به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در بخش دیگری از مراسم اختتامیه بخش بین الملل سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، حجتالله ایوبی که علاوه بر ریاست سازمان سینمایی، مدیریت بنیاد شمس و مولانا را بر عهده دارد، دو نشان شمس را به مولوی شناس، «لیلی انور» از ایران و «ولادمیر مالایشوف» از روسیه اهدا کرد.
ایوبی هنگام ارائه نشان شمس ابراز خواشحالی کرد که "در اختتامیه جشنواره فیلم فجر پرانتزی کوچک برای مولانا هم باز شده است و توضیح داد: خانم لیلی انور را افراد زیادی در دنیا می شناسند. ایشان سفیر توانمد فرهنگ و ادب ایرانی در جهان هستند. ایشان با تسلطی که به زبان های مختلف دارند، جلسات باشکوهی را در کشورهای مختلف برای فرهنگ ایرانی برگزار کرده اند که من شاهد بعضی از آنها بودهام.
وی درباره ولادیمیر مالایشوف هم خاطرنشان کرد: آقای ولادیمیر مالایشوف از چهره هایی هستند که مدیریتهای مختلف فرهنگی در شوروی سابق و روسیه فعلی را برعهده داشته اند و در حال حاضر رییس یکی از قدیمیترین دانشکدههای سینمایی روسیه هستند. ایشان همواره سعی کرده اند فرهنگ و تمدن ایرانی را معرفی کنند. ایشان کاری کرده اند که دوستاران فرهنگ و هنر با یکدیگر ملاقات کنند.
بر اساس این گزارش، ایوبی پس از سخنانش دو نشان شمس را به این دو اهدا کرد.
همچنین ولادیمیر مالایشوف پس از دریافت نشان شمس پشت تریبون رفت و به فارسی از رییس سازمان سینمایی تشکر کرد که این اتفاق با استقبال روبرو شد.
ایوبی: ایران ظرفیت برگزاری جشنواره ای با استانداردهای جهانی را دارد
رییس سازمان سینمایی گفت: ایران ظرفیت برگزاری جشنواره ای با استانداردهای جهانی را دارد و امیدوارم در دوره های بعدی شاهد هرچه بهتر برگزار شدن بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر باشیم.
حجت الله ایوبی اظهار کرد: اگر بخواهیم بدانیم این جشنواره چه تفاونی با جشنواره های دیگر دنیا دارد باید بررسی کنیم سینمای ایرن حامل چه پیامی است و انتخاب اشعار مثنوی معنوی در این مراسم گویای این مهم است.
وی اظهار کرد: مردم ایران و سینماگران ایران در این جهانی که پر از غبار و سوء تفاهم است و زنگارهایی که دل ما را سیاه کرده و مانع از تابیدن نور عشق می شود به دنبال این هستند که دل ها را از غبار بزدایند و نور عشق و دوستی و محبت را نشان دهند.
رییس سازمان سینمایی با تقدیر از حمایت های بی دریغ دکتر جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: وزیر ارشاد به کمتر از بهترین ها در برپایی برنامه های فرهنگی قانع نیست و معتقد است که برنامه های فرهنگی باید در اوج باشد اما ایشان در جریان جزییات کار ما بودند.
ایوبی ادامه داد: تلاش می کنیم دوره بعدی جشنواره فیلم فجر بهتر و باشکوه تر باشد. ایران ظرفیت و توانایی برگزاری جشنواره ای بین المللی را در سطح استانداردهای جهانی دارد.
وی تصریح کرد: در این چند روز در گفت وگو با میهمانان و مدیران جشنواره های حاضر در جشنواره فیلم فجر، درخواست کردم جشنواره را نقد کنند و نمره ای که میهمانمان به این رویداد دادند خوب بود.
رییس سازمان سینمایی گفت: بازار جشنواره استاندارد و استقبال و پذیرایی در حد توانایی قابل قبول و کاتالوگ ها و بروشورها قابل ستایش بود و استقبال خوبی از کارگاه های تخصصی بگزار شده در جشنواره فیلم فجر شد.
ایوبی با تقدیر از سینماگران میهمان کارگاه های تخصصی همچون استنلی تانگ، برتراند، جن میلر، کریستف زانوسی و... تاکید کرد: این کارگاه ها با تفکر برگزار شد.
وی همچنین با یادآوری اینکه در بین ما ۱۸ مدیر سینمایی حاضر بودند تاکید کرد: ما نیاز داریم در سیاستگذاری سینمایی با یکدیگر همراهی کنیم و مدیران سینمایی باید با یکدیگر همکاری و همفکری کنند و پس از برپایی نخستین نشست هم اندیشی مدیران سینمایی حاضر در جشنواره نیز بیانیه خوبی هم منتشر شد.
رییس سازمان سینمایی اظهار کرد: زمان جشنواره موردتایید همه حرفه ای های جشنواره بود و امیدوارم سال بعد و سال های بعد، اتفاقات بهتری در جشنواره فیلم فجر رخ دهد.
وی با تقدیر از دبیر جشنواره و مدیر جوان بخش بین الملل این رویداد گفت: تیم جوان حاضر در بخش بین الملل جشنواره عملکرد خوبی داشتند و این مهم نشان داد اگر جوانان ما خوب می سازند، باید در مدیریت سینما نیز این جوانان را دخالت دهیم و این جوانان می توانند بدرخشند و درخشیند.
ایوبی ادامه داد: برگزار کنندگان بخش بین الملل جشنواره در بخش های مختلف، در ایام نوروز درگیر کار بودند و از آنان تقدیر می کنم.
او بعد از سخنرانی خود دقایقی را به زبان انگیسی با میهمانان خارجی سخن گفت و با اشاره به حکایت سیمرغ عطار، فلسفه سیمرغ جشنواره را برایشان شرح داد. حجتالله ایوبی اظهار داشت: سنبل سینمای ایران، سیمرغ است، پرندهای افسانهای که شاهکاری از عطار نیشابوری است که تعدادی از مرغان برای دیدن سیمرغ راهی سفری خطرناک میشوند، در مسیر برخی از آنها از پا میافتند و به سفر ادامه نمیدهند، در نهایت فقط سی مرغ باقی میمانند و میتوانند قله قاف را فتح کنند.
وی ادامه داد: در حقیقت سیمرغ یعنی به حرکت در تاریکی به سمت نور.
رییس سازمان سینمایی همچنین از محمد عبداللهی مدیر خانه همایش به دلیل همکاریاش با جشنواره فجر تقدیر کرد.
این گزارش حاکی است در این مراسم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، آرش امینی مدیر بخش بینالملل سینمای ایران، حبیب ایلبیگی مدیر نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، محمد حیدری مدیر موزه سینما، فرید فرخنده کیش مدیر سینمای جوان، محمد مهدی طباطبایینژاد مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، میهمانان خارجی بخش بین الملل، شرکت کنندگان هجدهمین بازار فیلم تهران، داوران بخش بینالملل، شبکههای مختلف تلویزیونی داخلی و خارجی، سفران خارجی، رایزن های فرهنگی، عوامل فیلمهای شرکت کننده در بخش مسابقههای رقابتی، برخی از سینماگران ایرانی و اهالی رسانهها حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما