های حکومت دیکتاتوری پرداخته است.
دکتر میرمهرداد میرسنجری در بخش سیاست شاهد جوان با مطلبی با عنوان "انقلاب بحرین و الزام تاریخی حمایت استراتژیک" به تاریخ پیوستگی های ایران و بحرین پرداخته است و علت بازگشت مردم بحرین به پیشینه تاریخی خود و خستگی آنها از حاکمیت استعماری خاندان آل خلیفه را تببین کرده است.
راهکارهایی برای تقویت ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با عنوان "فرهنگی که باید جهانی شود" در شماره 70 شاهد جوان به چشم می خورد که به مباحثی همچون ادبیات به عنوان تجارت، زاویه دید نویسندگان، ورود زنان به حوزه رمان جنگ، پایانی بر نمادسازی جنگ، زندگی به جای مرگ، آزاداندیشی نویسندگان، قصه گویی پیشه زمینه قصه نویسی، دسترسی به ایده و سوژه، ورزیدگی، آموزش، تمرین و مطالعه نویسندگان و نقش جوایز ادبی و اعتبارات دولتی پرداخته شده است.
"یک کتاب،یک خاطره" فرمایشاتی از حضرت آیت الله خامنه ای در مورد جلال آل احمد است. ایشان فرمودند"بعد از 28 مرداد، از لحاظ نشان دادن انگیزههای یک روشنفکر در مقابل یک دستگاه فاسد، سکوت عجیبی در فضای روشنفکری هست. خیلی از کسانی که در دهه بیست مورد غضب دستگاه قرار گرفته بودند، در دهه سی به همکاران مطیع دستگاه تبدیل شدند! آل احمد در کتاب "خدمت و خیانت روشنفکران"، از همین روشنفکری دهه سی حرف میزند. آل احمد این کتاب را در سال چهل و سه شروع کرده، که تا سال چهل و هفت ادامه داشت. سال چهل و هفت که آل احمد به مشهد آمد، ما ایشان را دیدیم. به مناسبتی صحبت از این کتاب شد، گفت مدتی است به کاری مشغولم. بعد فهمیدیم که از سال چهل و سه مشغول این کتاب بوده است. او از ما در زمینههای خاصی مطالبی میخواست که فکر میکرد ما از آنها اطلاع داریم. آنجا بود که ما فهمیدیم او این کتاب را مینویسد. این کتاب بعد از فوتش منتشر شد. یعنی کتابی نبود که در رژیم گذشته اجازه پخش داشته باشد. کتاب صددرصد ممنوعی محسوب میشد و امکان نداشت پخش شود."
در بخش معرفی کتاب در این شماره شاهد جوان "نوشتم تا بماند" معرفی شده است که مجموعه یادداشت های روزانه از جنگ آیت الله جمی است به اهتمام محسن کاظمی که توسط سوره مهر منتشر شده است. جمی که در دوران دفاع مقدس امام جمعه آبادان بوده روز به روز خاطرات خود را به صورت یادداشت های منظم نوشته است. یادداشت ها با صداقت تمام نوشته شده است و برخلاف برخی از دست نوشته ها و یادداشت های جنگ که حدیث نفس هستند این نوشته ها روایت مدیریت در بحران و چگونگی اداره جنگ و شهر در کنار حاکمیت بر قلب ها و پیوند و تعالی دادن روح هاست.
"اولین دیدار"، نوشته طیبه فریناتی کتاب کوچکی است که به خاطرات همسر جانبازی از جانبازان انقلاب می پردازد و در شمارگان 2000 نسخه توسط نشر شاهد چاپ شده است." جهان بی چشم های من" اثر عنایت الله مالکی شاعرانه های شاعری است که چشم هایش بیش از خودش در پاییز اروند آسمانی شدند درست در سال 61 این کتاب نیز که با شمارگان 3000 نسخه توسط نشر شاهد چاپ شده است در مجله شاهد جوان معرفی شده است.
قطعه ای از بهشت، قاتل خاموش، بندرعباس با مردمانی گرم، یکی شبیه خودم، ایرانی گیلانی، خار و افتخارها، گفتگو با مهران رجبی، درباره وجوه لهجه در سریالهای تلویزیونی و حواشی آن با نگاهی به سریال پایتخت، تنها یادگار، سلام آقا، اسکی چمن، 21 عادت اشتباه در دنیای فناوری که برایتان گران تمام می شود، مردی که موهایش بازی نمی کنند با نیم نگاهی به وحید هاشمیان، شعر، جدول و عکس از دیگر مطالب شماره 70 شاهد جوان را تشکیل می دهد.
گفتنی است، ماهنامه فرهنگی اجتماعی شاهد جوان که صاحب امتیاز آن بنیاد شهید و امور ایثارگران است به مدیرمسئولی مسعود زریبافان و سردبیری عباس خامه یار برای جوانان 17 تا 25 سال چاپ می شود.
پایان پیام/
نظر شما