چرا شیطانی پس از ۶۰۰۰ سال عبادت از درگاه الهی رانده شد؟

خبرگزاری شبستان: قربانی گفت: سیدالشهدا علیه السلام می فرماید: ادب این است که وقتی از خانه بیرون آمدی و شخصی را دیدی، بگویی: او از من بهتر است؛ درحالی که شیطان به خدا گفت: من بهتر از انسان هستم؛ و به خاطر همین تکبر، شیطانی که شش هزار سال عبادت داشت از درگاه الهی رانده شد!

 

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، علی قربانی در جمع عاشقان امیرالمؤمنین علیه السلام در هیئت عشاق العباس تهران با بیان اینکه حضرت علی می فرمایند: حسن ادب، سبب تزکیه اخلاق است، اظهار داشت: شخصی شانه میرزا اسماعیل دولابی رحمت الله علیه را بوسید. ایشان گفتند: بوسیدن شانه من نه فضیلتی دارد و نه ثوابی. اگر می خواهی به من احترام بگذاری و لطفت را نشان دهی، حرف هایم را گوش کن؛ حرف من همانِ حرف اهل بیت علیه ‌السلام است.

 

با بوسیدن کتِ عالمی، سلمان و ابوذر نمی شویم!

وی با بیان اینکه هیئتی ها بسیار امام حسینی هستند و دنبال ساده کردن دین هستند، خاطرنشان کرد: با بوسیدن کت عالمی، سلمان و ابوذر نمی شویم!

قربانی با تأکید بر اینکه برخی دین را ساده می گیرند و بر همین روش می مانند، اما دین به این سادگی ها نیست، تصریح کرد: دو سال شاگردهای آقای علامه از درس های اخلاق ایشان استفاده کردند؛ بعد از دو سال گفتند: به چیزهایی که گفتم عمل کنید؛ هر جایی که هستید، به آن روایاتی که از اهل بیت علیه‌السلام شنیدید، عمل کنید.

 

دین را همانطور که هست باید پذیرفت!

سخنران این مجلس با اشاره به اینکه دین را همانطور که هست باید پذیرفت نه اینکه ساده اش کرد، گفت: علامه هم که باشی باید سخت زحمت بکشی وگرنه به جایی نمی رسی؛ بنابراین به صرف هیئت رفتن، چیزی واصل نمی شود (البته اینکه اهل بیت علیهم السلام یکدفعه دستت را بگیرند، بحثی دیگر است!).

وی ادامه داد: از امام حسین علیه السلام پرسیدند ادب چیست؟ می فرماید: همان ادبی که امام علی علیه‌السلام فرمودند: سبب تزکیه اخلاق است. گاهی فکر می کنیم اگر صدایی نازک کنیم خیلی مؤدب هستیم درحالی که چنین نیست!

 

خودبرتری دلیل بی ادبی کردن است

قربانی با بیان اینکه حضرت سیدالشهدا علیه السلام فرمودند: ادب به این است که از در خانه بیرون نمی آیی الا اینکه هر کسی را که دیدی او را بالاتر از خود ببینی، خاطرنشان کرد: بی ادبی به دلیل این است که خودمان را بالاتر از دیگران می دانیم؛ در واقع حب به ذات باعث می شود خودمان را همیشه و در تمام مسائل بالاتر از بقیه بدانیم! خدا می فرماید: من چند چیز را در چند چیز پنهان کردم. اولیای خود را در خلایق پنهان کردم، یعنی ممکن است شخصی که کنارت نشسته است از اولیای خدا باشد و ندانی!

 

خطیب این مجلس با بیان اینکه نباید به کسی در زندگی نمره دهیم حتی اشخاصی که قیافه های عجیب دارند زیرا ما درحدی نیستیم که نمره دهیم، اظهار داشت: نمی توانیم به کسی نمره دهیم چه بسا که او از ما بالاتر باشد.

 

مشتاق خدا به فکرِ درک کلام او است

قربانی با بیان اینکه فردی می گوید ما نمی توانیم بفهمیم اینکه می گویند "قرآن معجزه است"، به چه معنا است، گفت: کسی که اهل تحقیق و آشنای با معارف باشد متوجه است که کلمه به کلمه قرآن، ثقالت و بار دارد؛ شیخ مرتضی طالقانی چوپانی بود، که آیه ای از قرآن را شنید و متوجه شد که قرآن کتاب و کلام خدا است هرچند در ابتدا چیزی متوجه نشد؛ با خود گفت: مگر می شود کسی مشتاق خدا باشد اما کلام محبوبش را نفهمد. اگر آدم خدا را دوست داشته باشد قطعا کلامش را نیز دوست خواهد داشت؛ لذا کارهایش را رها کرد و گفت: میروم متوجه شوم محبوبم چه گفته است!

وی ادامه داد: ما برای دین و معارف اهل بیت علیه‌السلام کم کاری می کنیم؛ وقتی در مجلس اهل بیت علیه‌السلام حاضر می شویم باید دنبال اهل بیت علیه‌السلام باشیم؛ چگونه است قرآن روی تاقچه خاک می خورد و ما ادعای عشق به امام حسین علیه‌السلام داریم درحالی که سیدالشهدا علیه السلام همه جا برای احقاق حق، قرآن خوانده است!

 

تکبر؛ عامل طرد شیطان از درگاه الهی

خطیب این مجلس با بیان اینکه امام می فرماید: ادب این است که وقتی از خانه بیرون آمدی و شخصی را دیدی، بگویی: او از من بهتر است، تصریح کرد: مشکل شیطان این بود که می گفت: من بهتر هستم و به این ترتیب شیطانی که شش هزار سال عبادت داشت رانده شد!

وی در پایان گفت: سرانجامِ ولایت این است که تسلیم باشی؛ یعنی اگر گفت وارد تنور شو، وارد شوی! وگرنه مانند شیطان می شوی که کلام خدا را اطاعت نکرد و مطرودِ درگاه الهی شد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 455193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha