آمریکایی ها در اندیشه تجزیه عراق

خبرگزاری شبستان:طرح آمریکایی ها برای تجزیه عراق موضوعی است که این روزها همه نگاه تحلیلگران را به خود معطوف کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رویای تجزیه عراق از مدتها قبل در ذهن آمریکایی هاست و در واقع برژینسکی و جو بایدن را باید به عنوان طلایه داران این تفکر در عراق نامید این اقدامات به این دلیل انجام می شود که تا این کشور را به دولت های کوچکی تقسیم کنند تا نتوانند به راحتی در امور خود تصمیم گیری کنند و سیاستی را اتخاذ کنند که مطابق میل ایالات متحده آمریکا باشد. به همین دلیل ما می بینیم آمریکا  حامی گروه های تروریستی در عراق است.

در تاریخ 26/9/2007 مجلس سنای آمریکا طرح تجزیه عراق را به اقلیم خود مختار کردستان، شیعه نشین ها و سنی نشین ها تصویب کرد.

در میان اعضای 100 نفره مجلس سنای آمریکا 75 تن از اعضا به این طرح رای مثبت و 23 عضو دیگر سنا به این طرح رای منفی دادند.نکته قابل توجه این است که 26 عضو جمهوری خواه مجلس سنا که از اعضای حزب ˈبوشˈ رییس جمهوری سابق آمریکا بودند، نیز به این طرح رای مثبت دادند..حمایت زیادی که از طرح تقسیم عراق در مجلس آمریکا از سوی دموکرات ها و برخی از عناصر برجسته جمهوری خواه شد، بیانگر این است که طرح تجزیه عراق مورد حمایت نخبگان حاکم آمریکا و لابی یهودی است.

این حمایت نشان می دهد، لیبرال های حزب دموکرات، محافظه کاران حزب جمهوری خواه درباره تجزیه عراق با یکدیگر هم رای هستند.طرح تجزیه عراق و کشورهای عربی در واقع طرحی قدیمی یهودی است و شاید قدیمی ترین سند صهیونیستی که به طور رسمی از تجزیه عراق و کشورهای عربی صحبت می کند ˈسند کارینجاˈ باشد.

طرح تجزیه عراق و کشورهای عربی در اصل طرحی یهودی است که شاید از قدیمی ترین اسناد یهودی باشد که به طور رسمی از تجزیه عراق و کشورهای عربی سخن به میان می آورد. ˈجمال عبدالناصرˈ به این سند دست یافت و به روزنامه نگار هندی به نام ˈکارینجاˈ داد و وی این سند را در سال 1957 در کتاب ˈخنجر اسراییلˈ به چاپ رساند. این سند از برپایی دولت دروزی در منطقه الصحرا و جبل تدمیر، دولت شیعی در جبل عامل لبنان، دولت مارونی در جبل لبنان، دولت علوی در لاذقیه در مرزهای ترکیه، دولت کردی در شمال عراق و دولت خودمختار قبطی سخن به میان آورده است.ˈزئیو شیوˈ تحلیلگر نظامی اسراییلی در روزنامه عبری زبان هآرتص، اندیشه تقسیم عراق را در تاریخ2/6/1982 مطرح کرد.همچنین استراتژی تجزیه عراق سنگ بنای مقاله محافظه کاران جدید ˈنتانیاهوˈ در سال 1996 بوده است و طرحی که در سال 2000 در مقاله به عنوان ˈآغازی دوبارهˈ نوشته شده بود نیز این استراتژی سنگ بنا بوده است.

در تاریخ 25/11/2003، ˈلیزلیˈ یک صهیونیست به طور رسمی با درج مقاله ای تحت عنوان ˈتجزیه سه دولتˈ در روزنامه نیویورک تایمز طرح تجزیه عراق را مطرح کرد و در همکاری با وی ˈجوزف بایدنˈ طرح کنفدرالی ضعیف را در این راستا در مقاله ای تحت عنوان ˈانسجام از طریق حکومت خود مختارˈ مطرح کرد که مورد تایید دو حزب جمهوری خواه و دموکرات قرار گرفت.

در تاریخ 8/10/2006 روزنامه تایمز لندن نوشت، طرح ˈهامیلتونˈ در یکی از بندهای خود به تقسیم عراق براساس اصول طایفه ای و نژادی پرداخته است.طرح تجزیه منطقه ناشی از ملاحظات استراتژیک است. چرا که رژیم صهیونیستی و قدرت های استکباری خارجی احساس امنیت نخواهند کرد، مگر اینکه کشورهای منطقه را به دولت های کوچک بر اساس طایفه ای و نژادی تجزیه کنند.

 اما طی روزهای گذشته موضوع با پیش نویس قانونی درباره اختصاص 715 میلیون دلار برای کمک به نیروهایی که علیه داعش می جنگند تشدید شده است در این طرح به نیروهای پیشمرگان و نیروهای سنی به طور جداگانه توجه می شود و در واقع این پیش نویس ناقض حاکمیت عراق است موضوعی که نمایندگان عراق و شخصیت های مهم این کشور و مرجعیت برنتابیدند و مواضع سختی علیه آن اتخاذ کردند.

از جمله مقتدی صدر رهبر جریان صدر اعلام کرد که اگر چنین طرحی اجرایی شود اهداف آمریکا در عراق و منطقه را هدف قرار می دهد و شاخه نظامی ویژه حمله به آمریکایی ها را فعال خواهد کرد.

سلیم شوقی” نماینده ائتلاف ملی در پارلمان عراق با اشاره به توطئه آمریکا برای تجزیه عراق گفت: واشنگتن با دخالت آشکار در امور داخلی عراق و دامن زدن به اختلافات قومی-مذهبی، برهم زدن انسجام داخلی و حمایت از تروریسم و افراط‌گرایی به دنبال تجزیه عراق به چند کشور کوچک است.

شوقی گفت: ما از هر گونه تلاش بین المللی برای کمک به عراق استقبال می‌کنیم اما این تلاش‌ها باید مشروط به احترام به حاکمیت عراق و دوم دخالت نکردن در امور داخلی و سوم بدون اعمال شروط یا دیکته‌هایی به دولت بغداد باشد.
وی افزود: این عراق است که نظر خود را درباره پذیرش یا رد کمک‌ها می‌دهد بنابراین هر گونه کمکی که مشروط باشد مردود است و آمریکا نیز بر این اساس باید با عراق تعامل کند که عراق کشوری با حاکمیت مستقل است و این چیزی است که قانون اساسی عراق و منشورهای بین المللی بر آن تاکید می‌کند.

نماینده پارلمان عراق گفت: مداخله کشوری در امور کشوری دیگر هم آن به طور آشکارا همچون اتفاقی که در کنگره درباره تصویب قانون تجزیه عراق به چند کشور عراق روی داد و کمک کردن آمریکا به عراق بر اساس همین نقشه، امری خطرناک است که به تشدید اختلافات داخلی و تقویت افراط‌گرایی و از بین رفتن وحدت داخلی منجر می‌شود در حالی که ما در شرایط کنونی به اتحاد و همبستگی جبهه داخلی در مبارزه با تروریسم نیاز مبرم داریم.
شوقی گفت: همه احزاب ملی عراق با نقشه آمریکا برای تجزیه عراق مخالفند و وحدت عراق را خط قرمزی می‌دانند که تعرض به آن تحت هیچ عنوانی جایز نیست و کمک‌های بین المللی به عراق باید از طریق دولت مرکزی صورت گیرد.

شیخ عبدالمهدی الکربلایی نماینده آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق ضمن مخالفت با طرح کنگره آمریکا درباره این کشور تأکید کرد: چنین طرحی غیر قابل قبول است و گروه‌های سیاسی باید در قبال این طرح مواضع روشنی بگیرند.

حیدر العبادی نخست وزیر عراق اعلام کرد: پیش‌نویس طرح کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، مردود است و این طرح منجر به شکاف‌های بیشتر در منطقه خواهد شد. دولت عراق بر ضرورت عدم‌تصویب این طرح تأکید کرده است.

هیئت علمای عراق مخالفت صریح و قاطع خود با طرح کنگره آمریکا برای تقسیم عراق را اعلام کرد.

وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد که این کشور بر ایجاد روابط استراتژیک با آمریکا تاکید داشته اما پیش نویس طرح کنگره به اصول این روابط اهانت می کند.

عمارحکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق اعلام کرد: پیش نویس طرح کنگره برای تعامل با مناطق عراق به صورت مستقل و جداگانه، گامی خطرناک است و هدف از آن تشدید چنددستگی در جامعه عراق و تجزیه کشور می باشد.

از ملت عراق خواست تا هوشیاری و احتیاط پیشه کنند و با حفظ وحدت خود، به دفاع از عراق یکپارچه که عزت و کرامت را برای عراقی ها تضمین می کند، برخیزند.

پایان پیام

 

 

کد خبر 455194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha